Jump to content


AKG K550 - iskustva


tsuyoshi

Recommended Posts

Imam interesantnu ponudu za kupovinu ovih slušalica, pa me zanima ima li ih neko sa foruma i kakva su iskustva? Takođe, zanima me da li ih je slučajno neko poredio sa starijom braćom K701/K702, čiji zvuk poprilično dobro poznajem, i kako se K550 pozicionira u odnosu na njih? Na netu se svašta može pročitati po ovom pitanju, ali bi meni svakako mnogo više značila iskustva ljudi iz "neposrednog okruženja".

Link to comment
Share on other sites

Posedujem K550 nabavljene direktno od Harman/AKG korporacije. Izuzetne slusalice, rekao bih neutralne, vrlo detaljne I prirodne. Bas je sjajan, AKG je napravio sluske snaznog basa u zatvorenom kucistu, sto je tesko postici. Ne smetaju ukucanima tokom nocnih sesija, a moze biti prilicno bitno.

Kvalitet izrade je odlican, sto se I ocekuje u ovoj klasi. Pokusajte da nadjete moj clanak, pisao sam o njima u HF I onda resio da ih otkupim.

Mana im je sto dosta greju usi usled jastucica od vestacke koze.

Posedujem I K551, takodje odlicne, kraci kabl I komande za iPod I bracu I sestre. Nemaju adapter za 6.3 mm. Zvuk, za pravo cudo, nije isti, dosta je razlicit I po meni K550 sviraju nesto bolje, agresivnije, cistije.

Posedovao sam I K701, nisam bio zadovoljan zvukom: detaljan na zamarajuci nacin, tvrd bas koji takodje umara, dinamika dobra ali slusalice nisu za moje usi. Nije pomoglo ni usviravanje od par stotina sati. Za mene su K550 jasno bolje.

Takodje sam testirao i Q701 Quincy Jones, one su sasvim druga prica u odnosu na K701, tjunirane bas tamo gde treba. Za mene su po zvuku klasa iznad K550, najpre u smislu prefinjenosti i vrede cak I po ceni po kojoj se prodaju kod nas, naravno ako ste zagrizeni slusalicofil :) Q701 QJ su za mene najbolji izbor za novac koji bih dao, a ako se nema toliko I K550 ce biti pun pogodak.

Link to comment
Share on other sites

@ZoranBG,

Pre svega hvala na ovako detaljnom odgovoru. Drago mi je da je jedan takav znalac, i neko ko je imao prilike direktno da poredi K550 i K701, pre svega potvrdio neko moje mišljenje o tonalitetu K701, ali i ono što se može na netu pročitati o poređenju sa K550. Pokušao sam da nađem tvoj članak o njima, ali bezuspešno :( pa bi bilo lepo ukoliko ga neko ima u bilo kom formatu (koristan link, pdf, skenirani jpg...) da mi ga pošalje na PP, bio bih veoma zahvalan. Jedino mi je još nedoumica po pitanju zahtevnosti ovih slušalica, pošto znam koliko su upravo K701 osetljive i probirljive po pitanju "pogona". Da li je i K550 toliko probirljiv, ili je lakši za "teranje" od K701?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...