Jump to content


WD Media Player kao muzički plejer


zek

Recommended Posts

Ideja je sledeća: muzički fajlovi u flac i ape formatu bi bili smešteni na eksterni 2,5" hard (bez sopstvenog napajanja), povezano na WD Player, pa preko optičkog kabla na eksterni DAC koji podržava 24/192 fajlove.

Pitanja.

1. Da li WD player podržava reprodukciju 24/192 fajlova?

2. Kakav je interfejs za puštanje muzičkih fajlova (na netu sam uglavnom našao o video fajlovima, a za muzičke ništa)?

3. Da li može da se veže eksterni hard bez sopstvenog napajanja na WD player?

Ili imate neki drugi predlog za puštanje muzike sa eksternog malog harda a bez računara.

Link to comment
Share on other sites

1.podržava flac, iskreno ne mogu da se setim do koje rezolucije.

2.interfejs je onaj koji imaš na tv-u (kod mene je bilo sa folderima i slikom albuma), ukoliko nije wd sa lanom, za njega postoji android/ios aplikacija, ali pošto ti je ideja da kačiš exteni hard pretpostavljam da neće biti povezan sa kompjuterom/serverom.

3.može

Logitech SB Touch.

Link to comment
Share on other sites

Koristio sam jedno vreme svakodnevno, sada s vremena na vreme, WD TV Live Hub (ugrađen HD od 1TB) za muziku. Zvukom sam zadovoljan, nije loše, znači da je dobro. Koliko znam digitalni optički izlaz na WD media plejerima je urađen tako da svaki fajl od24/96 pa na više na izlazu bude downsamplovan na maksimalnih 24/48 tako da ako misliš da slušaš recimo 24/192 flac i da takav udje u dac neće da može.

Ja takvih visokorezolucijskih fajlova i nemam nešto puno i kada sam ih kao testirao nešto nisam čuo razliku, meni fino svira i 16/44.1.

Sa druge strane nisam zadovoljan upotrebnom vrednošću plejera samo za muziku (kao video plejer ga koristim sa zadovoljstvom i ne nalazim mu manu). Recimo, ili moraš imati uključen tv da bi imao pregled i izbor onoga šta slušaš ili sa android aplikacijom možeš da se mučiš kao magarac jer je grozna. Komfor kod korišćenja, dakle, kod mene čist kec, nedovoljan. Drugo, ne postoji gapless play, tako da live albumi imaju onu neprijatnu pauzu između numera što mene nervira.

 

Ako sam dobro razumeo tvoje potrebe i budžet koji si namenio (pominjanjem WD TV media plejera automatski izbacuješ sve predloge za SB Touch, na primer), po meni, najbolje i best for buck rešenje je mali neki netbook samo za muziku. Ili tako nešto kao taj Pipo Inzagi. Dakle, imaš foobar, na telefonu imaš android remote za foobar (koji radi perfektno i brzo), imaš HD nakačen na netbook i iz fotelje komanduješ, volj ti flakovi bilo koje rezolucije volj ti internet radio. To ne prelazi cenu od 100 evra za solidan polovan netbook.

Uslov je da ti dac ima usb ulaz. Ako nema onda moraš neki usb na spdif konverter ali to poskupljuje stvar.

Link to comment
Share on other sites

Nema na čemu Zek. Imao sam istu nameru kad sam kupovao ovaj WD Hub, mislio sam resicu slušanjac bez kompa ali posle nekog vremena shvatim da to nije neko rešenje za kvalitetnu komfornu audio sesiju, pritom ne mislim na kvalitet zvuka koji je za mene OK nego na sam osećaj korišćenja. Tako da sam ostao na laptop preko usb na dac kombinaciji. To sa netbookom sam slusao nekuh tri meseca kad sam maznuo jedan od burazera jer mi je laptop bio potreban na drugom mestu. Dobra stvar je sto u power podesavanjima sistema mozes da podesis da se nista ne desava kada se spusti ekran na netbooku. Znaci, otvoris netbook samo kad podizes sistem i dok ukljucis foobar, pustis play i spustis ekran i posle kontrolises reprodukciju preko telefona. Ovo napominjem kao zgodnu stvar za one kojima je bitan i vizuelni dojam audio police jer zatvoren netbook ne privlaci paznju ekranom, mada su ti ekrani mali i sa normalne udaljenosti čak i simpatično deluju u okviru audio sistema.

Link to comment
Share on other sites

Inače, ako dobro pamtim, burazeron netbook je imao atom n260 procesor ili tako neki slabasan. Za audio reprodukciju standardne i 24/192 rezolucije i ne treba nista jace, osim verovatno kod dsd-a i tih novih nabudzenih formata.

Mislim da je sigurnije i da netbook ima tri usb ulaza jer to obicno znaci da je onaj jedan koji je sam na jednoj strani na posebnoj bus magistrali ili kako se to vec zove od ostala dva sa druge strane netbooka. To je znacajno kada se kaci externi hd jer ako nakacis usb dac i usb hd na isti bus (slucaj kod onih koji imaju samo dva usb porta) onda se mogu desavati prekidi i puckanja u zvuku kod pojedinih dacova a skoro neminovno ako je u pitanju eksterni usb hd koji se istovremeno napaja sa porta dok se sa njega povlace podaci u audio plejer

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...