Jump to content


Vrednost hi fi testova?


Ultravox

Recommended Posts

40 minuta ranije, perodeformero said:

 Očito je da imaš jako malo i jako površno iskustvo, koje izbija iz svakog tvog posta. 

Pero opet grešiš.

Zar se ne sećaš da je prošli put pisao kako je za jedan dan poslušao 100 minilinija (ili kako se to već zove) i na kraju odabrao LG.

Tako bogato iskustvo nema niko naforumu.

Čuo sam da je još jedan uspeo to isto, ali kažu da je trenutno vođa HiFi sektora na F odeljenju jedne referentne ustanove :P

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 92
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Laurel ili Hardi, Hardi ili Laurel, pitanje je sad. Posto ne moze da iznese nijedan znanstveni dokaz, sto bi susjedi rekli, o definiciji gde pocinje a gde prekida Hi Fi zvuk tj zasto nesto znanstveno jeste a nesto  znanstveno nije Hi Fi,onda se potezu vicevi iz -Sekula se opet zeni i njemu slicnih remekdela. Ako,ako.:rolleyes:

PS Evo sta hrvatska Vikipedija pise o naucnoj klasifikaciji Hi Fi zvuka,citiram: Struka i znanost povodom pitanja klasifikacije ne nude morfolosko poimanje koje bi iskljucilo SUBJEKTIVNU ljudsku percepciju iz problematike, kao sto je moguce u mnogim drugim podrucjima.

Link to comment
Share on other sites

On 2016-03-12 at 15:31, perodeformero said:

Poptuno si u pravu kada kažeš da je "subjektiva" za tebe.Očito je da imaš jako malo i jako površno iskustvo, koje izbija iz svakog tvog posta.Nema potrebe da se ljutiš i da peniš, to je to, i šta da se radi.Osim......ako poradiš malo na stvaranju ličnog objektivizma, tako što ćeš godinama slušati jako dobre uređaje, kod sebe i kod prijatelja, tako što ćeš redovno posećivati koncerte i žive nastupe, makar uličnih svirača, i tako što ćeš godinama i decenijama svirati neki instrument.Mada, najbitnije da shvatiš da ono što ne postoji za tebe, itekako postoji za druge koji su puno godina radili na svom edukovanju i poziciji da nešto mogu da ocenjuju kao objektivno.

Lepo ti sam  sebe ishvali. Sto rece jedan filozof onomad, u svakoj kritici drugih se krije divljenje prema samom sebi.

A odgovori ti meni onda zasto tvoje Hi fi iskustvo i misljenje ima vecu vrednost od iskustva i misljenja drugih Hi Fi frikova? Net je naime prepun Hi Fi likova koji po 20-30 godina slusaju separatne sisteme entri i srednje klase i onda kad iz raznih razloga ( potreba za keshom,svadje sa suprugom, oslobadjanje prostora, zelja za promenom...) prodaju svoj veliki sistem i kupé neki moderni, mali i lagani " all in one" ,iznenade se nacisto.

Mnogi tvrde, a to ti i mogu dokazati ako treba, da ti novi all in one sviraju isto pa nekad cak i bolje nego njihovi stari ,veliki sistemi,pogotovo u prostorijama manje i srednje velicine. 

Znaci, recenzije na amazon.com, amazon.co.uk, richersounds.com, hifi-test.de, svedskim Hi Fi stranama itd itd. Jel treba da postavim linkove?

Zasto onda misljenje Peradeformera iz Beograda ima vecu objektivnost i vaznost od misljenja nekog Petera iz Birmingema ili Hansa iz Berlina a koji tvrde kontra od tebe?

Deder objasni mi to ako ti nije problem. Usput mozes i da mi kazes zasto svi Hi Fi casopisi i portali daju recenzije npr Denona DM 40 ili Yamaha pianocraft modela, ako to vec nije Hi Fi?

 

Link to comment
Share on other sites

http://www.hi-files.com/yamaha-mcr-n670/

Ubica džinova
Iako se odlikuje nešto manjim dimenzijama, MCR-N670 se po svim drugim parametrima može smatrati punokrvnim hi-fi sistemom, čak toliko da smo se zapitali da li je Yamaha novom Grand PianoCraft serijom ugrozila sopstvene hi-fi komponente nižeg cenovnog razreda. Jer, nije nam poznato da se kod bilo kog renomiranog proizvođača za 720 evra, koliko košta MCR-N670, može kupiti sistem koji bi pružio ekvivalentan kvalitet reprodukcije, a o mogućnostima da i ne govorimo. Stoga, Yamaha MCR-N670 od nas dobija najviše ocene i preporuke kao sjajan sistem za sve namene.

 

Link to comment
Share on other sites

1 sat ranije, perodeformero said:

Ma ne, nego ću da se naterujem do prekosutra.Ajde lepo pročitaj s razumevanjem sve što sam ti napisao, i prestani sa projekcijama, ne idu ti nikako.Nisi citirao Webera, mislim da je pravi trenutak da počneš, jer nam baš fale citati filozofa i ostalih dubokomislilaca.

Posto mi uopste ne delujes da si glup, onda se tvoje poricanje jednostavnih cinjenica  jedino moze nazvati -fanatizmom.

Evo i Fege ti je to lepo objasnio, sam hi files, gde smo sad, smatra CD risiver Yamaha N670 itekako dobrim Hi Fi uredjajem. Kao sto smatraju i mnogi drugi audiofili. Kao sto ima i mnogo onih ,poput tebe, koji ne smatraju.

Podeljena misljenja. Stvar subjektivne procene. I sta ima tu, za Boga miloga, sporno i zasto sam ja trol samo zato sto pripadam onoj prvoj grupi u kojoj su btw recimo i recenzenti Hi filesa?

 

Link to comment
Share on other sites

Ma sta ima ja da shvatam, nazvao si me trolom samo zato sto smatram da NEKI moderni CD resiveri i ostali "all i one"uredjaji itekako jesu bar entri level Hi Fi.

Ti i par drugih se sprdate kad cujete samu rec CD risiver. I pokusavate SVOJE subjektivno misljenje da proglasite opstevazecim stavom.

A Bojan Jovic ,recenzent Hi filesa, stari audiofil , kaze da CD resiver Yamaha N670 itekako jeste Hi Fi.

Idi pa se raspravljaj sa njim i nazivaj njega trolom. Meni je dosta tih nebuloza.

Link to comment
Share on other sites

On 3/12/2016 at 10:43, Ultravox said:

Zelim da dam zavrsnu rec na ovom topiku.

 

4) Hi Fi recenzije. Dokazano predmet velikog subjektivizma, uopstavanja, neprofesionalnosti... Pouzdano znam npr da u jednoj susednoj ex Yu drzavi, kad pisu recenzije ni nemaju nekakav referentni sistem u kom porede nove komponente, vec stalno koriste nove komponente, sta im bude pri ruci , i u tako nasumice sklepanom sistemu kobejagi testiraju neki novi uredjaj. Dostojno stripa Alan Ford, Sir Oliver bi bio ponosan na njih.

A ko zna koliko takvih portala,casopisa....-ima. U What Hi Fi npr uglavnom rade klinci koji pokusavaju da se uhlebe u nekoj audiokompaniji. Koliko su samo uredjaja preterano ocrnili a koliko preterano ishvalili, velike su to mucke,skoro kao one legendarne, sa Delom i Rodnijem.

To se naravno ne odnosi na recenzije mini linija :lol:

Nego kakvi su danas meteo uslovi u Švedskoj?

Link to comment
Share on other sites

1 sat ranije, Aleksandar75 said:

To se naravno ne odnosi na recenzije mini linija :lol:

Nego kakvi su danas meteo uslovi u Švedskoj?

Kazem ja sam sebi,sad ce neko da se upeca, da mi kaze - kako sad recenzije vaze, kad idu u tvoju korist?

I normalno i ocekivano, to budes ti :)

Ta recenzija nije dokaz da je Bojan Jovic u pravu vec je dokaz da su misljenja podeljena i medju audiofilima tj da je stav sta jeste a sta nije Hi Fi, krajnje subjektivan.

Mozda sam preoptimistican ocekujuci da ti shvatis te finese :)

 

 

Link to comment
Share on other sites

Nikako, ali nikako da se uhvatiš za suštinu Bojanovog pisanija... Poredi piano kraft sa ENTRY LEVEL uređajima iste kompanije.

 

Ok, svira, niko ne spori. Neko je taj entry level odavno prevazišao, pretpostavljam otud takvi komentari, a neko nije ni do njega došao. Slažem se da je to dobar zvuk u odnosu na nekadašnje mini linije tipa kamacrown i slično. Ali to nije vrhunski zvuk kakav sluša u svojim sistemima jedan dio forumaša.

 

Uostalom, i sama fabrika yamaha ima sprave koje su kud i kamo i skuplje i bolje zvučeće.

 

Nije problem da je to dobro, već je problem to što ti to predstavljaš kao vrh.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Nisi ti Tozo pazljivo citao moje postove. Nigde i nikad , nikad i nigde,nisam poredio te "all i one" uredjaje sa vrhunskim separatnim sistemima. Bas suprotno, poredio sam sa entry level sistemima.

Odgovor od te nekolicine je bio- ha ha ha ,trol,trol,mini linija,mini linija... Ko pokvarene ploce.

A znas sta je najsmesnije u tome? Da te konkretne CD risivere,mrezne plejere itd, o kojima ja pisem- nikad nisu ni culi. To im nije na nivou, sto bi rekao pokojni Gidra.

Link to comment
Share on other sites

entry level hifi zvuci kao kanta ali je hifi,nije Bela tehnika,frižider,radijator ili pegla.I tvoji cd resiveri zvuče ko entry level.Eto utvrdili smo sličnost,zvuci i jedno i drugo loše za većinu,veliku većinu.Ovo je hifi forum,ovde ljude interesuje i treba da interesuje vise,ako ne iz prve onda vremenom.Naravno ako nije za kuhinju,garazu,kancelariju,spavaću sobu,dečju sobu...to su takođe mesta koja zasluzuju muziku ali usputnu.Iz tog razloga iritiraš ljude,potenciraš tu priču u više navrata mesecima,provociraš opšte mišljenje uvek na isti način,posle se čudiš te neko doživljava kao trola.

Link to comment
Share on other sites

To sto ti govoris da ja provociram -jednostavno nije tacno. Ja sam se na ovom topiku strogo drzao teme i u nijednom momentu nisam pricao o nicem drugom  osim  o recenzijama, sve dok nisu dosli ovi tvoji sa mini linija i trol provokacijama.

Izvoli, procitaj i proveri. Znaci, direktno govoris neistinu.

Vasa kuknjava me podseca na one koji kukaju na neku TV emisiju. I kukaju danas, i kukaju sutra. I tako svaki dan.

Nikako da se sete da promene kanal i ignorisu ono sto ih nervira.

Ja sam ovde samo na par topika, prema tome idite na onih 99,5 % preostalih gde me nema.

A do tada... ovo je forum i za one koji slusaju Hi Fi entry level " kante" , CD resivere,mrezne plejere... Navedi mi neki clan pravilnika koji kaze da nije.

Nema? Onda me ubuduce i ti i vi zaobilazite sa tom pateticnom kuknjavom dostojnom krezubih baba na Kalenica pijaci kojima je neko ukrao robu sa tezge.

Link to comment
Share on other sites

E moj Ultra, džaba se batrgaš. Ovde ispadneš glup ako imaš različito mišljenje o filmovima, a kamoli o uredjajima koji reprodukuju muziku ( ne smem ni ime da im izgovorim ) iako oni svojim vlasnicima pričinjavaju zadovoljstvo i mame osmeh na lice, a plaćeni su daleko manje od raznih Hegela, Naimova, Dinaudija i ostalih VIP brendova :heat

Link to comment
Share on other sites

On 10.3.2016. at 9:29, Ultravox said:

 

sa onim-jao mame ti a sta su to CD resiveri,jel  rodjaci mini linije,bla,bla,bla.

 

Kakvih sve ljudi ima :unsure:

 

On 10.3.2016. at 9:29, Ultravox said:

 

Pokušao sam da parafraziram deo iz epizode Alana Forda "gdje majka pokazuje novi hladnjak djeci", očigledno neuspešno. "Djeca pitaju majku, a što su to jaja, mljeko itd. Nisam uspeo, a nisam ispao ni duhovit. Ybg, ne zameri.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...