Jump to content


Police za ploče


HMrules

Recommended Posts

  • Replies 145
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

23 hours ago, Dražo said:

IMAG3594.jpg

IMAG3595.jpg

IMAG3596.jpg

Ne stigoh pre da dodam i koju rec o polici.

U pitanju je projekat nastao pre svega iz prakticnih potreba, po originalnoj ideji (mozda nije prva, ali ja na google nisam nasao nesto slicno). Nedostatak prostora za policu, lak pristup plocama, lako listanje, lako vadjenje i vracanje, bez  klizanja ploca na podnozju, snalazenje i u mraku, pomeranje police radi ciscenja...

Sedoh jedno vece, napravih par crteza, pa i par maketa, odabrah ono sto mi se najvise svidelo, i potom sutradan za par sati sklopih policu od ostataka koje sam pronasao u shupi. Jedna tresnjina greda, ostaci sperploce, veeeeliki srafovi, busilica, ubodna, excentar brusilica, metar, lak za drvo, sprej, guma za patosnice u kolima, silikonski tockici, i to je to. Naknadno ubacih i led trake, prekidac, i konektor na donjem postolju, tako da se kabel otkaci ako policu pomeram dalje.

Najveci izazov je bio cvrstina veze stuba i postolja, odnosno izdrzljivosti samog stuba. Polica ovako puna, sa oko 120 ploca, tezi nekoliko desetina kg. Specificnost je kaskadna postavka V saca, radi lakseg pristupa svakom redu.

Sve u svemu, polica apsolutno ispunjava sve gore navedene potrebe i zahteve, uz jednu jedinu manu - estetski nije reprezentativna, ali meni ne smeta. Meni je bitna funkcionalnost pre svega. Kada mi se ukaze potreba za novom policom, usled uvecanja fonda ploca, siguran sam da vise nikada necu razmatrati ni jedan drugi koncept.

 

 

IMAG3047.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ima tockice,pa se lako pomera.To joj je velika prednost,a i to listanje ploca, pri cemu ujedno ih mozes i gledati od napred.Uglavnom se bira ili listanje ili pregled naslova od napred,ovde mozes i jedno i drugo.Vrlo praktican dizajn,i uzivo lepse izgleda...Draza je skroman.

Tockiće treba obavezno uzeti i za Kalax Ikea,kasno je kad se to napuni,ali racunajte i na pravljenje leđa,ja sam imao od ranije univera pa sam napravio i dno koje sam produzio nazad 2cm da prihvati ledja od univera tako da je sad max ojacana.Izgleda ona lepo,jeftina je da se ne isplati praviti je jer je vec i materjjal skuplji,ali je je kvalitet krs.Suplje saće kartonsko,dosta kilavo-samo deluje "masivno".Kad smo sklopili sin seo odozgo,mal' se nije raspala krenula gornja ploca da se ulubljuje...sve u svemu racunajte na malo "dorade" (i doplate) ako se ne stafi u zid kako i preporucuju.Ta 4 mesta za srafove za zid su jedina puna mesta,ostalo sve saće.Imaju i oni neke tockice,ali na točkićima bez leđa nikako.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Već neko vreme razmišljam da kupim Kallax policu sa slike, trenutno imam oko 250 ploča pa me interesuje da li će moći da stanu sve ploče imajući u vidu da se kolekcija lagano uvećava u proseku 2-3 ploče mesečno?c7737899803ef7538de1eb36705b0a9a.jpg

Послато са SM-A725F помоћу Тапатока

Link to comment
Share on other sites

Bez problema. Ja sam, uz doduse vrlo gusto pakovanje,  uspeo da naguram 85 komada u jedan od tih odeljaka ..pa toliko x 8 ima lepo da se siris. Mislim da je bas Kalax trenutno na popustu.

Samo shvati ozbiljno upozorenje iz predhodnog posta da stavis zadnju stranu od crstog materijala(univer ili medijapan). Ja cu moju tako apgrejdovanu uskoro prodavati jer je kolekcija ozbiljno prevazisla takav kalax, a nema se gde sa jos jednom takvom.

Edit: Moze se i utiplati u zid dobijes nosace za to, oni se iskoriste ujedno i za zadnju plocu jer je ostatak kalax-a supalj

Link to comment
Share on other sites

1 sat ranije, Delija said:

Ne mora uopste da bude debela ploca nazad - i tanka lesonit ploca ce je znacajno ucvrstiti.

Или две добре четвртасте летве прикачене дијагонално и то у облику ћириличног слова "Х".

Link to comment
Share on other sites

2 sati ranije, ketklou said:

Danas mi stigao Kallax, jedan stub.... Sjajno urađeno, lako za sastavljanje (dobijete čak i alat) i uputstvo za tupave... Kapacitet neverovatan, 4 X 75 ploča

Naravno, supruga je odmah natakarila cvećku na vrh... Ovih dana biram izmedju ploča i nje...

 

 image.thumb.png.4cd65d5148d37ecf2d91043a9a47e161.png

Ja na neviđeno između tvoje žene i ploča biram ploče.😁

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...