Jump to content


Police za ploče


HMrules

Recommended Posts

  • Replies 145
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • 2 weeks later...
On 29.9.2017. at 20:30, Aoxomoxoa said:

Da li polica za ploce treba da ima vratanca(da ne ulazi prasina),ili mora biti otvorena sa prednje strane da ploce "disu"?Zadnja strana bi bila zatvorena.

Ako je u pitanju normalna stambena prostorija, bolje da je zatvoreno. Prašina je veći neprijatelj pločama nego "ustajalost". 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Ja planiram jednu 4x2 Kallax policu, samo malo me buni sto bi ona trebala da se usrafi a ja za to nemam uslove da bude uza zid,pa bih napravio "ledja" da to ipak malo osiguram,a i da budu ploce zatvorene od nazad.Btw dobije se gore i mesto za uredjaje koji nisu u upotrebi...recimo 3 rezervna gramofona :D:D:D .ili par lampaskih monoblokova na odmoru u letnjem periodu

Link to comment
Share on other sites

Mislim da je pozeljno da polica za ploce ima "pregrade" koje odvajaju recimo po 10-15 ploca? Da ploce ne stoje "nakrivo" i da se ne pri tome ne krive. A sprecava i jako pritisnute ploce u policama gde u "prozorima" stoji po 40-50 ploca. Ove pregrade omogucavaju lakse vadjenje i vracanjae ploce na mesto, a broj ploca koji sadrze se neznatno smanji.

Takve su bile police za ploce u onim starim velikim ormanima ukoji su se nalazili u kabinetima za muzicko po osnovnim skolama. Ko se seca...

Ja sam moje napravio po ugledu na te police sa tim sto nisu fiksirane u jednoj velikoj polici, vec se svaka moze odvojiti, a istih dimenzija se mogu kombinovati, dodavati i formirati razlicite klastere. Zgodnije je i kod eventualnog prenosenja

Link to comment
Share on other sites

22 sati ranije, VU metar said:

Lepo. Kakav je to nosač sa strane na kojem stoji Violator? Kako se montira? 

to je zapravo rucka koju sam okrenula naopako i taman je toliko siroka i ima taj zalomljeni deo tako da drzi plocu :) razmisljam da stavim jos jednu sa gornje strane, jer nekad hoce da pada ako nije dovoljno teska ili ako je omot prazan, ideja je zapravo da tu stavim omot ploce koje se trenutno slusa.. to je ova rucica bas ista kao na ovom fiokaru iz jyska, samo se okrene naopako ;)

https://jysk.rs/odlaganje/komode/fiokari/basic-0/komoda-kabdrup-3-fioke-hrast

@sondek pazljivo sa tim 4x2 posto sam na instagramu videla horor fotke kako su se pod tezinom ploca raspale potpuno. zato bolje kombinovati vise ovih 2x2, sigurnije je.

@Majda, slazem se za pregrade, mozda ako nadjem neku tanju ivericu u slicnoj bolji, mada ovo mi je zapravo privremeno resenje, jer ce kolekcija brzo da mi poraste pa cu napraviti po meri dosta vecu i jacu policu ;)

@Father, hvala :)

Link to comment
Share on other sites

3 sati ranije, sanjari said:

Bas je lepo, ali da je lako da se napravi, ne znam bas :D

ali mi dade ideju koju sam odmah isprobala, posto imam po kuci ove drzace za tanjire iz ikee , mozda bi ih samo prefarbala..

plocee.jpg

rzaci.jpg

O, to je odlično :thumbsup2

 

3 sati ranije, Filipescu said:

Jel može nekako čovek da banuje određenu temu? Gledajući ovu poželim gramofon, a to mi sada nikako ne treba :D ...

Evo, ja te podržavam. Gramofondžija sam ali odgovorno tvrdim da su sada, konačno, gramofoni stvarno passe.

Ne treba ti uopšte. Bolje troši novce na druge stvari, akustiku sobe ako je potrebno, na dodatne kablove i tako to, ili na knjige, seks, lake droge, ukusnu hranu i dobro piće

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...