Blixa Posted February 11 Report Share Posted February 11 On 8.1.2023. at 20:30, sondek said: Malo ga preterase. Nasao sam iz momenta preko ebay album koji sam video na juno mozda funtu skuplje ali shipping 1.99gbp, a preko amazona je bio 4.5. Uskratih im ovog puta vernost. Inace od tog ebay prodavca sam kupovao i ranije, bila malo sumLjiva ta postarina ali stiglo je. Spuste vrednost posiljke na svoj rizik..ja placam Pay Palom pa ne brinem previse. Rarewawes je ime prodavca na ebay. Ovaj Rarewaves radi 😎 Stigla mi ploča, bila nekih 17 evra jeftinija nego na Juno sajtu (i to pre nego što su podigli shipping na 17 evra za dupla izdanja). Stigla za 18 dana, ne za 6 nedelja kao tipičan Juno paket. Ja sam našao još 2-3 ploče koje su znatno jeftinije, ostatak je manje više bio neznatno jeftiniji(to sam gledao pre zadnjeg povećanja shippinga, znači ostatak je sada još povoljniji). Dok se i oni ne sete da povećaju shipping. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sondek Posted February 11 Report Share Posted February 11 Malo muljaju sa vrednosti paketa(na svoj rizik) , sto i nama dobro dodje oko troskova. Meni je prvi put, davno pre poskupljenja shippinga, bilo neverovatno da ti neko dobaci plocu dovde za 2 funte...ali ispostovali. Ja takve manje poznate firme sa Ebay za svaki slucaj placam Pay Palom, to mi je neki oprez posle jednog loseg iskustva preko discogs. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blixa Posted February 12 Report Share Posted February 12 Ja većinu stvari plaćam pay palom, plaćao bih i Juno (iako su sigurica) ali naplaćuju proviziju. Link to comment Share on other sites More sharing options...
milos Posted February 12 Report Share Posted February 12 rarewaves ima svoj sajt gde su im iste ploče sa ebay-a al jeftinije https://www.rarewaves.com samo shipping je £4.25 na sajtu za jednu, nisam računao da li je jeftinije na ebay-u ili na sajtu kad se sve sabere Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mingus,Mingus Posted February 12 Report Share Posted February 12 Hteo sam da narucim plocu ali Srbije nema u popisu zemalja. https://www.popmarket.com/octopus-restless-night/8033706215463 https://www.merchbar.com/vinyl-records/octopus/octopus-restless-night-vinyl-record-limited-edition-180-gram-pressing Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mingus,Mingus Posted February 22 Report Share Posted February 22 https://rockvinylrevival.com/ Da li je neko kupovao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pompi Posted March 5 Report Share Posted March 5 (edited) Pozdrav! Imam problem na Discogsu. Vise od nedelju dana ne mogu da otvorim stranicu sa ponudama odredjenog prodavca. Mogu da odem na njegovu glavnu stranicu sa opstim podacima, uslovima i sl., ali kad kliknem "items for sale", izbaci mi: This Page is Unavailable Right Now Ray ID: 7a31af7a7cbfb86d Your IP address: 93.87.220.141 Error reference number: 502 Cloudflare Location: Amsterdam Please try again soon. Kada pristupam preko telefona, sve je u redu ?!? Edited March 5 by pompi Dopuna Link to comment Share on other sites More sharing options...
srdjan_cvetkovic Posted March 5 Report Share Posted March 5 Koja je stranica u pitanju, da probam ja da je otvorim? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pompi Posted March 5 Report Share Posted March 5 29 minuta ranije, srdjan_cvetkovic said: Koja je stranica u pitanju, da probam ja da je otvorim? S' obzirom na okolnosti ne mogu Vam otkriti detalje, izvinite. Stranica radi, preko telefona je otvaram normalno ali ne i sa racunara. Link to comment Share on other sites More sharing options...
InSides Posted March 5 Report Share Posted March 5 Околности? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sondek Posted March 5 Report Share Posted March 5 Mozda ima neki album koji juri godinama, pa da mu ga neko "mazne" ispred nosa. Top sikret 😉 Link to comment Share on other sites More sharing options...
InSides Posted March 5 Report Share Posted March 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheInVo Posted March 10 Report Share Posted March 10 Pozdrav ljudi, zapao mi za oko već duže vreme jedan američki sajt, ima dosta vinila koje se pikirati mogu, cene odlične, e sad pitanje je, svaka vrsta USPSa je strasno skupa 40-80 dolara shiping, ali imaju opciju DHL e Commerce za 10 dolara. Ima li ko iskustva narucivanja preko Amera? Ili iskustva sa tako malim shiping costom preko DHLa sa obzirom da je iz Amerike ploca. Piše inače 20-60 sa tom opciju prosek dana isporuke. Link to comment Share on other sites More sharing options...
milos Posted March 11 Report Share Posted March 11 samo se drži ispod vrednosti 50eur zbog dodatnih troškova kod nas i trebalo bi biti ok. Možda imaju ugovor sa DHLom i zbog velike količine paketa koje šalju imaju povlašćene cene. A ako nije tajna koji je sajt? Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheInVo Posted March 13 Report Share Posted March 13 On 3/11/2023 at 11:12 AM, milos said: samo se drži ispod vrednosti 50eur zbog dodatnih troškova kod nas i trebalo bi biti ok. Možda imaju ugovor sa DHLom i zbog velike količine paketa koje šalju imaju povlašćene cene. A ako nije tajna koji je sajt? HellsHeadbangers je sajt. Dosta veliki sajt, poprilično popularan metal sajt, brda izdanja imaju, cene i više nego korektne se cine, posebno za 10 dolara shipment DHLom zato i rekao pitam o porucivanja iz USA-a DHLecommercom Link to comment Share on other sites More sharing options...
sondek Posted March 13 Report Share Posted March 13 Zvuci sjajno, narocito sto ima dosta albuma koji su jeftiniji u USA. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koumbare Posted March 13 Report Share Posted March 13 Juče mi je stigla ploča koju sam inicijalno naručio krajem oktobra 2022 pa se onda žalio da nije stigla (posle naših praznika) u 2023) pa su tad poslali zamensku.... juče u sandučetu obaveštenje Otpušio UK donekle, izgleda... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sondek Posted March 13 Report Share Posted March 13 Iz Juno mi upravo vratise pare za novembarsku porudzbinu, znaci ima nade da stignu... Vise bi mi odgovarale ploce, poskupele su, jedne vise nema u ponudi, a i shipping je otisao... lako cu da im vratim nazad pare ako stignu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pompi Posted March 22 Report Share Posted March 22 On 11.1.2023. at 23:18, HMrules said: Kakav je Recordsale.de što se tiče korišćenih ploča? Hmm.. po mojim arsinima oni su bedni! Zasto? Kupio sam 10ak ploca i ni za jednu nisam mogao reci: "Jeaah.. to je to!". Uvek je bilo: "Pa, dobro.. nije toliko lose". Njihova beda se ogleda u kalkulacionoj mizeriji. Ako porucis plocu EX, sto je u svetu u stvari VG+, ta ploca ce biti krajnja donja granica VG+ koju ces prihvatiti uz najvecu mogucu toleranciju, odusevljen neces biti. Drugo, za trecinu ploca nisu naveli validno izdanje, tj. poslali su mi razlicit pres od oglasenog. Eto, to su moje impresije iz saradnje sa njima Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mingus,Mingus Posted March 23 Report Share Posted March 23 Uvek pazim da iznos ne prelazi 50e.Jednom sam platio carinu za 2e preko.Kasnije sam ali ne skoro narucivao i postarna nije racunata u zbir za pdv i carinu.Kakva su iskustva. narucio bih Total Value of Goods 42,84 € Shipping to Serbia 14,99 € VAT free - Total Amount 57,83 € Link to comment Share on other sites More sharing options...
sondek Posted March 23 Report Share Posted March 23 Moze da ti se desi da te ceo ceh izadje oko 120 eura. Meni se desilo na iznosu od 52 eur. Carina, pdv spedicija ... Vratio sam paket Amazonu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mingus,Mingus Posted March 23 Report Share Posted March 23 A zasto spedicija.Ovo je HHV firma iz Nemacke.Kad mi to jednom presla svota 50e bez postarine islo je uobicajenom postom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mingus,Mingus Posted March 23 Report Share Posted March 23 Mozda je bolje da narucim odvojeno dve ploce razlika u postarini je 2evra. po 7,99 a za obe 14,99. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sondek Posted March 23 Report Share Posted March 23 Ne znam, dva puta mi se to desilo. Oba puta jer je slucajno presla suma 50eur. Jednom amazon normalnom postom, drugi put sportsdirect. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sondek Posted March 23 Report Share Posted March 23 Naruci odvojeno, ne vredi rizikovati. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now