Jump to content


Kupovina ploca iz inostranstva


chika_milan

Recommended Posts

On 8.1.2023. at 20:30, sondek said:

Malo ga preterase. Nasao sam iz momenta preko ebay album koji sam video na juno mozda funtu skuplje ali shipping 1.99gbp, a preko amazona je bio 4.5. Uskratih im ovog puta vernost. Inace od tog ebay prodavca sam kupovao i ranije, bila malo sumLjiva ta postarina ali stiglo je. Spuste vrednost posiljke na svoj rizik..ja placam Pay Palom pa ne brinem previse.

Rarewawes je ime prodavca na ebay.

Ovaj Rarewaves radi 😎

Stigla mi ploča, bila nekih 17 evra jeftinija nego na Juno sajtu (i to pre nego što su podigli shipping na 17 evra za dupla izdanja). Stigla za 18 dana, ne za 6 nedelja kao tipičan Juno paket.

Ja sam našao još 2-3 ploče koje su znatno jeftinije, ostatak je manje više bio neznatno jeftiniji(to sam gledao pre zadnjeg povećanja shippinga, znači  ostatak je sada još povoljniji).

Dok se i oni ne sete da povećaju shipping.

Link to comment
Share on other sites

Malo muljaju sa vrednosti paketa(na svoj rizik) , sto i nama dobro dodje oko troskova. Meni je prvi put, davno pre poskupljenja shippinga, bilo neverovatno da ti neko dobaci plocu dovde za 2 funte...ali ispostovali. Ja takve manje poznate firme sa Ebay za svaki slucaj placam Pay Palom, to mi je neki oprez posle jednog loseg iskustva preko discogs.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Pozdrav! Imam problem na Discogsu. Vise od nedelju dana ne mogu da otvorim stranicu sa ponudama odredjenog prodavca. Mogu da odem na njegovu glavnu stranicu sa opstim podacima, uslovima i sl., ali kad kliknem "items for sale", izbaci mi: 

This Page is Unavailable Right Now

  • Ray ID: 7a31af7a7cbfb86d
  • Your IP address: 93.87.220.141
  • Error reference number: 502
  • Cloudflare Location: Amsterdam

 

Please try again soon.

Kada pristupam preko telefona, sve je u redu ?!?

 

Edited by pompi
Dopuna
Link to comment
Share on other sites

Pozdrav ljudi, zapao mi za oko već duže vreme jedan američki sajt, ima dosta vinila koje se pikirati mogu, cene odlične, e sad pitanje je, svaka vrsta USPSa je strasno skupa 40-80 dolara shiping, ali imaju opciju DHL e Commerce za 10 dolara. Ima li ko iskustva narucivanja preko Amera? Ili iskustva sa tako malim shiping costom preko DHLa sa obzirom da je iz Amerike ploca. Piše inače 20-60 sa tom opciju prosek dana isporuke.

Link to comment
Share on other sites

On 3/11/2023 at 11:12 AM, milos said:

samo se drži ispod vrednosti 50eur zbog dodatnih troškova kod nas i trebalo bi biti ok. Možda imaju ugovor sa DHLom i zbog velike količine paketa koje šalju imaju povlašćene cene. A ako nije tajna koji je sajt?

HellsHeadbangers je sajt. Dosta veliki sajt, poprilično popularan metal sajt, brda izdanja imaju, cene i više nego korektne se cine, posebno za 10 dolara shipment DHLom zato i rekao pitam o porucivanja iz USA-a DHLecommercom :) 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
On 11.1.2023. at 23:18, HMrules said:

Kakav je Recordsale.de što se tiče korišćenih ploča?

Hmm.. po mojim arsinima oni su bedni! Zasto? Kupio sam 10ak ploca i ni za jednu nisam mogao reci: "Jeaah.. to je to!". Uvek je bilo: "Pa, dobro.. nije toliko lose". Njihova beda se ogleda u kalkulacionoj mizeriji. Ako porucis plocu EX, sto je u svetu u stvari VG+, ta ploca ce biti krajnja donja granica VG+ koju ces prihvatiti uz najvecu mogucu toleranciju, odusevljen neces biti. Drugo, za trecinu ploca nisu naveli validno izdanje, tj. poslali su mi razlicit pres od oglasenog.

Eto, to su moje impresije iz saradnje sa njima :cheers

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...