Jump to content


B&W CDM 7 SE


dule75

Recommended Posts

   Pozdrav

 

Ima li neko od forumasa ove kutije a da je iz Bg i da je voljan da me pozove da ih cujem? Imam neku varijantu da ih menjam za neke moje kutije uz doplatu itd itd a nemam predstavu kako to radi. Nikada nisam imao ni jednu b&w kutiju pa ne znam da li bi mi se dopala uopste... Volim precizan zcuk.. da sve bude na svom mestu i utegnuto ali da ne bude naporno. Da bude prirodno i naravno sa basom koga ima ali ne mulja. Volim dobar bas ali ne mumlanje... E sad, kakve su ove kutije po pitanju bas opsega...?

Na primer imao sam Wharfedale Evo 2-20 i nisu me nesto odusevile... Ako sviraju slicno.. onda da i ne pokusavam da ih cujem.. mada ne verujem da zvuce tako...

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 250
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

   Ne. Necu da menjam. RC-L ostaje kod mene barem neko duze vreme. Imam stare Fonum 701 koje imam priliku da dam i doplatim za CDM 7 SE pa se mislim da li da to uradim. Nikada nisam imao bowerse a voleo bih da cujem kako neka njihova kutija svira. RC-L kutijama sam jako zadovoljan.

 

Link to comment
Share on other sites

Pretraži"CDM7-NT" na forumu, više puta je pominjan i opisivan. Za stariji SE važi isto, a jedina razlika je u visokotoncu koji je nešto bolji na NT-u. Zvuk je vrlo prirodan, visoki su malo svetliji, sredina najlepša, bas ima volumen ali nema punch. Fokusiranje basa se poboljšava pozicioniranjem.

Svakako su bolji od Wharfedalea koje si imao.

Link to comment
Share on other sites

   Onda to ispada da CDM7 nista nije bolji od Cantona 701 koje bih dao za njih. Mozda cak Fonumi imaju bolje karakteristike... Tako mi izgleda nekako. Ne znam zasto su te kutije onda toliko na ceni... kada za vise od  duplo manje novca imas isto to plus jos Fonumi i imaju punch...

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

To ti je prokletstvo Cantona i ostalih Germana, a možda i nije, ko hoće da iskoristi šansu i da za manje love pokupi bolje zvučnike ( polovne ) nego što su JBL, Bowersi i ostali sa engleskog govornog područja.

Lično sam se uverio da za manje para dobijem  više muzike nego kod anglosaksonaca. Pre toga nisam verovao u internetske bajke .

 

Link to comment
Share on other sites

Slazem se black, ali ne verujem da mogu iz pojacala da posrcu vise sokica nego Ergo RCL. Takodje na RCL impedansa pada najnize na 3 ohm tako da su po tom pitanju Canton cak zahtevniji nego B&W. E sad ako dule ima dobrog emplifaju (kako rekose pre par dana u jednoj temi :D) i on onako kako treba gura Canton, onda mu nece problem biti ni ovi baversi.

Link to comment
Share on other sites

Bowersi Cdm 7 Special Edition lepse sviraju od Canton Rcl,posebno u bass podrucju,imaju itekakav punch,tu Canton nema sta da trazi,,budi sretan da ti ne moras nista doplatiti ako dajes 701 za B&W,

-.Imas more  florstandera Nemaca na KP,top modela,i modela ispod  za smesne pare,za koje mozes kupiti neke Boockshelf zvucnike B & W iz Dm serije.Razmisli malo zasto je to tako.I medju B & W ima kukolja itekako, Cdm 7 -se je sjajna kutija.ne razmisljaj uopste.

Link to comment
Share on other sites

   RCL kutije mi trenutno pogoni NAD C372 i mogu vam reci da to veoma dobro radi. Jurim i neki dobar Harman (665Vxi /6900 / 6950r..)  jer sam negde na forumu procitao da odlicno rade sa njima a prvenstveno sa 6950r.

   Imam priliku da trampim Fonum701 za B&W pa sam mislio mozda to i da uradim kako bih imao crno na belo poredjenje. Sednem lepo i uradim AB test oba para. Da vidimo koliko koja kutija daje za ulozeni novac.

 

 

Link to comment
Share on other sites

@ dule75 Taman uzmes i engleski pasos ako moze da se ne brukas 's ovai domaci :P

Sto se tice ovog sto kaze seven, sve nemacke top model (pa i ostale) prodaju PREPRODAVCI ciji je jedini cilj ZARADA i zbog toga sto su zvucnici ili cackani ili u losem stanju cenu im spuste NENORMALNO nisko.

Bas zbog ovakvih pisanja engleski zvucnici se dizu u nebesa i cesto se desi da jedna vrsta domace vunene zivotinje (citaj ovca) bude osisana i uvali joj se za maleni engleski bookshelf zvucnik (cesto novije generacije namenjen front ili surround kanalima kucnih bioskopa) naravno pod izgovorom da je to ultimativni HiFi oduvavac (sto bi jedan clan rekao) i naravno pored koga nemacki i japanski zvucnici nemaju sta da traze. Ne kazem da je neko od njih bolji, svako ima svoj fazon ali tvrdnja da su engleski zvucnici i engkeska pojacala nesto najbolje sto postoji (a to se forsira na ovom forumu vec neko vreme) nema veze s vezom.

Za pomenute B&W slazem se da najverovatnije sviraju bolje nego Fonum 701 ali Ergo RCL...da li neko zna koliko nisko ovi zvucnici idu u praksi?? Do 25Hz...ne po speficikaciji vec po MERENJIMA. Naravno to mogu i englezi... samo sutra :D

Link to comment
Share on other sites

   Ja bih rekao da uz control unit koji ide uz njih, oni idu i nize. Tacno se oseti razlika sa i bez control unita. Sa ukljucenim se dobije mnogo dublji bas i preciznije izbalansirana zvucna slika. Prilikom slusanja bez ikakvih merenja oseti se znatna razlika. Samo ja imam trenutno problem sa akustikom sobe. Kada ode toliko nisko soba upada u neku rezonancu i bas smeta usima kada na toj odredjenoj frekvenciji talasi valjda pocnu da se odbijaju od zidove i prave brrrrrrooooooooooom...

Inace.. imaju toliko dobar i cist bas da to zaista zvuci mnogo dobro. Cisto precizno a snazno. Samo mi treba neki jos kvalitetniji amp da umeksa zvucnu sliku. C372 je malo trvrdjeg zvuka, ali sa control unitom i bez ukluicvanja tonskih kontrola zvuk je jako dobar, a kada doradim sobu sa akustikom i kada nadjem neko adekvatno pojacalo za njih to ima da bude jos bolje. AKo uzmem Bowerse mozemo lepo da organizujemo slusni test na licu mesta pa kom opanci a kom obojci :)

 

Link to comment
Share on other sites

   Dobra ideja sa nosenjem kutija... u smislu da oni koji na slusnom testu ubedljivo izgube od protivnickog tabora, svoje kutije - gubitnike uzmu i nose dva tri kruga po naselju vicuci ponovo radi bioskop, ponovo radi bioskop :)

   Doplata bi trebala da iznosi 350e.

Verujem ja da CM7 svira bolje od Fonuma 701 samo je pitanje da li svira za toliko bolje kolika je razlika u novcu...

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...