Jump to content


Sta ste nabavili (od HiFi-ja)?


Infidel

Recommended Posts

  • 2 weeks later...

Galvanska izolacija USB linije prema D/A konvertoru. Najveca kolicina necistoce (noise) provlaci se kroz vod uzemljenja-mase (ground) USB kabla a ne kroz strujne ili signalne vodove. U dosta slucajeva se javlja i smetnja nastala uplitanjem vise masa (ground loop). Do pre par godina postizane su brzine prenosa standarda Low-Speed (1.5Mbps) i Full-Speed (12Mbps) (ADUM chip-ovi) a ne i High-Speed (do 480Mbps) koja je neophodna za prenos savremenih audio formata (24-bit).

Problem se javlja kod kasnjenja prenosa signala preko galvanske barijere - opet nas neizbezni dziter iliti jitter ko ga kako voli napisanog.

Pre par godina se pojavilo malo naprednije resenje koje je izbaicla australijska firma 'Silanna' sa svojim izolatorom koji opet pokazuje slicne boljke kao i Intona-ino resenje. Stvarni napredak napravili su recimo ljudi iz firme Uptone Audio (ISO Regen $325) i to tako sto se na jednoj i na drugoj strani izolatora regenerise USB takt. Svoju verziju nudi i S.o.T.M. ali po malo jacoj ceni ($990-$1200) a slican uredjaj dolazi pre-instaliran u najnovijoj verziji Phasure NOS1a-G3 D/A konvertera.

Bez regeneratora / reklokera USB izolator nudi i HiFimeDIY po ceni $89.

Nadam se da je dovoljno info

E da, JPlay (JCAT) nudi Intona plocicu prepakovanu u odlicno aluminijumsko kuciste (€375).

Link to comment
Share on other sites

Lepo objašnjeno od dj.nik-a koji ipak nije odgovorio na moje pitanje koje su zamerke za Intonu, samo da dodam da pored navedenog ima i funkciju potpunog regeneratora i reklokinga.

Što se tiče USB kabla, Intona nije audiofilska spravica i oslobađa potrebu za napucanim kablovima, pa je na izlazu najproduktivnije, najbolje i najjeftinije rešenje za superioran zvuk USB adapter kao što je ovaj:

https://www.cmple.com/usb-2-0-a-male-to-b-male-adapter/

usb-2-0-a-male-to-b-male-adapter_NID0009207_700.jpeg.c4975574eaa5103101e6b8987ecd8f79.jpeg

Do intone vredi igrati se.

Što se tiče 5V navodi se da su regulatori malošumni i da nema razloga za boljim rešenjem ali vredi malo i sa tim da se čovek poigra.

Skutijavanje može da bude osrednji upgrade i nameće se možda potreba novog kućišta za potrebe igrarije sa linearnim napajanjem

Link to comment
Share on other sites

Nije napajanje u pitanju vec upravo ta maalo povecana kolicina jitter-a, koju su nazovi 'trikovima' momcovi iz UpTone Audio uspeli da rese, uz upotrebu ovog novog Silanna izolatora. Ko ne trazi dlaku u jajetu ima odlican izolator u Intona kartici. Potrazicu komentare i malo detaljnije opisati.

Link to comment
Share on other sites

@Spachek

From the Intona web site:

The 7054-based USB Hi-Speed Isolator is a phy-level receiver/isolator/reclocker/repacketizer working at a bidirectional bandwidth of 480 MBit/s.

It receives and transmits USB data using a dedicated ULPI-transceiver, buffers and translates by our proprietary logic using FPGA technology and isolates using industry-leading RF-type isolators by Silicon Labs with least possible capacitance.

It does not translate or distort data packets like a hub but does reproduce and reclock the original data by 100%.

The circuit is a 50 ohms impedance controlled design. USB traces are matched to 90 ohms differential / 30 ohms single ended. The RMS jitter of the isolated downstream has been measured at 12.5ps.

By using a technology well known in digital communication systems called Spread Spectrum, any harmonics produced through periodic packet transmission (like 8kHz packet noise) could be eliminated.

The isolated side is supplied by our own proprietary and very carefully designed DC/DC converter followed by linear regulators. The USB output voltage is generated by the Analog Devices ADP125 linear regulator.

Link to comment
Share on other sites

1 sat ranije, ab said:

Zahvaljujem, bas bi me interesovalo. Molim te okači ovde ako nije problem.

Istina, kada sam se odlucivao za Intona vs UpTone samo sam za Intonu našao merenja i tech.podatke. 

Na kraju, u komšiluku imam UpTone regen pa ćemo uprediti 1:1.

Nemoj se ni truditi da uporedjujes ako se u komsiluku nalazi Uptone REGEN i jos ako je 'Amber'(kasnija verzija) a ne Uptone ISO REGEN. 'Obicni' REGEN radi regeneraciju USB signala, ne i galvansku izolaciju. Pri tome REGEN to radi lose. Evo jednog izvoda na tu temu:

"...I tried the Regen when it came out years ago and was surprised that it did something that I thought "good" then, but that was the first generation Regen. When I tried the second version ("Amber"), it sounded too "bassy" and there was a loss in details. I quickly removed it from the chain. If I recall correctly, the difference was an added resistance that seemed to do something with the ground (Sorry again for my lack of precision)..."

Sto se Intona-e tice, neka 'zamerka' bi bila to da ona radi procesiranje signala (2 FPGA chipa s jedne i druge strane barijere) a opet kada se uporedi sa ovim novijim Silanna chipom u sirovoj primeni, Silanna dodaje 400-600ps jitter-a (na USB liniji) sto je daleko losije od nekog FPGA procesiranja. Silanna chip originalno i nije namenjen audio primeni pa je tek dovitljivost Uptone konstruktora (i Phasure sa svojim resenjem 'Resolator' koji se sada serijski ugradjuje u Phasure DAC) dovela do najbolje primene Silanna chip-a.

Kad uzmes u obzir da Uptone Audio za svoj ISO REGEN jasno preporucuje i kupovinu njihovog UltraCap napajanja ($435) umesto standardno ukljucenog, svicerskog univerzalnog AC-DC napajnja, Intona je ipak odlicno resenje.

Ja s druge strane, da bih ugradio 'Phisolator' koji nema eksterno napajanje vec koristi ono od USB-I2S prijemnika, treba da posaljem masinu nazad kod holandjanina a to znaci 2x50e carinski papiri, 2x200e DHL transport, 350e sam uredjajcic pa jos ako hocu puni apgrejd sa baferom unutar lonvertora itd - dodaj jos nekih 1000-1200e. Neka hFala, INTONA ili ISO REGEN ce biti dovoljni.

PS: Zaista je 'zbrckano' po postovima izdvojiti striktno ono sto se odnosi na Intonu od ostalih prica a i sami konstruktori se trude da zamaskiraju i ne dozvole otkrivanje detalja 'sta i kako'. Konstruktori se misli na Alex Crespy iz Uptone Audio te Peter Stordiau iz Phasure-a.

Uzivaj u odlicnoj spravici!

 

Link to comment
Share on other sites

Evo kako to Up Tone rešava, tu je i par komentara:

https://uptoneaudio.com/products/uspcb-a-b-adapter

Trenutno sam u izradi tome nalik. Definitivno je najbilja kratka veza na izlazu Intone, probao par "audiophilskih" kablova koji najverovatnije zbog impedanse niti rade (ne baš svi, neki rade ali nemaju tako stabilnu impedansu, pa je predloženo i najbolje)...isti kablovi do Intone pak rade.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...