Jump to content


Sta ste nabavili (od HiFi-ja)?


Infidel

Recommended Posts

Kad ste vec kod strujnih kablova, ja bih pazario svoj prvi ozbiljan napojni kabl kao i letvu.

Trenutno na Marantz SR6006 imam onaj najobicniji crni koji se ukljucuje u APC Surge protector (obicna ona letva sa 5 koji su navodno zasticeni od jaceg napona).

Uopste se ne razumem u te stvari i jedino sto mi je cenovno zapalo za oko su ove dve varijante (plus su od istog prodavca).

http://www.kupujemprodajem.com/Lapp-Olflex-NOVO-Oyaide-P-037-C-037-Snake-46773100-oglas.htm?filter_id=154

http://www.kupujemprodajem.com/All-strujna-letva-SNAKE-SKIN-Lapp-3x2-5-46771985-oglas.htm?filter_id=154

 

Da li ima nesto sto je bolje od ovog a da kosta ovoliko ili ne? Nisam svestan uticaja odnosno koliko napojni kabl i letva mogu da uticu na zvuk ali sam svestan da je struja tu najbitnija pa bih i to malkice poboljsao.

Link to comment
Share on other sites

@djolodjolo

Kao prvo - nemoj kupovati kabal bez slusanja,

Kao drugo - nisu ti fake konektori dobar match i daleko je to od materijala za koje se predstavljaju,

Kao trece - pokusaj pre sa ovim (trazi na slusanje obavezno, ja da se razumemo nisam to nikada slusao ali ti je u cenovnoj kategoriji):

http://www.kupujemprodajem.com/Groneberg-Quattro-Reference-46771281-oglas.htm?filter_id=154

http://www.odysseyaudio.com/products-gronebergcable.html

 

Link to comment
Share on other sites

Meni je zoranzu rekao da je apc letva bolja od tih proker ili slicnih. Koristim je za video deo sistema, dobra je, hteo sam da kupim jos jednu za audio deo pa zaboravio. Posle sam sklepao neku sa tim lapp kablovima, posle pocetnog culjenja usiju gde mi se ucinilo da sam nesto cuo, dosao sam do zakljucka da sam se istripovao a mrzelo me da vracam stare kablove da proverim...

Sent through walls

Link to comment
Share on other sites

10 sati ranije, observer said:

Novi član orkestra :) Pravo je vreme bilo i za upgrade usb kabla, tu je sada Wireworld Silver Starlight.

_20170528_083838.JPG.235794f6ca0c8e579031d9824e450232.JPG

Cestitke! "Preslatki" bi trebalo da je kvantni skok u odnosu na bivsi Teac na izvoru? Kada malo usviras novotarije javi utiske i pre svega kako je prosla implementacija Chorda u ostatak sistema.

Dogovaramo se oko vidjanja...

Link to comment
Share on other sites

8 sati ranije, Betoven said:

Čestitke na kupovini!
Utisci?

Zahvaljujem Betoven. Uredjaj je u sistemu desetak dana i mogu da kažem da je propisno usviran da bih dao konačan sud. DAC je preko USBa povezan na laptop. Prema iskustvu korisnika, a i samog dizajnera, to je najbolja veza zbog galvanske izolacije koja je implementirana u samom uredjaju. Nisam eksperimentisao sa preostalim ulazima jer je moj izvor pre svega usb orijentisan. RCA izlaz mu je 3V, što u startu daje veću glasnoću i samim tim manje opterećenje za amp da bi se dobila željena glasnoća.

Što se tiče zvuka, ostao sam zatečen posle prvog tona. Prvo što se primećuje je izuzetna količina detalja koja izlazi iz mališana, ali prezentovanih na jedan suptilan, neopterećujući način, detalji su tu negde, samo treba obratiti pažnju na njih.  To se primećuje i na običnim  16/44.1 fajlovima. Visoka rezolucija omogućava dobre rezultate i na malim glasnoćama, mada to zavisi i od ostatka sistema. Veličina scene, kontrola, kao i fluidnost prezentacije su takodje odlični. Uredjaj te jednostavno mami da slušaš :) Mogu reći da sam izuzetno zadovoljan odnosom uloženo/dobijeno. Ostaje mi opcija dodatnog linearnog napajanja kao mogući upgrade o kojem razmišljam.

 

4 sati ranije, Dubwise said:

Cestitke! "Preslatki" bi trebalo da je kvantni skok u odnosu na bivsi Teac na izvoru? Kada malo usviras novotarije javi utiske i pre svega kako je prosla implementacija Chorda u ostatak sistema.

Dogovaramo se oko vidjanja...

Hvala Dub. Teac, barem onaj fabrički koji sam posedovao, ne može da pridje Chord-u ni po jednom parametru, da ne budem suroviji, drugi svemir :) O implementaciji najbolje da sam formiraš mišljenje nakon slušanja. Rekao bih samo da su ga Naim & Neat prihvatili kao svog najrodjenijeg :D Zovem čim izadjem iz ovog organizovanog haosa oko renoviranja 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
12 minuta ranije, Woland said:

ono što za sada ima je HMV izdanje Rahmanjinovog 2 klavirskog koncerta u izvođenju Rahmanjinova :)

Uh, to bih voleo da čujem. Imam Rah 3 u njegovom izvođenju sa Bostonskom filharmonijom iz 1938. godine, nažalost u mp3 formatu.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Rega Duet za front i centar, i CHORD Carnival Classic za surround , na prvu loptu  u odnosu na Oehlbach bakarne od 2.5mm čujna razlika u korist novih kablova. Videcemo kada se malo usviraju ali prvi utisak je odlican, dobro legli na Yamahu AVR 773 i Monitor audio BR seriju.

20170816_094026.jpg

20170816_094406.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...