Jump to content


Meier audio Corda


Aleksandar75

Recommended Posts

U poslednje vreme sam malo čitao po netu i stranim forumima o pojačalima za slušalice. Pročitao sam dosta pozitivnih mišljenja o Meier audio Corda liniji pojačala za slušalice (preporučuju ih kao bolja a jeftinija od pojačala poznatih komercijalnih brendova, neku vrstu ''alternative''), mada kao što i sami znamo sve to ne mora ništa da znači.

Zvanični sajt proizvođača mi se čini kao dosta pošten, ako tako može da se kaže, jer ima cene za svaki proizvod (posebno za Evropu i za van Evrope), objavljene popuste na cene preko x evra, objašnjenje da je u cenu uračunat world-wide shipping i što je najinteresantnije u kratkim crtama je objašnjena tehnologija i čak slikane ''iznutrice''.

Molio bih članove ''od struke'' za komentar u tehničkom smislu (pošto nemamo priliku da ih čujemo), a posebno me zanima da li bi moglo nešto slično (što da ne i bolje a povoljnije) da se uradi u DIY varijanti.

Evo linka ka zvaničnom sajtu:

http://www.meier-audio.homepage.t-online.de/

 

Link to comment
Share on other sites

 

Molio bih članove ''od struke'' za komentar u tehničkom smislu (pošto nemamo priliku da ih čujemo), a posebno me zanima da li bi moglo nešto slično (što da ne i bolje a povoljnije) da se uradi u DIY varijanti.

У техничком смислу тешко је рећи који је најисплативији.

Мени су ова два интересантна:

http://www.meier-audio.homepage.t-online.de/classic.htm

http://www.meier-audio.homepage.t-online.de/rock.htm

Ово је већ класа за себе а при том' је и DIY:

http://www.ka-electronics.com/kaelectronics//Dual_Class-A/Dual_Class-A.htm

Link to comment
Share on other sites

Bio mi je zanimljiv i Musical fidelity M1 HPA koji nije više aktuelan model, mada još uvek može da se nađe, pa sam čitajući o tom modelu naišao na dosta preporuka za gorepomenuta pojačala. Neki su poredili zvuk a neki osim zvuka upućivali i na poređenje ''iznutrica''

81b1733b_M1HPANaked.jpg

MF ću se nekako snaći da isprobam (mada mi je cena od blizu 600 evra previsoka), a Meier nisam čuo da iko ima...

 

Link to comment
Share on other sites

Моја теорија је да појачавач за слушалице треба да има дискретан излаз тј. транзисторе у излазу (http://www.ka-electronics.com/kaelectronics//Dual_Class-A/Dual_Class-A.htm )  као и појачавач за звучнике. Но то не значи да операциони неће дати добар резултат.

Link to comment
Share on other sites

Ja imam Dac kojem je trafo zamenjen takvim,tj slicnim napajanjem.To je bila jedina razlika razlika izmedju mk2 i mk3 Numerika i to je zvucno dosta velik apgrejd,koji se mogao i uz doplatu apgrejdovati na starijoj verziji.U jedno vreme sam imao oba u kuci i to se vrlo lako moglo cuti.Jedan potencijalni kupac je trazio da cuje oba i odustao od kupovine zbog toga,jer je mk3 dosta bolji uredjaj.Posle sam ga lepo sklanjao u drugu sobu kad naidje kupac.

Edited by sondek
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Iskoristio sam priliku i kupio Meier Audio Corda Jazz.

Posle par sati slušanja utisci F A N T A S T I Č N I !!!

Sada tek shvatam koje su mogućnosti AKG K701. Zvuk je neverovatan. Sve je tečno, čisto, puno detalja, neverivatna preciznost, dinamika, prirodnost zvuka i muzikalnost na najvišem nivou, nema zamaranja... Svi žanrovi su prezentovani kako treba.

Sad mi je jasno zašto su head-fi sistemi doživeli takvu ekspanziju. Znam da je glupo porediti različite discipline, ali u klasičnom HiFi-ju ovakav zvuk se plaća neuporedivo skuplje. Ovo moje trenutno oduševljenje, naravno ne znači da odustajem od klasičnog HiFi-ja, ali kada čovek hoće npr. u kasnim satima da sluša glasno muziku...

 

5.jpg

Link to comment
Share on other sites

Morao sam da kupim pojačalo za sluške, jer su AKG K701 izuzetno zahtevne (nije dovoljno kačiti ih na izlaz iz CDP-a i sl.).

Razmišljao sam o Musical fidelity M1 HPA koji nije više aktuelan model, ali nije spuštena cena čak ni za preostali ex demo komad, a novi model je mi je bio skup pa nisam hteo ni da ga probam.

Dosta sam čitao na stranim forumima (najviše na head-fi) i odučio da kupim bez slušanja jer me je amp zaintrigirao a kod nas ga nema niko koga ja znam. Radi se o maloj firmi, koja je dosta hvaljena kao alternativa preskupim izvikanim brendovia....Proizvođač Jan Meier je sam vlasnik firme i dostupan je lično za pitanja o proizvodima...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...