Jump to content


Dokumentarni filmovi koje preporučujem(o)


Тодор НС

Recommended Posts

3 minuta ranije, zookarma said:

Ja sam 72 godiste, necu da spominjem preduzeca ili slicno a desavalo se davnih dana mada sam ja bio premlad da neke stvari vidim ali taj sistem kupovine deonica nje nimalo bio " idealan " kako ga ti tumacis :-)  Sve je to bio " red carpet " za raznorazne otimacine.

 

Tako sam i mislio - pišeš otprilike i đuture trpaš različite periode u istu vreću. 

Ja sam veoma striktno i konkretno naveo upravo neverovatno laganje u navodno dokumentarnom filmu. Polemika je zaista suvišna ako se na to odgovara uopštenim i netačnim argumentima.

Link to comment
Share on other sites

4 minuta ranije, zookarma said:

ili sta se stvarno desilo u stvarnosti ?

Nema vređanja, samo kažem da pišeš o stvarima koje ne znaš. 

U stvarnosti su se prve velike pljačke desile '93. u hiperinflaciji, pa je na predlog DS-a donesen zakon kojim se to sve revalorizuje. Praktično su poništene sve dotadašnje privatizacije. Prava pljačka počinje tek posle toga, ponajviše posle dve hiljadite.

Deonice koje te toliko intrigiraju su imale pažljivo procenjenu vrednost, u normalnim okolnostima donele bi neku dividendu u skladu sa uloženim novcima. Praktično kao štedni ulog. Pošto uslovi nisu bili normalni, Centroslavija je propala a s njom i moje uložene pare.  

Link to comment
Share on other sites

Trio fantastikus - Kusturica, Toholj, Lazanski i braća Rusi. ;)

Ako se već forsira ova tema, evo jednog filma u šest nastavaka. Hronološki su obuhvaćeni relevantni događaji, uz komentare učesnika sa različitih strana barikada. 

Posle ovoga, ko voli, neka gleda folklorno-geostrateška razmatranja kojekakvih likova.

Ovo je prvi deo, nastavci dolaze sami:

https://www.youtube.com/watch?v=JJAp0SpRDXM&list=PL-tap_adKObjnWmfp75OS_Gyp_Qxe5VhE&index=1

 

Link to comment
Share on other sites

19 minuta ranije, aiwa said:

BBC, xaxaxaxaxaxaxaxaxa

Pogledao si ga? Možda možeš da ukažeš na nešto iz njega i kažeš - e, ovo se nije ovako desilo?

Naravno da ga nisi pogledao, niti ćeš ga gledati, tebi je dovoljan Kusturica.

Ovde preporučujemo filmove a ne informativne kuće.  Sve su one sklone da služe interesima svoje zemlje, ali je BBC zakon za dokumentarce. 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Gledam na stotine BBC dokumentaraca i znam kakvi su kad imaju interesa i kad nemaju ličnog interesa, meni su samo dokumenarni kanali uključeni na kablovskoj. Počeo sam da gledam, čim sam video Stambolića prekinuo sam (da upotrebim tvoje reči) dalja baljezganja me ne interesuju.

P.S. A da li si ti pogledao nemački i italijanski dokumentarac koji sam okačio? Zvanična nemačka i italijanska televizija.

Link to comment
Share on other sites

7 minuta ranije, aiwa said:

čim sam video Stambolića prekinuo sam (da upotrebim tvoje reči) dalja baljezganja me ne interesuju.

 

Za mene je ovo vrlo misteriozan argument. Baš me zanima šta se dešava u glavi nekoga ko gleda dokumentarni film o događajima koji ga zanimaju, ali prekida čim se pojavi lik koji je veoma značajan u svemu, ali mu je iz nekog razloga nesimpatičan? Šta prebacuješ Stamboliću - to što se, ničim izazvan, bacio u jamu s krečom, što nije bio nacionalista, ili što je bio komunista?

Pa svi su oni bili komunisti. 

Evo - ja sam izdržao onaj tvoj film, iako mi je od ranije poznato sve to što su ispričali. Mada u njihovoj priči ima i neke istine, film je običan pamflet, baš zbog toga što u njemu nema Stambolića, Mesića, Vlasija, Izetbegovića... i zato što pričaju samo onaj deo istine koji prija pravoslavnim ušima. U filmu pretencioznog naslova "kako su ubili Jugoslaviju" sve počinje ratom u BIH, zato što ovakva priča, lišena nekih nezgodnih prethodnih događanja, baš zgodno zvuči.

Link to comment
Share on other sites

Mene interesuje sta je u glavi nekoga ko ne vidi cak ni posle 15 godina od pada Milosevica da on nije bio veliki igrac kako ga zapad karakterise. Kada ce ta osoba da shvati da vec 15 godina zivi u post Milosevicevskom dobu i da se lazna opravdanja gde se za sve okrivljuje jedan covek ne mogu doveka papagajski ponavljati? 

 

Odjavljujem se iz ove teme, raste mi pritisak jer nemam vremena za ove gluposti vise. Uci svoju decu da je Milosevic bio gori od Hitlera ako imas licnu satisfakciju u tome. Pozdravili su te Medlin Olbrajt i Vesli Klark iz Pristine.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 3 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...