Jump to content


Pomoć - Grundig V7000


Pinko

Recommended Posts

Zdravo svima,

 

Ja sam ovde nov na forumu, ali ne bih mogao da zamislim bolje mesto za pronaći pomoć koja mi je potrebna. Nisam siguran da li je za forum servis ili za ovaj ovde ali rešio sam ovde da postujem zbog toga što mi treba mišljenje nekoga ko se razume u Grundigov linear transfer (CCI).

 

Elem skupio sam jedan ekstra oÄuvan komplet Grundig V7000/T7200/CD7500/PS2600 u kombinaciji sa box Professional 850a ili box rb 500.

 

Sve to svira ludo po mom skromnom miÅ¡ljenju, ali na moj veliki užas  :plakanje  sinoć me v7000 izdao.

Simptomi su sledeći: ne pali se signalna dioda iznad prekidaÄa, zatim kada se pritisne prekidaÄ, napon ode na zuÄnike i Äuje se sa zvuÄnika onaj zvuk kod paljenja, ali onda kada se pusti neki ulaz zvuk je izrazito slab i Äuje se kao u „daljini“.

 

Da li neko ima ideju Å¡ta bi ovo moglo da bude  i Å¡to me mnogo viÅ¡e zanima da li se to uopÅ¡te isplati popravljati – Å¡to finansijski – Å¡to zvuÄno, jer svi viÄu da je fora kod Grunding-ovog  â€žlinear transfer“-a da budu neÄaÄkane komponente.

 

 

Svaka pomoć dobrodošla i hvala unapred ...

Link to comment
Share on other sites

     Popravi ,definitivno , ali kao veliki fan Grundiga i elektroinzenjer po struci,te dugogodisnji serviser TV i video uredjaja , a posebno veliki poznavalac  Grundigovog opusa i na kraju krajeva kolekcionar , jer u  kuci imam V1000, V 2000 , RTV 800 , R 3000  , box 650b , 850 professional . minijaturni box 150  ne bih mnogo ulazio u famozni CCI  i njegovu genijalnost , koja je u mom krugu prijatelja i takodje ljubitelja Grundig aparat koji poseduju zaista mnogo vrhunskih aparata , poprilicno ismejana jer se sastoji od minijaturnih disk kondenzatora koji su vezani izmedju sasije i mase samog uredjaja .Naime , samo u tome je razlika izmedju V1000,2000,5000 i serije 7000,7200, 7500.Inace o cuvenom V1700 ,nemam ni jednu rec hvale , jer to nije Grundig ,vec Sanyo uredjaj, minorne snage i kvaliteta , a u njegovu muzikalnost ne bih ulazio . Inace sam CCI je vezan za Grundig uredjaje proizvedene do 1979 ,zakljucno sa receiverom R48  i nekim compact uredjajima , a onda se ponovo pojavljuju u Grundig serijama od V 7000,ovog puta proizvedeni u Portugalu , sa ogromnim padom kvaliteta u samoj izradi . Bilo kako bilo ,popravi taj V 7000 ,jer ce te nagraditi izuzetno lepim zvukom i muzikalnoscu od koje se tesko razdvojiti, a CCI zaboravi slobodno .Kod samih zvucnika je CCI nemoguce primeniti , osim kod aktivnih boxova ;-)

Link to comment
Share on other sites

Ljubo, hvala ti puno, to sam hteo da Äujem. ☺ Znam kako svira i tu apsolutno niÅ¡ta Å¡to sam ja Äuo ne može prineti... (priÄam u istom i x3 rasponu cene) NasluÅ¡ao sam se i naÄitao svakakvih bajki o tome kako taj CCI samo nedirnut radi posao i pravo da ti kažem nije me ni zanimalo dal je taÄno jer svira prelepo. Imam ja ovaj komplet jedno godinu dana i stoji mi u spavaćoj sobi - fazon je Å¡to me ne zanima bilo Å¡ta drugo - to je taj zvuk koji meni paÅ¡e i gotovo. InaÄe ne "kao nov" - nego bukvalno nov komplet (cd 7550 odvojeno) sam naÅ¡ao - stajao u nekoj vikendici gastarbajtera iz Å vajcarske (jedva da je ukljuÄivan) sa svim kablovima i upustvima ko da je juÄe iz radnje izaÅ¡ao. Zato me duÅ¡a i boli - gde to ponovo da naÄ‘em?

Link to comment
Share on other sites

  i zaista ,pre neki dan smo u Zemunu ,imali suceljavanje V 7200 i nekog znatno novijeg Harman Kardon receivera .Uz duzno postovanje prema HK i price kako sluhu treba vremena da se navikne , ostao mi je gorak ukus u ustima da vremesniji Grundig  i po izgledu i performansama znatno slabiji nadsvirava pomenutog .Kad usaglasimo utiske definitivno cu napisati nesto o tome .Za sada pozdrav svima uz poruku  , nemojte slusati uredjaje ,vec muziku . Inace sto se tice CCI ja samo Massimo zna da otvori i popravi uredjaj ,Kao ucenik gospodina Mome Bradica i gospodina Ban Stefana , mogu samo da se slatko nasmejem i da kazem otvarajte ,popravljajte ,slusajte i druzite se , samo tako nas hobi ima smisao :wave2

Link to comment
Share on other sites

Ма шта иÑти, и бољи.

Ово вероватно може бити тачно..

Ðко је крепао неки паÑиван елемент типа електролит или отпорник, вероватно онај први, то Ñе није деÑило преко ноћи.. појачало ко зна колико дуго већ има измењен звук..

Link to comment
Share on other sites

             Definitivno i meni V1000 zvuci najbolje , sto je i logicno jer ima najmanji broj komponenti na putu signala ,uz obilno dimenzionisano napajanje , lako se bori sa impedansama ispod 2 oma , kao u slucaju Grundig Box 2500 .Medjutim tesko se bori sa vecim sobama i glasnocama  , sto za neko uobicajeno slusanje muzike i nije neki problem i jedno uputstvo za servisiranje >ukoliko menjate neki elektrolit na nekom kanalu ,obavezno ga zamenite i na onom drugom,cak iako je ispravan

Link to comment
Share on other sites

Pozdrav . Iz mog iskustva najbolji Grundigovi pojacavaci su V7000 , V1700/V1850 , i Grundig studio 2020 . V1000 nisam slusao , ali ako je neko raspolozen moze da ga donese kod mene na Ceraku na dvoboj .

Imam dosta slobodnog vremena pa termin ne bi trebao da bude problem . Postovanje za sve ljubitelje Grundiga .

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...