Jump to content

Recommended Posts

Posted
HD 970 mi je protrÄao kroz kuću zajedno sa pojaÄalom HK 970. Koristio sam taj cd pleer viÅ¡e kao DAC i zbog toga mi je bio najinteresantniji.
Kao pleer niÅ¡ta posebno, srednja klasa, ja nisam imao problema sa laserom, ali sam Äitao na netu da se ljudi žale na brzo crkavanje .
Brzo sam ja to prodao, previÅ¡e mi je bilo nekako plastiÄno, daleko od robusnih harmana na koje sam navikao.
Posted

HD970 je testiran u Hi-Filesu br.20 (2007). Evo dva odlomka iz testa:

O izradi:

"...HD970 je prirodan (i jedini stereofonski HK) CD plejer za ovaj test. Okićen je nagradom EISA za najbolji audio reproduktor 2005. u ekonomskoj klasi. Identičnog dizajna, kada se postavi na pojačalo, čini skladan spoj koji ne zauzima previše mesta. Unutra vas očekuje iznenađenje: transformator sa duplim C jezgrom, Analog Devices ADSP-BF532 multibitni konvertor sa HDCD dekoderom, baferi istog proizvođača i TI operacioni izlazi, viša klasa elektrolita (ukupno 19000 uF u napajanju) i kratke putanje signala. Tome treba dodati i multiplejerski transport sa metalnom šasijom. Mora se priznati, interesantan sadržaj i solidno popunjena kutija koja jedva prelazi 300 evra. Kao što se može očekivati, HD970 čita MP3 i WMA diskove, uključujući i RW supstrate...Očitavanje kompakt diskova, od originala do oštećenih CD-R diskova ne predstavlja problem za HD970. Navikli smo da kod multiplejera učitavanje traje nekoliko sekundi ali je u ovom slučaju to vreme zaista malo duže. Kada se tome doda i sporo reagovanje na start, stop, izbacivanje i prelaženje na numere, za HD 970 se može reći da je prilično spor."

O zvuku:

"Ako se pitate gde onda leži kompromis, on je u nedostatku najfinijih detalja i krajnje integracije celog reprodukovanog opsega u fluidnu sliku. U poređenju sa ostatkom ovde testirane grupe, prednosti Harman Kardona su snaga, istrajnost na glasnim nivoima i kontrola kod pojačala, a kod CD plejera solidna neutralnost, sa doduše pomalo digitalnim visokim opsegom. Ove osobine čine ovu kombinaciju top izvođačima rok, elektronske i dens muzike u svom rangu. Nema sumnje da je Harman tako projektovao performanse ovih uređaja."

Posted

Hvala na pomoci!. Meni si interesantni i kao dac ali mislim da cu pojuriti neki drugi Harman,hd 7625 mi je bio odlican,smorio sam se kad sam ga prodao. Jeste stariji model ali je bas dobro svirao. Marantz cd 6000ose mi je interesantan ali ima problem sa citanjem rezanih diskova

Posted

Hvala na pomoci!. Meni si interesantni i kao dac ali mislim da cu pojuriti neki drugi Harman,hd 7625 mi je bio odlican,smorio sam se kad sam ga prodao. Jeste stariji model ali je bas dobro svirao. Marantz cd 6000ose mi je interesantan ali ima problem sa citanjem rezanih diskova

Cita marantz diskove sve koje su narezani na brzini do 10x . Ne uzbudjuj se oko toga.

Posted

Treba znati na koliko su rezani svi ovi diskovi

Ne.Hteo sam da kažem,REŠIVO je. Pitanje je da li neko hoće da uloži 2000 dinara u transport i u intervenciju.

Posted

Aha.. Pa to nije lose. Cudno je da taj transport u drugom plejeru radi savrseno bez obzira na brzinu i ostalo,a u njemu pravi problem. Mislim na Marantz CD5000-Philips 753