Kibo Posted September 17, 2015 Report Posted September 17, 2015 Ima li neko iskustva sa ovim plejerima,zvuk i pouzdanost u radu? Quote
dude Posted September 18, 2015 Report Posted September 18, 2015 HD 970 mi je protrÄao kroz kuću zajedno sa pojaÄalom HK 970. Koristio sam taj cd pleer viÅ¡e kao DAC i zbog toga mi je bio najinteresantniji. Kao pleer niÅ¡ta posebno, srednja klasa, ja nisam imao problema sa laserom, ali sam Äitao na netu da se ljudi žale na brzo crkavanje . Brzo sam ja to prodao, previÅ¡e mi je bilo nekako plastiÄno, daleko od robusnih harmana na koje sam navikao. Quote
Willi Studer Posted September 18, 2015 Report Posted September 18, 2015 HD970 je testiran u Hi-Filesu br.20 (2007). Evo dva odlomka iz testa: O izradi: "...HD970 je prirodan (i jedini stereofonski HK) CD plejer za ovaj test. Okićen je nagradom EISA za najbolji audio reproduktor 2005. u ekonomskoj klasi. IdentiÄnog dizajna, kada se postavi na pojaÄalo, Äini skladan spoj koji ne zauzima previÅ¡e mesta. Unutra vas oÄekuje iznenaÄ‘enje: transformator sa duplim C jezgrom, Analog Devices ADSP-BF532 multibitni konvertor sa HDCD dekoderom, baferi istog proizvoÄ‘aÄa i TI operacioni izlazi, viÅ¡a klasa elektrolita (ukupno 19000 uF u napajanju) i kratke putanje signala. Tome treba dodati i multiplejerski transport sa metalnom Å¡asijom. Mora se priznati, interesantan sadržaj i solidno popunjena kutija koja jedva prelazi 300 evra. Kao Å¡to se može oÄekivati, HD970 Äita MP3 i WMA diskove, ukljuÄujući i RW supstrate...OÄitavanje kompakt diskova, od originala do oÅ¡tećenih CD-R diskova ne predstavlja problem za HD970. Navikli smo da kod multiplejera uÄitavanje traje nekoliko sekundi ali je u ovom sluÄaju to vreme zaista malo duže. Kada se tome doda i sporo reagovanje na start, stop, izbacivanje i prelaženje na numere, za HD 970 se može reći da je priliÄno spor." O zvuku: "Ako se pitate gde onda leži kompromis, on je u nedostatku najfinijih detalja i krajnje integracije celog reprodukovanog opsega u fluidnu sliku. U poreÄ‘enju sa ostatkom ovde testirane grupe, prednosti Harman Kardona su snaga, istrajnost na glasnim nivoima i kontrola kod pojaÄala, a kod CD plejera solidna neutralnost, sa doduÅ¡e pomalo digitalnim visokim opsegom. Ove osobine Äine ovu kombinaciju top izvoÄ‘aÄima rok, elektronske i dens muzike u svom rangu. Nema sumnje da je Harman tako projektovao performanse ovih ureÄ‘aja." Quote
Kibo Posted September 18, 2015 Author Report Posted September 18, 2015 Hvala na pomoci!. Meni si interesantni i kao dac ali mislim da cu pojuriti neki drugi Harman,hd 7625 mi je bio odlican,smorio sam se kad sam ga prodao. Jeste stariji model ali je bas dobro svirao. Marantz cd 6000ose mi je interesantan ali ima problem sa citanjem rezanih diskova Quote
jager Posted September 19, 2015 Report Posted September 19, 2015 Hvala na pomoci!. Meni si interesantni i kao dac ali mislim da cu pojuriti neki drugi Harman,hd 7625 mi je bio odlican,smorio sam se kad sam ga prodao. Jeste stariji model ali je bas dobro svirao. Marantz cd 6000ose mi je interesantan ali ima problem sa citanjem rezanih diskova Cita marantz diskove sve koje su narezani na brzini do 10x . Ne uzbudjuj se oko toga. Quote
Kibo Posted September 19, 2015 Author Report Posted September 19, 2015 Treba znati na koliko su rezani svi ovi diskovi 😀😀 Quote
aco Posted September 20, 2015 Report Posted September 20, 2015 Treba znati na koliko su rezani svi ovi diskovi Ne.Hteo sam da kažem,REŠIVO je. Pitanje je da li neko hoće da uloži 2000 dinara u transport i u intervenciju. Quote
Kibo Posted September 20, 2015 Author Report Posted September 20, 2015 Aha.. Pa to nije lose. Cudno je da taj transport u drugom plejeru radi savrseno bez obzira na brzinu i ostalo,a u njemu pravi problem. Mislim na Marantz CD5000-Philips 753 Quote
Recommended Posts