Jump to content


Slobodna tema


dude

Recommended Posts

Mož' biti da je stavio skin od XP-a, mož' biti da koristi neko izdanje Linux-a sa WinXP skinom, a najpre će biti da zaista koriste XP,  ali potpuno izlovan sistem koji nema veze sa nekom spoljašnjom mrežom, što je vrlo verovatno kada se radi na temama bitnim za ono, država, tajne, bezbedost, KGB, CIA i slično. Video sam npr. u industriji, nekoliko mreža gde se i danas vrti XP, pa čak i Win98, ali vrte 1-2 aplikacije, i potpuno su izolovane od bilo čega van te i te firme/zgrade/mreže.

Nije lud da koristi Win10?!? Kao neko ko bi eto možda eventualno mogao biti meta neke špijunaže, Win10 bi bio najgori mogući izbor. :P

Normalan mobilni sigurno ne koristi, kao ni Trump uostalom. Koliko se sećam, USA predsednik dobije neki  ultraograničeni modovani mobilni. Ne znam kako je kod Rusa.

Link to comment
Share on other sites

 Nebitno je, sigurno mi necemo dobiti izvestaj sta se koristi za pristup rukoj varijanti SIPRnet-a ili JWICS-a.... Ali to apsolutno nema nikakve veza sa onime sto koriste nasi korisnici. Ruska federacija ima resurse da pravi svoje critical security patch-eve za koji god hoce OS, to sto oni koriste nije vise ono sto je bilo koji komercijalni entitet izdao. A realno je i njima to tesko, vidi se po tome da prelaze na 100% "domaci" softver. Domaci ukljucuje, naravno, i bilo sta na F/OSS osnovama :D

 Inace je Win10, ja to ponavljam kao papagaj, JEDINI izbor za bilo koji bezbedan racunar bilo kog normalnog korisnika. Osim ako nemate par miliona viska pa da vam neko pravi peceve, sve ostalo je nebezbedno i neodrzavano (Win7 prelazi u ovu kategoriju za par dana, ali to je to). Air-gapped mreze NISU bezbedne, znam na sta mislis @NShappy ali pogledaj sta je napravio Stuxnet - to je isto radilo na air-gapped mrezi, nije da su centrifuge za hex vezivali na internet... ;) Air-gapped mreze nose sa sobom, inherentno, brdo propusta. Dovoljan je jedan exposure i boom - sve ode dodjavola i, sto je jos gore, u air-gapped mrezi nema ni detekcije, pa su efekti cesto mnog katastroficniji...

Link to comment
Share on other sites

Ma naravno. Čim je mreža malo veća, neko može da se prikači i da ne znamo.

Poyenta jeste da Putin, i njemu slični, sigurno ne koristi običan Win (bilo koji), povezan na net običnim Ubee ruterom, uz usluge običnog lokalnog provajdera. Taj  XP pred njim (ako je zaista XP), ili je žestoko modovan, ili taj računar nema nikakvu mrežnu karticu, ili je i jedno i drugo.

USB portovi, ako postoje, zaliveni su lepkom. :P

Link to comment
Share on other sites

5 minuta ranije, Ajduk said:

Snimak nije pravi, samo dobar cgi. Ako bolje pogledate u donjem uglu pise Bosstown dynamics kao parodija na Boston dynamics. Mislim da na youtube ima i video kako je pravljen.

E kad se sad nisam šlogirao, nikad neću! :D

:bacanje

:spavanje

Link to comment
Share on other sites

Sa ovakvim CGI-jem smo žešće nagrabusili. Zamisli samo šta može da se isfabrikuje "video snimaka" nečega što može da ubaci celu naciju u totalnu histeriju.

Sećate se radio emisije Rat Svetova, šta je napravio u Americi, ljudima koji su se kasnije uključili u emitovanje.

Ovo sada ne možeš ni da prepoznaš CGI intervenciju. Nije dobro, a sve je manje kredibilnosti u vestima pa se vrlo lako može očekivati senzacionalistička fejk avantura na medijima u skorijoj budućnosti.

Zabrinjavajuće baš. :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Najgore je što priče i jednih i drugih drže vodu, ali izgleda na pogrešnom mestu. Leda nema gde treba da ga bude, a voda se šeta duboko po kopnu ... Mi samo da podilkanišemo od neodlučnosti kome da poverujemo.

Nakazna vremena, izopačenih vrednosti i erozija časti. Objektivni ne mogu ni oni najpošteniji više da budu jer su zavedeni lažima i obnama po ceo dan sa svih strana.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...