Jump to content


Slobodna tema


dude

Recommended Posts

1 sat ranije, nesone said:

Kako  osmo-strana? Nisam video 8 strana priramide. Bio ispred njih.

Филипеску поставио фотке. Могао си да их видиш само ако си лебдео изнад на дан равнодневнице.

Link to comment
Share on other sites

Tačna brzina svetlosti u vakuumu je  299792458m/s

Tačna decimalna severna geografska širina Keopsove piamide je 29.979167°

Šta je ovde slično?!? Pogotovo što su metar i sekunda ustanovljeni hiljdama godina nakon izgradnje piramide.
I kakve veze ima poređenje jednih veličina (m/s) sa drugima (stepen)?!?

Uzmite tačnu površinu vaše sobe u cm2, pa počnite da tražite veličine slične tome. Ako ste dovoljno dokoni, sigurno ćete naći da je neko sazvežđe tačno te širine u lučnim sekundama, ili da je masa nekog satelita Jupitera ili Saturna u 1010t,  jednaka površini vaše sobe izražene u kvadratnim hvatima, ili da je tačno toliko godina bilo između neka dva rata u srednjem veku (ako ne uspete tako, probajte cm2 da pretvorite u lakat:P  ).

Dokoni se bave takvim "istraživanjima", pa onda dobijete Vidušu.

Ima još sličnih tema...

Link to comment
Share on other sites

9 sati ranije, NShappy said:

Dokoni se bave takvim "istraživanjima", pa onda dobijete Vidušu.

Ima još sličnih tema...

Pa to mi daj .... M o r e   i n p u t :lol:

Onaj Živković što raspreda o imenu Kosova na donjem linku, nije skroz lud, ipak ima Maxell XLII - S kasetu na polici iza sebe. Zna da je digitalno prokleto i drži se dobrog starog magneta ... Poznaje on materiju, da ti ja kažem :D

A to da se dokoni bave svačim, i to je tačno. Mene umerena doza novokonponovane naučne fantastike zabavlja i ne bih ja tu ništa menjao. Svaki posao ma koliko bio nekome nebitan, onome ko ga obavlja je strast, često preraste u opsednutost.

Imam komšiju na III spratu, koji svaki dan spakuje sve što ima u dve torbe, sedne na biciklu i ode negde. Nosi sve da mu ne bi neko otrovao hranu, vodu i odeću. Kaže da se u jednoj zgradi koja je u centru naselja nalazi nuklearni reaktor koji NATO i Rusi zajedno sa vanzemaljcima tu drže aktivnim. Ne pije vodu iz česme u stanu niti se kupa u svom kupatilu, jer "zna" da je voda u zgradi otrovana, pa pređe ulicu i na MOL pumpi obavi sve to. Isključena mu je struja (nije plaćao) i živi bez nje u zgradi sa 11 spratova. Isto kaže da se u stanu u prizemlju, koji je pre pola godine renoviran, obavlja vađenje organa i da tu treba ubaciti bomobu. A negde pre dve godine dolazila nam na vrata službenica DB-a da se raspituje za njega, kao po komšiluku i među ljudima koji ga poznaju, kao neki info sa terena, jer se prijavio kod njih da radi. :rolleyes: Ima još materijala sa njim, ali mislim da je i ovo dovoljno.

Don Kihot-a ima na sve strane oko nas. Neki su zabavni neki su potencijalno opasni, život piše romane, kako Z. Radmilović to reče.

Mislim da umerena doza jurnjave za vetrenjačama svakome treba u životu, da ne zapadne u učmalost i bubanj svakodnevice. Nekakve sitne eureke tu i tamo, koje samo nama znače, a zapravo su beznačajne drugima. I to treba prihvatiti i na neki način imati svoju "keliju" barem i u glavi, gde će svako shodno svojim pasijama da putuje i bistri svoje mutne misli.

Link to comment
Share on other sites

46 minuta ranije, Zexx said:

Da nije taj komšija neki rođak legendarnog Aleksić Miroslava?:rolleyes:

:D Ufff ovome mom je sve to u glavi naizgled mirno spolja, izgleda isti pelcer. Uredno se javlja i klimne glavom uz osmeh, rekao bi čovek sve ok, ali kada čuješ bliže komšije sa njegovog sprata šta pričaju i koliko ih zadržava na ulaznim vratima uz priču i teme o vanzemaljcima, prosto se zabrineš. :blink:

Nikad ne znaš kad može nekome da kvrcne. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 1 month later...
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...