Jump to content


Slobodna tema


dude

Recommended Posts

Ja ne razumem pojam profesije. To mu dodje nesto sto te definise, sta li je to pojma nemam. Podebljaj mi te ivice licnosti markerom profesije, to bi trebalo da budem JA?

Postovani AV njegovo svemocno velicanstvo je pravnik. Eto na delu dokazanog nadasve uspesnog promasaja profesije.

Inace, pomenuti Disco Head mi danas rece da je zakljucio da je cetvrtak, po njegovom iskustvu, uvek bio vrlo veoma gadan dan ako je sreda bila gadan dan. Ko bi se tome mogao protiviti, razmisljam ja sad, iako sam ga tad iskulirao? Ljubov vrlo veoma gadni cetvrtak nije nista manje verovatan od pozitivnog uticaja podizanja kablova na klocne, ali, da kazemo, da su drvene zbog vrlo veoma verovatnoce.

Link to comment
Share on other sites

 

Sad ozbiljno pitanje. Da li neko ima iskustva sa ovim toslink kablom ( staklena vlakna ) iz Kanibala ? http://www.kanibal.co.rs/products.php?q=opticki&pid=14024207
 
Koristim neki no name plastiÄni, a možda dobijem i dokaz da staklo svira bolje od plastike i to za samo 20 evra sa sve shipingom.

 

 

Ja, meni nedovoljno dobro - zvucao sinteticki u poredjenju sa FTA dig.kablom, dakle USB to SPDIF, transport Mac Mini.

Zapravo, nedovoljno kvalitetan ili ti morace dosta skuplja optika za bolje rezultate. Tacno je da su staklena vlakna bolja od plastike.

Link to comment
Share on other sites

ÄŒitao sam danas neke recenzije zadovoljnih korisnika na Amazonovom sajtu u vezi nekog staklenca od 20 dolara. LiÄi na ovaj iz Kanibala . Ljudi su ga u većini ocenili sa pet zvezdica i uglavnom su prenosili utiske , kako su primetili da je zvuk "bolji".

Radi se uglavnom o prizemnim korisnicima sa budžet sistemima, gde i sam spadam. Pre kupovine tog kabla većina je bila na plastikencima, a jedan korisnik je Äak bio drzak da ga uporedi sa pet puta skupljim Monster plastikencom i reÅ¡io da ga zameni sa niskobudžetnim staklencom.

Meni je sve to malo verovatno, ali u ovom sportu mora da se isprobava i što je najbitnije da se igra. Ne znam da li ima kod nas da se kupi neki niskobudžetni staklenac, osim u Kanibalu ?!

Link to comment
Share on other sites

Dude, imam Supra ZAC Toslink i nekakav HQ SS iz tehnomanije i ako odredis koji svira a da ne vidis koji sam prikljucio odma se obrijem.

Mozda staklenac svira bolje ali moraces da platis 20 dolara da bi zadovoljio znatizelju. Btw, Supru sam platio preko KP 500 dinara novu u kutiji (prodavac nije ni znao sta je opticki kabl...), inace je nikad ne bih kupio da sam morao da platim redovnu cenu na netu.

Link to comment
Share on other sites

Znam ja da je žica bolja od optike, ali sistem je tako zamišljen, kao niskobudžetni i nema šanse da pucam lovu na USB to S/PDIF konvertore.

Daklem, mora optika !

No, Å¡to bi iskusni lisac Trotter rekao, nema Å¡anse da u nekakvim slepac testovima dokuÄim Å¡ta je Å¡ta i ko je ko.

A možda i bih, ko će ga znati.

Link to comment
Share on other sites

Kako bi opisao zvuk onkyo pojacala ? Kakav mu je karakter ?

Nisam neki hi-fi teoretiÄar, ali mogu reći da sam zadovoljan i da maliÅ¡a ima dovoljno snage i struje da gura JBL 18 Ti , koje su 87 db osetljivosti.

Pre njega sam imao harmana 680 i to je mrcina, ali ovaj Onkyo je pravi dual mono, sa dva trafoa, tako da ima bolju separaciju kanala, samim tim i malo Å¡iru zvuÄnu sliku. Bas je naravno malo tanji nego na harmanu, Å¡to se tiÄe samog ataka, ali meni ne fali previÅ¡e. S obzirom koliko sam ga ja platio i da sam u njemu dobio viÅ¡e nego solidan DAC, ja sam zadovoljan.

Da skratim, pojaÄalo je " toplijeg" karaktera, haha kakav termin, ne mogu da verujem da sam ga upotrebio.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...