Jump to content


Slobodna tema


dude

Recommended Posts

Razradi ga malo, tj. pojasni .

Kablovi - Å¡njure ?!

 

Ma jok kablovi ... osim ako Toza vaskrsne ;-) .

 

separacija , Å¡irina, dubina . 3d , itd ,ovo - ono ... kontaÅ¡ ..... ( ne pada mi  na pamet sad većina svih audiofilskih pojmova i termina  )

 

vjerujem da bi poÄetnike posebno zanimala ta tema a iskusni bi to pojasnili u pravom smislu te rijeÄi   :D .

Link to comment
Share on other sites

Toplo - samo sa zapaljenog gramofona.

Svilenkasti visoki - Äinele umotane u svilu, prirodnu jal veÅ¡taÄku, predmet je viÅ¡edecenijskog spora.

Vazdušasto - snimljeno u korpi balona na 800m od tla. Anticiklon, bez vetra.

BarÅ¡unasti srednji - iskljuÄivo Dajana Krol pohovana na tihoj vatri, dakle, ringla na trojci.

Precizan bas - kad Koja bolje zvuci sa radija nego uživo.

Å iroka scena - kad je pijanisti leva ruka levo u kuhinji, desna na parkingu ispod desne terase.

Dubina scene - ono Å¡to niko nikad nije Äuo kad sluÅ¡a koncert elektriÄnog benda, ali Cern tvrdi da postoji i kad se sudari neÅ¡to sa onim drugim predviÄ‘a se da će se otkriti Å¡ta je to.

Haj faj - kulturni pokret nastao pedesetih godina proslog veka sa ciljem da legalizuje zavisnost omanje grupe nesretnika zaludjenih muzikom koji je prerastao u masovnu globalnu poÅ¡ast na nivou religije onih koji su zaludjeni tehniÄkim karakteristikama strujnih provodnika.

Link to comment
Share on other sites

Heh, gde?! Zivim u Srbiji od 76-te, treba li ista vise reci?

Ovako otprilike:

Zvoni telefon alarm u 6:00, malo mi je dalje od kreveta, protegnem se i mlatnem po screen touch screen-u, on stane, posle 5 min. snoozuje i ja ustanem.

Ne brijem se, pljusnem se ladnom vodom, operem zube, obavim ono sto treba ako treba o cemu se ne prica na finim forumima i izadjem iz kupatila.

Navucem radni sorc tri cetvrt i majicu sa printom analognog tv-a, proizvodjac springfield, starost kod mene pola godine, kod prethodnog vlasnika ne znam , jerbo druga ruka shop.

Izadjem u ulaz, sidjem u podrum. Nekad mi se cini obrnuto, ali to sad nije tema. U podrumu otkljucam osam brava, izvadim biciklo, zakljucam sedam brava. Pravac prodavnica, kupujem sta treba i sta ne treba, bolje sad nego u 3, mnogo vrucina u tri.

Vracam biciklo i sebe u stan, raspakujem, spakujem ranac sa doruckom i pravac na spoj sa ishodistem svih ishodista i smislom zivota according to MMF - poslu, ili sto su stari zvali dirinchenju.

Dodjem, taman parkiram, zapalim PRVU cigaru (zna li neko kako je bitna PRVA cigara mjkmubzju??), eto ih nadiru.... Treba ovo, treba ono, daj ovo, daaaj... Magacin zove, ulazim. Tamo haos, nista novo. Smiren sam i bistar, izdrzavam.

Igrom slucaja, planetarnom disharmonijom, sta li je, nadredjeni mi je nadredjena. To je, onako, vrlo bitno. Recimo, uzmimo rec socioloskinja kao primer. Zar to ne zvuci jace nego sociolog? Da sam sad mlad Trotter i da izlazim iz pekamske srednje skole odma bih birao fakultet gde izlazim kao diplomirana socioloskinja a ne kao sociolog. Nemam problema sa polnim identitetom, nego, onako socioloski posmatrano.

Tu sad do dorucka u 10 sto cuda. Epilog, jedem sendvic a on jede mene. Tek je pola 11 a ja sam vec zombi, radim, ne gresim, obavljam sta treba. Do 15h sve ovo gore na kub. Jedina svetla tacka, kolega Ljubo Tane, alias Disco Head. Smejemo se, od muke.

Stizem kuci, podrum, brave, gore na sprat i jos jedan sprat. Svlacim se, ladna voda. Rucam. Pusim tri za redom, tusiranje.

Whoohoo, odmor! Prc, zvoni telefon. Nikola sa sprata, klasika, ajd predji na kafu. Nije mu, eto, Ivana tu sad, ajmo mi po pivo rece on, klimnuh ja glavom. On meni rec o njegovom preduzetecu, ja njemu o svom, udje jos jedan Risto komsija, i on o svom kompaniju. Zvone telefoni, svako svoj zivot vodi za okruglim stolom, smejemo se kad smo tu a nismo na telefonu. Dogovaramo se da angazujemo nekoga da popravi gromobransku mrezu na zgradi, danas je treca godina kako se slazemo da je to prioritet.

Nekako sam umorniji i tezi kad se vracam u stan. Zove sestra iz BG, pms ocigledno... Pricamo. Ona je, izgleda, umornija iako ne radi, iako je mladja, pokusavam da objasnim, ne ide. Naucili smo da ljubezni budemo, zavrsavamo kindly.

Oalum sistem, sistem pali mene. Whooohoo drugi put danas, ma zivot je lep i nije da sam nesto ziv ali osecam da to nije laz sto kazu knjige (koje knjige?).

Terasa, zalivam cvece. Eno ga mali sa prizemlja, nesto cacka ispred ulaza, sam, najbolji klinja u kraju, nije kao njegovi vrsnjaci, miran je kao da je stariji, deluje tuzno. Pitam ga da li ce do prodavnice, kaze hocu, vidim da bi otisao i do Bukuresta samo da ne bude tu, blizu tih njegovih vrsnjaka koji su mentoli i tate su im mentoli, da izvines na politickoj nekorektnosti.

Evo ga vraca se, kazem sici cu ja, eto njega di vrata pre nego sam ja dosao do hodnika. Dva Laška u kesi, cifare, evo sine dvajes dindzi, on se smeje, jaze hvala brate, mene srce boli, zatvaram vrata. Na terasu, umoran sam. Opet telefon, jbs mi sve, bacicu ga, ne mogu vise da podnesem zvuk telefona koji zvoni. Kum, sta ima, nema nista, pocinje pricu, problemi, slusam, odgovaram kad treba. Kad oseti da je dovoljno i da se smirio, kaze zdravo cujemo, ja kazem isto.

Eto, tako.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...