Jump to content


B92 is Dead


Chowek

Recommended Posts

Ako vam je za utehu, isto se dešava u Evropi. Ja svakodnevno čitam vesti na italijanskim i francuskim portalima. Svi oni su se u proteklih par godina tabloidizirali i postali nepodnošljivo isti i nepodnošljivi: vesti se rangiraju po senzacionalizmu, voajerizmu i brutalnosti, svi horski potenciraju i ponavljaju iste teme (uglavnom su to bivši ilegalni imigranti a sada samo "migranti", ISIS i sve vrste nasilja) a u miks vesti se ubacuju slatke kuce i mace, naslovi "nećete verovati šta se onda dogodilo", smešni klipovi i druge stvari koje nikoga ne interesuju. Nakon pročitane cele strane portala čovek nema predstavu šta se dešava u svetu oko njega. Tako da su domaći portali samo preuzeli taj model.

Link to comment
Share on other sites

Tacno. Taj portal je krepao odavno, kao sto se i ocekivalo, ali opet se covek iznenadi kad vidi koliko je nesto postalo lose, prirodna je to reakcija.

Nemam predlog za alternativni portal koji bi mogao da ponudi nesto slicno sto je b92 nekada imao. Ni slucajno da je to bilo savrseni ili makar odlicno ali nije bilo nepodnosljivo lose. Ne znam ni za jedan portal koji ne isijava stvarnost, sto je duboko zabrinjavajuce iz prostog razloga sto je stvarnost... veoma gadna, maltene dno. Drustvo nam je, po meni, na kriticno niskom nivou, u svakoj oblasti i to se vidi i ne moze da se sakrije.

Link to comment
Share on other sites

Stvar je izbora, nema univerzalnog recepta. Ja nameravam da se drzim realnog zivota sto je vise moguce, bez konzumacije stvarnosti preko medija bilo koje vrste. U praksi to izgleda ovako: u dnevnim novinama filtriram pazljivo sta citam, sto kraca informacija o dogadjaju, bez daljeg citanja istog clanka cim nanjusim gluposti i propagandu. Kriticki tekst ili feljton po istom principu, s tim sto je ovde lakse jer vec postoji predznanje o autorima, pa se napravila selekcija koje autore pratim a koje izbegavam. Za odredjene pisane nedeljnike isto, postoji online preview svakog broja na dan izlaska i uvidom u sadrzaj odredim da li i koji kupujem (koje teme obradjuju, ko je dao intervju...).

Online - slicna stvar kao iznad. Najbitnije! Nikad ne citam komentare, to me je dok nisam prestao dovodilo do ludila. Pojavom komentarisanja i zloupotrebom koja je nastala stvoren je picvajz sa kojim nisu uspevali da se izbore ni englezi ili skandinavci, a kod nas je to dostiglo ultra mutaciju od koje strada razum. Oni (stranci) su to cak ukidali po pojedinim portalima a dokaz da je ovde sve propaganda i laz je to sto je kod nas komentarisanje postalo drzavni posao.

Link to comment
Share on other sites

Stvar je izbora, nema univerzalnog recepta. Ja nameravam da se drzim realnog zivota sto je vise moguce................................

 

Mudro zborish Strikane.Smanjivanje duvana i voznja bajsikla daju rezultate.

 

Da ti kazem ja nesto sto se tiche realnog zivota - u lepim smo ti,ja i komshija Vlajo godinama.Ne mozemo vishe da izdrzimo ove zatrovane portale,mora se paziti na kukove,ishijas itd.

 

Vreme nam je za topao chaj,belvit keks i da se deporrtujemo na ovaj portal

 

http://www.chess.com/   

 

Cugerica,pobednik ostaje na stolu. shakehands.gif

 

I tako josh par godina za nas i da se polako spremamo da damo odgovor na pitanje "dje si bio i shta si radio",pa onda da se putuje,ono "put putuje moj  jaran".

 

good2.gif  

 

phil_04.gif

Link to comment
Share on other sites

Ima već nekoliko godina kako ne zalazim na B92. Dosta Äesto sam komentarisao. Tada joÅ¡ nije bilo (bar ne u meri kao sada) stranaÄkih botova. Onda su poÄeli da vrÅ¡e selekciju komentara na naÄin koji mi je dosta jasno ukazivao kuda se sve kreće, pa sam se pozdravio... 

Link to comment
Share on other sites

Eee, a ja sam 5. oktobra zauzimao, tj oslobađao ili šta već, dom omladine da bi b92 imao odakle da radi.. :)

I stvarno sam se pomirio da je ok i da poginem za to.

Šta god da je bilo posle, sećaću se uvek te nade i energije i b92 kao deo toga. A onda sam za par godina polako odustao od Srbije, a od pre par godina od kada se i ovaj sa gornjeg linka pojavio, ništa ne pratim i zaista me ni ne zanima, ništa u vezi Srbije, osim porodice i prijatelja.

Već godinama zimu provodim na Tajlandu, a mislim da ću uskoro i da ostanem za stalno. Phi phi, pesak, more, nema ni saobraćaja, bye bye Srbija zauvek :/

Link to comment
Share on other sites

Ako vam je za utehu, isto se deÅ¡ava u Evropi. Ja svakodnevno Äitam vesti na italijanskim i francuskim portalima. Svi oni su se u proteklih par godina tabloidizirali i postali nepodnoÅ¡ljivo isti i nepodnoÅ¡ljivi: vesti se rangiraju po senzacionalizmu, voajerizmu i brutalnosti, svi horski potenciraju i ponavljaju iste teme (uglavnom su to bivÅ¡i ilegalni imigranti a sada samo "migranti", ISIS i sve vrste nasilja) a u miks vesti se ubacuju slatke kuce i mace, naslovi "nećete verovati Å¡ta se onda dogodilo", smeÅ¡ni klipovi i druge stvari koje nikoga ne interesuju. Nakon proÄitane cele strane portala Äovek nema predstavu Å¡ta se deÅ¡ava u svetu oko njega. Tako da su domaći portali samo preuzeli taj model.

Znas italijanski i francuski? WoW! :thumbsup2

Link to comment
Share on other sites

Kolege,

 

Å ta bi bila dobra onlajn alternativa dotiÄnom portalu? KoliÄina senzacionalizma i krÅ¡a na dotiÄnom je postala nepodnoÅ¡ljiva.

 

Televizija N1 ima pristojan sajt, solidno vizuelno reÅ¡en, i sa neÅ¡to manje senzacionalistiÄkog treÅ¡a od B92 portala: N1

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...