Jump to content


Microlab solo mk2 kvar


MBanimir

Recommended Posts

Pre 2 dana sam povezao aktivne zvuÄnike sa Fiio D-03k konvertorom. Kupio sam pre toga plazma tv sa optiÄkim audio izlazom. Iz tog razloga, usled nedostatka analognog audio izlaza sam koristio konvertor. JuÄe sam povezao iptv stb optiÄkim kablom sa konvertorom i ÄinÄ kablovima konvertor sa zvuÄnicima. ZvuÄnici su ostali ukljuÄeni tokom cele noći, utiÅ¡ani do kraja. Nakon nekoliko sati su poÄeli veoma glasno da piÅ¡te i zuje. Sada ne reaguju na ton kontrole i nakon dobijanja napona nepodnoÅ¡ljivo piÅ¡te. Da li je konvertor mogao oÅ¡tetiti pojaÄalo u zvuÄniku? Do sada su 4 godine radili bez ikakvih problema.

Link to comment
Share on other sites

ZvuÄnici su ostali ukljuÄeni tokom cele noći, utiÅ¡ani do kraja. Nakon nekoliko sati su poÄeli veoma glasno da piÅ¡te i zuje. Sada ne reaguju na ton kontrole i nakon dobijanja napona nepodnoÅ¡ljivo piÅ¡te.

 

Шта Ñе дешава када нема ништа укључено у активни звучник?

Link to comment
Share on other sites

Ako su zvuÄnici bili utiÅ¡ani, vrlo je mala verovatnoća da je Fiio uzrok kvara. Biće da su jednostavno crkli sami od sebe, Å¡to bi se desilo i bez Fijoja.

 

Probaj nekako Fiio bez zvuÄnika, kaÄenjem.... ne znam Äega. Možda nekih pijaÄnih zvuÄnika ili pijaÄnih sluÅ¡alica na out. Ako daju neki bezvezni napon na svom izlazu, to bi mogao biti uzrok problema.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Danas mi je stigao zvuÄnik iz servisa. Rekli su mi da je poviÅ¡en napon bio uzrok problema. Nakon Å¡to sam povezao ÄinÄ kabl na prvi ulaz, zasmrdelo je i opet je poÄeo da piÅ¡ti. Sa druge strane kabla nije bio povezan izvor zvuka. Samo sam prstom sluÄajno dodirnuo konektor. Blago je zazujao i nakon toga se osetila paljevina i poÄelo je piÅ¡tanje.

Link to comment
Share on other sites

Prazan ÄinÄ, sa druge strane nisam niÅ¡ta uspeo da povežem.  Za manje od 10 sekundi je zasmrdelo i poÄelo piÅ¡tanje.

 

ÄŒekaj, da razjasnimo, ÄinÄ zoveÅ¡ ULAZ u te zvuÄnike? Dakle, zvuÄnici su ponovo crkli onog momenta kada si ubo ÄinÄ kabel (onaj Å¡to ima crni i beli konektor) u input 1 ili 2, a sa druge strane tog kabela niÅ¡ta nije bilo vezano?!?

 

Vrati to servisu Å¡to ti je poprvljao. Ili, neka ti vrate pare, te nosi nekom boljem servisu.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...