Jump to content


plazma TV


orange

Recommended Posts

  • 2 weeks later...

За иÑту цену новог плазма и даље раÑтура Ñве врÑте лцд/лед екрана. Једино ко жели УлтраХД мораће да одуÑтане од било каквих плазми, Ñтали Ñу на ФХД.

Link to comment
Share on other sites

Imam već godinu i po dana Panasonic 42 st50, i slika mu je bolja od bilo kog LCD aparata koji sam gledao. Konkretno najbolji odnos cena kvalitet, a model GT je bolji ali i puno skuplji. poredio sam u radnji slike na više aparata da ih ne imenujem, i sve su one dobre na prezentaciji sa Blu ray snimcima, ali kad se dođe na kablovski signal tu nema nikakvoe dileme, samo plazma Neo pdp (Panasonikova)!

Link to comment
Share on other sites

Da nema bolje plazme od Panasonic sam i ja mislio dok nisam uzeo Samsung 51F8500. Mozda je Panasonic VT i ZT serija bolja ali je i mnogo skuplja bila od ovog Samsunga. Steta sto je F8500 serija bila labudova pesma Samsunga (kao sto je ZT, VT, GT i ST bila Panasonica) u plazma tehnologiji. NIjedan LCD ne moze na kablovskoj da pridje plazmi. Mislim da su i UHD LCD televizori losiji od malo boljih plazmi.

Link to comment
Share on other sites

I ja bih finu Panasonic/Samsung plazmu uvek radije gledao pre najboljeg LCD-a. Jednom kada se na dobroj plazmi pogleda film koji ima dosta tamnih scena (npr. neki Batman i sl.) i vide svi ti detalji na tamnim povrÅ¡inama, postojanost i punoća boja, te dobije onaj pravi osećaj dubine prostora kada se zagledate u tamu... Nema tog LCD-a kojim bih bio potpuno zadovoljan kakve god reklamne nalepnice da mu lepe. I da ne bude da svaki cigo svoga konja hvali, ja sam u životu samo LCD imao. Ali joÅ¡ kada sam kod poznanika prvi put gledao filmove na Pioneer Kuro plazmi privremeno sam izgubio volju da ih gledam na bilo Äemu drugom. Panasonic je taj kvalitet uspeÅ¡no replikovao za manje para, pa onda i Samsung. Sa moje taÄke glediÅ¡ta LCD je bio i ostao finansijsko/praktiÄni kompromis i ja to podržavam ali srce ne zna za finansije i praktiÄnost. 

 

Bilo bi mnogo viÅ¡e žao Å¡to je plazma doÅ¡la na kraj svog postojanja da tu nije OLED da preuzme Å¡tafetu kvaliteta slike. Video sam Å¡ta može kada je dobro naÅ¡telovan (ne oni glupi "izgore mi retina" fazon u prodavnici) i stvarno nemam reÄi.

Link to comment
Share on other sites

Problem sa OLED-om je prvo cena (koja je jos uvek nenormalna) a onda i nepoznat vek trajanja oled ekrana. U pocetku je i plazma bolovala od slicnih boljki. I taman kada su to sve preboleli oni je ugasise. Prva plazma mi je bio Panasonic 42PV80. Druygar je imao Sony LCD koji je bio skoro 50% skuplji od Panasonica. Kada je video sliku kod mene (a imamo istog provajdera-radijus vektor) hteo je istog trenutka da Sony-a izbaci kroz prozor.

Link to comment
Share on other sites

Cena ko cena, može samo na dole. LG evo već ima neke modele za ~ 2000€, Å¡to je dobrih 3x jeftinije od onih samo godinu dana ranije.Å to se trajanja tiÄe, najveći problem su pravili plavi podpikseli koji stare cirka duplo brže od zelenog i crvenog, i za samo ~15 000 sati izgube 50% svoje originalne svetline.  Lifespan OLED-a je zato bio oko 2-4 puta kraći od LCD i PDP. LG meÄ‘utim ne koristi oled diode razliÄitih boja već samo bele Äijim se presvlaÄenjem dobiju sva 3 podpikslea, tako da se kod njih neće javljati dizbalans boja kao npr. na Samsung telefonima sa OLED ekranom koji postaju zelenkasti sa vremenom. TakoÄ‘e trenutni OLED je efikasniji i postiže veće nivoe osvetljenja sa istom koliÄinom strujne pobude, pa je u stanju duže da ostane na savrÅ¡eno upotrebljivom nivou svetline. Da ne tražim sada konkretne brojke, mislim da su najnoviji OLED-i već sada upotrebljivi ~50 000 radnih sati, Å¡to je sasvim pristojna trajnost.

 

Svejedno, i ne moraju da budu najpametniji izbor još neko vreme dok plazma može da se dobavi tu i tamo, ali mislim da stasava kao potpuno zrela tehnologija taman na vreme kada plazma potpuno presuši.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...