Jump to content


Dobra kupovina sa ali-ja


jager

Recommended Posts

Bakarni postovi za 16e (finalni popust uz kupon radnje) jos dva ipo dana akcija traje. 

#Aliexpress € 17,97  35%OFF | 4pcs 1:1 replacement CMC-858-S-CU-R pure copper 99.998% Binding posts speaker connectors
https://a.aliexpress.com/_sPbijh

Koliko sam iskopao o njima je to da je provodnik od bakra, matica da je od mesinga al galvanizovana bakrom. 

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 520
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Javili su samo da je matica lagano magnetna, sto znaci da je ona od mesinga. Sto potvrdjuje komentare po forumima. Ljudi su grebali i bakar je u pitanju. CMC je inace kineski proizvodjac, tako da verovatno sve radnje nabavljaju od jednog te istog, sumnjam da kopiraju sami sebe :) 

Porucio sam za build, ne isplati mi se da sam pravim za ove pare :) Kapiram da ce biti krajem marta nekih dobrih popusta opet posto ce biti 10. rodjendan alija, tako da ako vam nije hica provericu i ja kad stignu pa da stoji iz prve ruke info. 

Link to comment
Share on other sites

14 minuta ranije, aaa zmaju! said:

Zar nisu američki?

Outsource kineza za proizvodnju. Bar koliko sam uspeo da pohvatam. Time drze nize cene. 

https://theartofsound.net/forum/showthread.php?16421-Copper-Binding-posts-from-China-are-brass/page6

Info za ovaj model. Porucio iz kine. Inace cene bez popusta su vrlo slicne onima koje traze proverene radnje. 

Link to comment
Share on other sites

 Ko nije procitao:

https://www.posta.rs/cir/info/servisne-informacije.aspx?Item=2592

Пошта Србије обавештена је од авио-превозника Lufthansa и LOT да су ради превенције опасности од ширења коронавируса летови према Народној Републици Кини обустављени до даљњег, што ће утицати на уобичајено поштанско пословање у размени пошиљака. Стога молимо кориснике услуга Поште Србије за разумевање, а о свим променама правовремено ћемо вас обавештавати.

Link to comment
Share on other sites

Bio mi poštar danas. Kaže popadaše od posla zbog 11.11.

Ne postizavaju da raznose. Rekoh da mi sad došlo mešto bez carine što se pre nije desavalo.

Kaže i carinici propađuju od poso. Male pakete propuštaju a velike otvaraju. I po pravilu ako ga otvori mora piše deklaraciju i da carini

Link to comment
Share on other sites

Blago vama!
Moj paket iz US je stigao 22.12.2019
Lezao na carini 23 dana. Trazio ga, isao tamo, kukaj, moli, preklinji... ne znaju nista o tom paketu. Iako tracking number kaze da je na carini, nece ni da ga potraze jer oni prate samo domace brojeve posiljki?!?! Nece ni da pogledaju kad im pokazes na papiru da je kod nas na carini. Kaze mi zenska na salteru... ''evo ti ovaj decko pored tebe je iz dhl-a, pa pitaj da nije kod njega paket''. Pa, gospodjo, nije on kompjuter pa da ima sve u glavi?! Ipak, ovaj mi uzme papir da pogleda, pa kaze... ''mmmm, nije ovo kod nas, vidi sa nekim iz UPS-a, mozda je kod njih'' ! :lol:

Naravno, pronasli su ga kad treba da ga vrate nazad, jer od pre neki dan tracking number veli da je vracen posaljiocu. Razlog: nedostavljivo! 
Ako ste pomislili da je paket od 5 tona - nije. Ima circa 150g. 
 

Link to comment
Share on other sites

Hajde da malo osvežim temu konkretnim proizvodom koji je stigao DHL-om do Švajcarske vrlo brzo, ali sam čekao dva meseca da drugar dođe do Beograda sa robom. Kinezi, naravno, lažu da je besplatan DHL za ovo (još uvek ga tako reklamiraju na Ali-ju). Paket teži od 3kg košta 100€ da se dostavi za BGD iz Kine. Našao sam kompromisno rešenje da platim 40$ do Ženeve, što me ukupno koštalo 125€ (letva+shipping), za šta mislim da je i dalje povoljno za ovaj proizvod.

U pitanju je strujna letva Viborg VE80. 8 šuko utičnica solidnog kvaliteta i IEC konektor od bakra bez obloge. Na prvi pogled liči na bakar, potrefili su boju super ;). Samu letvu me mrzelo da otvaram. Izgled sprave je ludilo. Svi paneli su od jako debelog aluminijuma eloksiranog u titanijum boju. Prednja ploča na mom Exposure pojačalu je tanja od ovog.

Strujni kablovi koje još uvek koristim nisu ništa specijalno. Za letvu i pojačalo Lapp 5x2,5 i za DAC Lapp 3x2,5. Konektori su kopije Oyaide, neki malo drugačiij od ovih uobičajenih. Kleli se Kinezi sa Alija da su čist bakar, a i plastika je svetlije nijanse crvene nego ovi što sam navikao da viđam kod nas.

Što se zvuka tiče, pojma nemam. Nisam osetio nikakvu degradaciju u zvuku, što je sigurno pozitivno. Slušam intenzivno muziku, u razno doba dana. Sve što bih opisao može da se podvede pod psihosomatske promene. U svakom slučaju sam generalno zadovoljan zvukom koji dobijam.

Što se filtracije tiče, to izgleda radi svoj posao. Pošto muziku puštam preko Raspberry pi i Allo DigiOne, jedna od poznatih mana u kombinaciji sa Exposure 2010 DAC-om je što relej na DAC-u hoće da isključi zvuk ako, recimo, upalim ili ugasim lampu koja je utaknuta u isti produžni kabl. To se više ne dešava.

Sve u svemu čini mi se da je ovo dosta kvalitetna sprava po relativno povoljnoj ceni.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
On 29.1.2020. at 13:54, brijac said:

Bakarni postovi za 16e (finalni popust uz kupon radnje) jos dva ipo dana akcija traje. 

#Aliexpress € 17,97  35%OFF | 4pcs 1:1 replacement CMC-858-S-CU-R pure copper 99.998% Binding posts speaker connectors
https://a.aliexpress.com/_sPbijh

Koliko sam iskopao o njima je to da je provodnik od bakra, matica da je od mesinga al galvanizovana bakrom. 

Testirao sam malo sa finom turpijom i magnetom, i ovo nije 99.99% bakar. Izuzetno je slabo magnetan (lupam, mesingani konektori koje imam hvataju mali neodijumski n50 kruzni magnet 3x1mm sa solidno vece razdaljine, dok kod ovog konektora mora da se priblizi na manje od pola milimetra da iole pokaze neku aktivnost*citaj pomeraj*), a i boja i tvrdoca odudaraju malo od ofc bakra koji imam. E sad, citavsi malo sta red copper znaci, sustinski kinezi to zovu legurom blizu cistog bakra. Sto verovatno znaci mesing sa visokim procentom bakra, sto objasnjava izuzetno mali magnetizam. Inace, vrlo lepa masinska obrada, i za tako sitne pare ko nece da se cima i pravi svoje, lepa kupovina. 

DSC09648.thumb.JPG.231b651f5014c1ade44f04a92dcdeefa.JPG

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...