Jump to content


Dobra kupovina sa ali-ja


jager

Recommended Posts

  • Replies 520
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

@jagermaister teski xD 

@Father Danke, bice garant mucho zezanja i zabave :) 

@_Naum Najs! Ja skipovah rodijumske iz vise razloga, nemam ovde gde da galvanizujem rodijum, i sa time folija nece moci biti prevucena rodijumom vec srebrom i zlatom. A i konektori na zvucnicima su u 99% pozlaceni, niti iste mogu da galvanizujem u rodijum :D Uzeh tih 8 komada, dok ne smislim i izradim svoje specijalizovane za folije, posluzice. Kad budem skockao kabl, il ako hoces da testiras na nekom svom, donecu rodijumski pa da se vidi razlika :) 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

U poslednja dva meseca imao sam dva loša iskustva. Morali su da mi vraćaju pare, al je meni bar, bilo čupavo. Jednom pošiljka nije dobro ni krenula, a pre toga sam imao komunikaciju sa pokvarenim prodavcem. Drugi me je uveravao da je sve u redu da je on najnormalnije poslao, da idem u lokalnu poštu da proverim da nije stiglo! Pošiljka je prema trejkingu lutala po Kini. Verovatno i dalje luta. Ovaj nije hteo da čuje da mi vrati pare, pa je Ali morao da presudi. Dobio sam pare ali sam se dva meseca preznojavo jer je narudžbina bila usluga prijatelju. Mislim da ću stvari sa Alija u buduće da kupujem od Kineza preko Ebay a. Pa makar bile i neki dolar skuplje.

Link to comment
Share on other sites

I meni jos nisu dosle stvari iz kine, tj. viborg. Lutaju po kini, pa security return i tako. Piskaram se, ubedjuju da je sve ok sa posiljkom. Iscitah u medjuvremenu da taj security return sustinski funkcionise po principu bulk maila, ne salje se samo paket po paket, vec sve djuture u velikom, i ako je jedan iz te velike posiljke legitiman za security return, onda se sve vraca i opet kruzi da bi opet islo na tu proveru. Svakako ako ste gold kupac ili platinum, ali uvek izlazi u susret i daje novac nazad. A ako je prodavac normalan, posalje opet stvar. Bullet rca takodje mi bilo tako, i odmah poslali novi paket bez obzira na return, i taj return sad dosao na aerodrom da se salje. 

Link to comment
Share on other sites

Zadnjih 4 meseca baš neuobičajeno mnogo problema sa Alijem, od 30 pošiljki, za 4 su vratili pare, jer nisu stigli predmeti, a svi jezivi dugo putuju, 2 do 2.5 meseca. Pre je stizali za 10 do 20 dana. Jedan predmet mi je premašio čak i open dispute, ali sam uspeo i tu da povratim novac, jer jajara nije ni poslao, a pisalo da je stiglo... 

Link to comment
Share on other sites

Ovaj 11.11 je izobarao rekorde, ali na zalost sposobnost da se tolika kolicina paketa posalje i dostavi je ispod nivoa na kome treba biti. Ima jajara, to je standard, ali nisu svi bas sposobni da 100% isprate svaku posiljku kako treba u tom ludilu, tako da ne mogu mnogo da im zameram. Dispute je tu za sve ako ne posalju nanovo paket. Svakako da, stoji da je malo podignuto vreme isporuke, malo su poostrili carinske inspekcije na kineskim granicama. 

Link to comment
Share on other sites

Od sredine novembra, kreće poprilično rasulo na Aliexpress-u. 11.11, black friday,  božićni haos, Aliexpress prodaja je eksplodirala ove godine. A onda kod nas još i štrajk naše pošte, prilično su pomogli. Veliki broj pošiljki pristiglih iz Kine nisu ni skenirane kao stigle u Srbiju, već čame na poštanksom terminalu i čekaju svoj red.

Sve se to nagomilalo, i sada će trebati mnogo vremena i kineskoj, i tranzitnim poštama a i našoj da raščisti gužvu.

Dojmim se da bi do završetka kineske nove godine, trebalo izbegavati porudžbine sa Ali-ja.

Link to comment
Share on other sites

3 sati ranije, _Naum said:

Može jedno pitanjce, pošto prvi put imam baš taj status (return posle 22 dana) i to baš za Viborg. Znači li to da moram da pišem prodavcu, i da on mora poslati ponovo, i to sa novim tracking brojem?

Pisi prodavcu svakako. Sustinski ako stoji samo security return, onda ce automatski da iskruzi posiljka i opet dodje na export proveru, i tako moze gomilu puta sve dok ne prodje taj bulk paket (nema vise tih paketa koji nisu prosli sigurnosnu proveru). Ako ti pise bas razlog security return-a, onda ti moraju poslati opet. E sad imas neke dobre prodavce, kao sto imah iskustvo sa jednim, poslali su odmah isti dan novi paket. U medjuvremenu security return paket prvobitni je prosao i dosao na export, tako da mi verovatno stizu oba. 

Ako ti stoji na Shenzhen Import customs clearance duze od nedelju dana, znaci da postoji problem i trebao bi da ih obavestis da zovu svog shipping agenta da proveri. Meni je nakon dva security returna viborga, status sad na ovom i pri kontaktiranju se izvinjavaju, kazu doslo je do neke greske tu i da ce mi javiti sutra nakon kontaktiranja agenta. Aliexpress shipping je, tako da je garantovana dostava, samo ebga malo duze traje zbog svih komplikacija i guzvi. 

Link to comment
Share on other sites

On 19.11.2019. at 11:07, Nixie said:

https://www.aliexpress.com/item/32606825413.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.7fe44c4dDkMzdt

Ja poručio par pa šta bude, 11.11 ispalo 140dolara par.

Ovo mi je stiglo prilično brzo sa zadrškom 10 dana koliko nije radila naša pošta, bez problema i bez carine i bez PDV. Platio sam samo 100din.

Nije mi stigla bakterija za laptop, evo sad će 2meseca kako putuje. Prvi paket je izgubljen, prodavac se javio sam posle 10-tak dana ii rekao da su mi poslali drugi komad koji je isporučen (po Aliju) nekom u Hrvatskoj (vodi se zvanično da sam ja primio paket?). Opet sam se žalio, tražio nazad pare, i opet su poslali pre dve nedelje sad čekam taj treći primerak. Treća sreća, barem se nadam, očigedno im je haos u pošti. Malo mi je muka jer stara baterija traje jedva 20min.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...