Jump to content


Mala soba


Recommended Posts

  • Replies 54
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Bio sam se zagrejao za Bose 5, ali videh ovo:

http://www.hardwareforums.com/threads/review-bose-companion-5.26785/

Rock, Metal and Punk​:

This kind of music is known to have quite aggressive attributes. There are multiple electric guitars playing accompanied with drums (usually very fast ones), loud vocals (usually even at scream-levels when it’s Metal or Punk) and lately also include electronic music. This makes the APU of the Companion 5 upset, and therefore starts to output the sound randomly through the different speakers, because it can’t figure it out anymore. Occasionally it starts to output everything through the right speaker only, which is very bad. Especially Hardcore Punk and MetalCore performs dramatically bad. If you really like this kind of music, don’t even think of buying these, as it will ruin your day.

 

Pa ne znam koliko može da pravi problem.

@sondek

linn kan nisam video po oglasima. Verovatno ih je teže naći?

Å ta mislite o Dynaudio Audience 52 u uslovima koje sam napisao?

Ja bih ti preporucio da odes negde i cujes zvucnike (pre toga naravno nikada ne kupuj zvucnike, ko god da ih preporuci...), a ne da se oslanjas na misljenje gejmera (citaj: gluvih ljudi) kojima je samo snaga bitna... Vidis da covek poredi sa Creative (doduse to jesu dobri zvucnici za gruvanje).

To kazem zato sto sam i sam gejmer (ali nisam gluv) pa se druzim sa njima. Kad ti gejmer i disk dzokej preporuce nesto, bezi od toga sto dalje. Ja jos nisam upoznao DJ-a, a da ima sluha... Kod gejmera ima po neki biser.

Takodje su kod nas prenaduvane cene svega, pa i Companion 5 zvucnika... Verujem da mogu da se pazare sa strane dosta povoljnije... 400 evra bi bio maksimum za njih, a te pare sigurno vrede, bar po onome sto sam ja cuo i s obzirom na svrhu kojoj su namenjeni.

Link to comment
Share on other sites

  

Å ta mislite o Dynaudio Audience 52 u uslovima koje sam napisao?

Te zvucnike zaboravi u tako maloj prostoriji.Slusao sam ih u sobi od 11-12m2,pa i tamo su bili "boomi" cak i sa zapusenim basrefleksom.Traze i veci prostor i pristojan amp.

Link to comment
Share on other sites

Zapisao sam sve predloge, pa ću potražiti. Hvala vam :)

 

I ja sam mislio da je najbolje da ako je moguće prvo nešto poslušam pre nego što kupim.

Ako nije moguce, nemoj ni da kupujes, mislim bar ja nikad ne bih dao vise od 50-100 evra na slepo sigurno...

Link to comment
Share on other sites

Za tako malu sobu.....najbolje neÅ¡to Å¡to je predviÄ‘eno za nearfield sluÅ¡anje i ima port napred. Kao npr http://www.mitrosmusic.com/proizvod/19144-Presonus-Eris-E5/

 

:wave2

Dobar predlog. Velika je ponuda aktivnih studijskih monitora koji mogu da zavrse posao, mada nisu tako prijatni za duze slusanje...

Ovo takodje... http://www.player.rs/8%22-i-preko/reloop-wave-8/pro/5443#!prettyPhoto[gallery]/3/

Link to comment
Share on other sites

Svi monitori ne zvuÄe isto, kao uostalom i svi ostali zvuÄnici, tako da ta generalizacija tipa "svi monitori zvuÄe hladno i sterilno, nisu prijatni za sluÅ¡anje" baÅ¡ i ne pije vodu (pritom, ja npr. baÅ¡ volim taj takav - prirodan  i detaljan - zvuk). PoÅ¡to je u HiFi-ju sve relativno, jedino Å¡to je sigurno je da postavljaÄ teme treba da ode i da Äuje one zvuÄnike koje planira da kupi pa da sam oceni Å¡ta mu se sviÄ‘a, bez toga je svaka kupovina riziÄna. 

A za sluÄaj da se razmatraju i "raÄunarski" zvuÄnici, batalio bih te precenjene Bose kockice i predložio da se obrati pažnja na neÅ¡to malo finije, kao Å¡to je  http://www.focal.com/en/29-focal-xs-21 za sliÄne novce. Siguran sam da i ti manji monitori a i ovi Focali poÅ¡teno Å¡iju i mnoge popularne HiFi varijante u tom cenovnom rangu.

Link to comment
Share on other sites

Hvala, tako sam i mislio da postupim, da prvo odem i poslušam, obzirom da je dosta nova u pitanju. Uzeću u razmatranje sve predložene modele.

Imas Player prodavnice svuda po Beogradu i imaju veliki izbor monitora, dosta ima i izlozenih... Ja sam pre par dana slusao neke Akai monitore, poprilicno su veliki i lepo se cuju...

Ne znam kakva je situacija na duze slusanje... Ove: http://www.player.rs/8%22-i-preko/akai-rpm800-black/pro/6584#KomplatnaPonuda

Mada su preveliki mozda za tu sobu, ali ima i drugih, manjih...

Sad vidim da mi fali rec mozda u recenici gore... Neki umeju da budu naporni, ali kao sto rekoh mogu da zavrse posao i dobar su izbor za malu sobu.

Link to comment
Share on other sites

Ove Focal XS 2.1 nisam našao u ponudi kod nas, a deluju mi ok.

 

Nisam iz Bg-a, ali bih odvojio jedan vikend da dodjem da pregledam ponudu, pa da odluÄim.

Na žalost mislim da ti Focali ne mogu da se naÄ‘u kod nas, Äuo sam da ih je pre bilo u nekoj radnji Å¡to prodaje Apple proizvode u BG za nekih 50000 din, ali sad baÅ¡ gledam po netu i ne mogu da naÄ‘em. Å teta, to su vrlo ozbiljni zvuÄnici "preruÅ¡eni" u raÄunarske 2.1....

Ako budeÅ¡ sluÅ¡ao monitore u Player-u ili Mitrosu, imaj na umu da su modeli sa  vuferima od 8 inÄa malo preveliki za sobu kao Å¡to je tvoja. Ja bih se koncentrisao na 5 - 6,6 inÄa modele (ima finih i od 4 - 4,5 inÄa, ali tu već previÅ¡e fali niskih tonova bez vufera, u malom prostoru treba ipak napraviti nekakav kompromis u tom smislu). To doduÅ¡e ne važi samo za monitorske već i generalno za sve zvuÄnike :thumbsup2

Link to comment
Share on other sites

Možda je ovo zaslužilo i novu temu? , al ! . Kako na naÅ¡im ovakvim ili onakvim sustavima sluÅ¡amo glazbu , vremenom "savladamo" sound , pa hoÄemo "viÅ¡e" . Naravno u primjenjenom prostoru? :) . I onda se desi paradoks da su nam ambicije prevelike za "veliÄinu polja koje obraÄ‘ujemo" tj . u odreÄ‘enim uvjetima možemo dostiÄ maksimum pod uvijetima koje imamo . ZnaÄi ne možemo na 100 kvadrata napravit plantažu ? ReciproÄno tome ne možemo u 12 m2 dobiti hi end , al ko nas spreÄava da to pokuÅ¡avamo :)

Link to comment
Share on other sites

Za slusanje muzike, po meni, sigurno da bi bila bolja.

Imao sam Celestion 3 i odlican je bio. Ovaj 5 je veci i isto je kompresiona kutija. Mozes je lakse uklopiti u tako mali prostor jer joj ne smeta narocito ako je blizu zadnjeg zida.

Pojacalo je vintage (kao i kutije) i ako si u mogucnosti da ga malo pregledas ne bi bilo lose. Sto se tice snage, ona na papiru nije nesto ali ce da bude sasvim dovoljna. Nisam slusao taj Sansui ali verujem da je dobra kombinacija sa Celestion, po onome sto sam citao o toj seriji pojacala.

Dakle, meni je za te pare ovo privlacno, cenim da ce zvucati muzikalno i vrlo dobro, naravno, mozes pogledati i stotine drugih kombinacija u nivou ovog ili budzeta koji si naveo iznad. U svakom slucaju, ja bih sigurno isao na kompresione zvucnike u tom prostoru. Ako je to radni prostor gde bi muzika svirala da olaksa rad (nije kucni sistem gde su zahtevi visi) ne vidim ni da je potrebno ulaganje od 300 evra jer sumnjam da ce u takvim uslovima (radnim, pola mozga u poslu) neke skuplje komponente da naprave primetnu kvalitativnu razliku.

Link to comment
Share on other sites

Jesu radni uslovi, ali odvojim i koji sat iskljuÄivo za muziku. A ove Genius koristim kao 2.1, samo left, right i sub. I naravno da za te pare ne mogu da oÄekujem neÅ¡to nerealno, a i sam sam laik. Bitno mi da visoki i niski budu ok, a u niskima ovaj Genius je baÅ¡ neprecizan.

 

To mi je i pitanje, da Vas ne davim puno, koliko od tako malih kutija mogu oÄekivati verni donji obzirom da ste koristili Celestion 3?

 

Snaga mi i nije bitna, nego kvalitet.

 

Å to se tiÄe pregledanja uživo sa prodavcima sa KP to malo teže da odvojim vreme, dok se iskombinujem neÅ¡to ode... ZnaÄi jedino ovako na preporuku.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...