Jump to content

Berza ploča

sondek

Recommended Posts

• 2 weeks later...

Jako velika guzva pozitivna atmosfera i mnogo,mogo interesantnih vinila,da je bilo novaca mogao sam bar 20-30 ploca da kupim. Poludeo narod za plocama skroz.Cene luduju,ako se ovako nastavi prelazim na CD ,bilo ih je tuzno malo naspram ploca i za jednu original 20g staru polovnjacu mogao si dobiti 2-3 original mint CD-a,nekad se pitam vredi li taj moj LP mazohizam.Kad vec potrosih pare na ploce videh 30-tak odlicnih CD-ova novije produkcije Metheny,Marcus Miller...

Da se dosta pazari,potvrdjuje sve vise novih ploca,posebnih izdanja za kolekcionare, i sve veca kollicina mint originala naspram raspadnutih tavanskih domacica,mada je naravno i toga bilo.Bili je prisutno dosta specijalizovanih prodavaca,Yugovinil,Pinball...

Izbor muzike je sve veci,stim u vezi interesantan mi je bio komentar jednog prijatelja,pokazao mi je na jednu gomilu od 100-tinjak diskova i rekao "E ovo me fascinira kad nakon aktivog 30g slusanja muzike naletim na ovoliku gomilu gde ne znam ama bas za ni jedan naslov".

U dve reci: Dobra berza.

Stvarno, nikad bolje i nikad više ljudi. Cene znaju biti jezive, a negde se naÄ‘e nešto i povoljno, zavisi šta Äovek traži. Ja sam za desetak ploÄa iskeširao negde 4.500 dinara, ali su priliÄno neujednaÄene i cene i kvalitet ploÄa (ima sjajnih, ima krševa, ali znatno manje). Povoljna mi je npr bila singlica Del Arno Band-a iz 1991, u netaknutom stanju (300 din), a kupovalo se i nešto od skupljih bome (po 1000 ili 1500). Prosek izvukle neke domaćice iz osamdesetih, tri za 500 din, stanje fantazija.

Atmosfera odliÄna, al da sam duže ostao i da sam uzeo 1 pivo, plašim se da bih išao do bankomata :) NaravouÄenije: uvek voziti do berze, ne mešati zadovoljstvo i zadovoljstvo :)

Edit: slovce

• 2 weeks later...

offtopik: za plakanje od smeha,Misa ponovo zatvara prpdavnicu

Jedina prodavnica ploÄa u Novom Sadu se zatvara ! Nekoliko hiljada ploÄa nema gde da se iseli pa Äeka ozbiljnog kupca. Radi se najviÅ¡e o ploÄama narodne muzike iz raznih perioda, od izvornih do novokomponovanih, od ranih 70ih do 90ih. Strane i domaće rok i pop muzike takodje ima u izobilju. Velika većina vinila je dobro oÄuvana, ali je velika većina omota dosta pohabana. Nemojte mi tražiti spisak jer ga nemam, mogu samo da kažem da ima svega i svaÄega.

VAŽNE NAPOMENE:

POBEDNIK AUKCIJE SAM SEBI BIRA 100 LPa NA LICU MESTA !!!

PLOÄŒE SE PREUZIMAJU ISKLJUÄŒIVO LIÄŒNO U NOVOM SADU !!

NE šALJEM POšTOM, KURIRSKIM SLUŽBAMA I NE PAKUJEM !

KO IMA DODATNIH PITANJA I PREDLOGA NEKA SE JAVI.

kakav ganfer..

ontopik:kada je berza

Na prodaju sledeći naslovi:

Motorhead - No Sleep 'til Hammersmith - 300din

Rolling Stones - Dirty Work - 250din

Rolling Stones - After Math - 350din

Rolling Stones - Tattoo You - 300din

Rolling Stones - Emotional Rescue - 300din

Rolling Stones - Under Cover - 350din

Toto IV - 200din

Edit Piaf - Les Grandes Chansons - 300din

Paul McCartney - Tug Of War - 300din

Eric Clapton - Another Ticket - 200din

Eric Clapton - No Reason To Cry - 200din

PloÄe po ceni od 300-350din su u odliÄnom stanju, kao i omoti. PloÄe ispod 300din su u vrlo dobrom stanju ali su omoti u malo loÅ¡ijem stanju (izlizani od upotrebe). Za kupovinu 3 ili viÅ¡e ploÄa popust!

Bio u Sonji, pazar relativno pristojan uz petinu planirane sume za troÅ¡enje (samokontrola!). Lepa atmosfera i (sve veća) gužva. Mislim da treba ipak pronaći veći prostor, malo je Sonja i prostorno skromna i postaje zaguÅ¡ljiva - morao sam par puta na vazduh, pa ponovo u ploÄe. Tek na zimu će biti veselo... Pazario inaÄe, izmeÄ‘u ostalog, dve ploÄe Bitlsa, Ñделано в СССР (Melodija), stanje nedirnuto / izdanja iz 1990, po 150 dindži :)

• 2 weeks later...

Zadnja ovogodisnja berza ploca u klubu "Feedback" ce imati svoje specijalno izdanje. Osim popularizacije kulture vinila, originalni niski DJ duo "The Funk Soul Brothers" (DJ Ceka & DJ Funky Junkie) ce ovom prilikom vrteti muziku sa svojih vinila za vreme berze. Osim njih, na berzi ce se pojaviti i predstavnici medija koji ce zabeleziti deo cele atmosfere posto u poslednjih par godina kultura konzumacije muzike sa vinila dozivljava pravu ekspanziju svuda u svetu, pa i kod nas. Naravno, osim gramofonskih ploca moci ce da se kupe i diskovi, DVD izdanja itd.

Nedelja 25.12.2011 od 11-14h

Ulaz je besplatan

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Create New...