Jump to content


Berza ploča


sondek

Recommended Posts

  • 2 weeks later...

Jako velika guzva pozitivna atmosfera i mnogo,mogo interesantnih vinila,da je bilo novaca mogao sam bar 20-30 ploca da kupim. Poludeo narod za plocama skroz.Cene luduju,ako se ovako nastavi prelazim na CD ,bilo ih je tuzno malo naspram ploca i za jednu original 20g staru polovnjacu mogao si dobiti 2-3 original mint CD-a,nekad se pitam vredi li taj moj LP mazohizam.Kad vec potrosih pare na ploce videh 30-tak odlicnih CD-ova novije produkcije Metheny,Marcus Miller...

Da se dosta pazari,potvrdjuje sve vise novih ploca,posebnih izdanja za kolekcionare, i sve veca kollicina mint originala naspram raspadnutih tavanskih domacica,mada je naravno i toga bilo.Bili je prisutno dosta specijalizovanih prodavaca,Yugovinil,Pinball...

Izbor muzike je sve veci,stim u vezi interesantan mi je bio komentar jednog prijatelja,pokazao mi je na jednu gomilu od 100-tinjak diskova i rekao "E ovo me fascinira kad nakon aktivog 30g slusanja muzike naletim na ovoliku gomilu gde ne znam ama bas za ni jedan naslov".

U dve reci: Dobra berza.

Link to comment
Share on other sites

Stvarno, nikad bolje i nikad više ljudi. Cene znaju biti jezive, a negde se naÄ‘e nešto i povoljno, zavisi šta Äovek traži. Ja sam za desetak ploÄa iskeširao negde 4.500 dinara, ali su priliÄno neujednaÄene i cene i kvalitet ploÄa (ima sjajnih, ima krševa, ali znatno manje). Povoljna mi je npr bila singlica Del Arno Band-a iz 1991, u netaknutom stanju (300 din), a kupovalo se i nešto od skupljih bome (po 1000 ili 1500). Prosek izvukle neke domaćice iz osamdesetih, tri za 500 din, stanje fantazija.

Atmosfera odliÄna, al da sam duže ostao i da sam uzeo 1 pivo, plašim se da bih išao do bankomata :) NaravouÄenije: uvek voziti do berze, ne mešati zadovoljstvo i zadovoljstvo :)

Edit: slovce

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

offtopik: za plakanje od smeha,Misa ponovo zatvara prpdavnicu

Jedina prodavnica ploÄa u Novom Sadu se zatvara ! Nekoliko hiljada ploÄa nema gde da se iseli pa Äeka ozbiljnog kupca. Radi se najviÅ¡e o ploÄama narodne muzike iz raznih perioda, od izvornih do novokomponovanih, od ranih 70ih do 90ih. Strane i domaće rok i pop muzike takodje ima u izobilju. Velika većina vinila je dobro oÄuvana, ali je velika većina omota dosta pohabana. Nemojte mi tražiti spisak jer ga nemam, mogu samo da kažem da ima svega i svaÄega.

VAŽNE NAPOMENE:

POBEDNIK AUKCIJE SAM SEBI BIRA 100 LPa NA LICU MESTA !!!

PLOÄŒE SE PREUZIMAJU ISKLJUÄŒIVO LIÄŒNO U NOVOM SADU !!

NE šALJEM POšTOM, KURIRSKIM SLUŽBAMA I NE PAKUJEM !

KO IMA DODATNIH PITANJA I PREDLOGA NEKA SE JAVI.

kakav ganfer..

ontopik:kada je berza

Link to comment
Share on other sites

Na prodaju sledeći naslovi:

Motorhead - No Sleep 'til Hammersmith - 300din

Rolling Stones - Dirty Work - 250din

Rolling Stones - After Math - 350din

Rolling Stones - Tattoo You - 300din

Rolling Stones - Emotional Rescue - 300din

Rolling Stones - Under Cover - 350din

Toto IV - 200din

Edit Piaf - Les Grandes Chansons - 300din

Paul McCartney - Tug Of War - 300din

Eric Clapton - Another Ticket - 200din

Eric Clapton - No Reason To Cry - 200din

PloÄe po ceni od 300-350din su u odliÄnom stanju, kao i omoti. PloÄe ispod 300din su u vrlo dobrom stanju ali su omoti u malo loÅ¡ijem stanju (izlizani od upotrebe). Za kupovinu 3 ili viÅ¡e ploÄa popust!

Link to comment
Share on other sites

Bio u Sonji, pazar relativno pristojan uz petinu planirane sume za troÅ¡enje (samokontrola!). Lepa atmosfera i (sve veća) gužva. Mislim da treba ipak pronaći veći prostor, malo je Sonja i prostorno skromna i postaje zaguÅ¡ljiva - morao sam par puta na vazduh, pa ponovo u ploÄe. Tek na zimu će biti veselo... Pazario inaÄe, izmeÄ‘u ostalog, dve ploÄe Bitlsa, Ñделано в СССР (Melodija), stanje nedirnuto / izdanja iz 1990, po 150 dindži :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Zadnja ovogodisnja berza ploca u klubu "Feedback" ce imati svoje specijalno izdanje. Osim popularizacije kulture vinila, originalni niski DJ duo "The Funk Soul Brothers" (DJ Ceka & DJ Funky Junkie) ce ovom prilikom vrteti muziku sa svojih vinila za vreme berze. Osim njih, na berzi ce se pojaviti i predstavnici medija koji ce zabeleziti deo cele atmosfere posto u poslednjih par godina kultura konzumacije muzike sa vinila dozivljava pravu ekspanziju svuda u svetu, pa i kod nas. Naravno, osim gramofonskih ploca moci ce da se kupe i diskovi, DVD izdanja itd.

Nedelja 25.12.2011 od 11-14h

Ulaz je besplatan

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...