Jump to content


Muzički predlozi - ECM


TurboMaximus

Recommended Posts

Obicno kad slusam Wichita falls slusam i ovaj Lyle Mays album tih dana pa cemo to veceras. Hvala na podsecanju.Nije mi ploca bas savrsenog stanja jedino.Maysov odlazak je velik gubitak,imao sam zelju nekad ponoviti Pat Metheny group koncert sa njim ali barem mogu da se setim onog iz 1991.Koji mi je obelezio mladalacke jazz godine(22g sam imao),jedan od prvih velikih jazz koncerata.Mislim da je vazno pri počecima interesovanja otici na takav koncert.Zvuk iako u sportskoj hali bio je jedan od najboljih koje sam cuo.Čistom srecom karte kupljene napamet su mi bile tacno iznad mix pulta.Od onda vise nikad nisam slucajno na pozicijama u neposrednoj blizini miksera..

Poslusajte ovaj lep album

R-993275-1498507534-5450.jpeg.jpg

Link to comment
Share on other sites

Inace Mays je na Methenyevim albumima nesto kao perfektan zacin u savrsenom jelu,bez koga sve propada.Fantasticnu atmosferu je pravio, svaki solo na mestu,nikad predug nikad dosadan, nekad maltene neprimetan,a ustvari esencijalan za dobar utisak numere.

Link to comment
Share on other sites

56 minuta ranije, sondek said:

Maysov odlazak je velik gubitak,imao sam zelju nekad ponoviti Pat Metheny group koncert sa njim ali barem mogu da se setim onog iz 1991.Koji mi je obelezio mladalacke jazz godine(22g sam imao),jedan od prvih velikih jazz koncerata.Mislim da je vazno pri počecima interesovanja otici na takav koncert.Zvuk iako u sportskoj hali bio je jedan od najboljih koje sam cuo.Čistom srecom karte kupljene napamet su mi bile tacno iznad mix pulta.Od onda vise nikad nisam slucajno na pozicijama u neposrednoj blizini miksera..

Poslusajte ovaj lep album

R-993275-1498507534-5450.jpeg.jpg

Jedna od mojih retkih neostvarenih zelja, koncert Pat Metheny Group, iako se gledao Metheny-ja 2 puta, ali nikad Group. :cry:

Pogotovu taj sastav sa kraja 80ih i pocetka 90ih.

Link to comment
Share on other sites

Imam negde na VHS koncert u Beču snimljen 4-5 dana posle naseg.Planiram to prebaciti na Dvd,pa ako neko pozeli da se podseti...dogovoricemo  se.Ne znam da li slucajno to ima na YT,ne verujem ipak je to davno bilo.Nesto sto se jasno vidi na tom snimku je da smo mnogo bolja publika

Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, violent femmes said:

Evo još jednog remek dela,i ovaj ecm nikako da izdaju na vinylu....frikovi.

Athos_(Stephan_Micus_album).jpg

Reći ću koji je moj zaključak posle više od trideset godina slušanja ECM-ovih izdanja. Njihovi albumi odlično zvuče na svakom mediju, svakom. Često slušam albume koje nisam mogao da nabavim na Tidalu a i one koje već imam na Lp, cd, flac, WAV ali mi je u tom trenutku jednostavnije da ih čujem preko Tidal servisa. Zvuče odlično. ECM je jedna od retkih izdavačkih kuća čija su izdanja kao stvorena za sve medije, digitalne pogotovu. 

Nemoj se nervirati ako neki album ne možeš da nabaviš na vinylu, postoje jednako kvalitetne alternative za ECM izdanja. :)

Link to comment
Share on other sites

4 sati ranije, džonibigud said:

Nemoj se nervirati ako neki album ne možeš da nabaviš na vinylu

Too late! :)

Питам се шта је погурнуло ECM да издају Manu Katche-ов Neighbourhood на винил након толико година. Интересује ме више због неких других албума. Ако можемо као потрошачи да утичемо на то...

...него питам се да ли је икад ико успео да скупи сва ECM издања.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...