Jump to content


Philips CD 304 Mk2 koja mu je realna vrednost


zeljkoprotic

Recommended Posts

  • Replies 87
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Da me ne bi shvatili neozbiljno Å¡to na ovakav naÄin proÅ¡irujem veoma plodnu diskusiju, ali svi mi koji ne živimo u velikim gradovima i nemamo prilike da ÄŒUJEMO razliÄite izvore zvuka, moramo se osloniti na miÅ¡ljenja Vas koji to jeste ÄŒuli i voljni ste da nas savetujete.

Sve je ovo kao i život jedna potraga za boljim uz ogroman uticaj subjektivnog gledišta. Unapred se svima zahvaljujem da izloženim mišljenjima.

 

Pitanje je jednostavno, sada

304 Mk2 za 100 evra ili Cambridge Audio Azur 640C za 150 evra.

Sada ne pitam zbog cene nego koji je zaista "bolji" po Vama od ova dva koja mi možda stoje na raspolaganju?

Od pre neki dan sam vlasnik jednog Cambridge Audio Azur 640C plejera...Pojacalo Marantz pm 80 + JBL L 96....Odusevljen sam...Inace zamenio je trenutno pokvareni Marantz cd 60 (stradao mu kontroler pa ako neko ima.....)

Link to comment
Share on other sites

Ne postoji nijedan taj phi 304 u "super" stanju...

Kao sto StonCold rece transportni mehanizam je najverovatnije stariji od tebe. Nov za zamenu je tesko naci i skup je.

A da bi znao da li je ispravan pogledaj u manualu kombinacije dugmica koji kada se pritisnu u odredjenim kombinacijama rade test uredjja... :)

.

Ako i kada mu crkne logika koja kontrolise ceo sistem, bez obzira sto ce ostatak uredjaja biti ispravan moci ces da se slikas... Imao sam pre jedno 100 godina 2 komada tih playera...

A eventualna popravka ce biti visestruko skuplja od vrednosti uredjaja.

.

Moja preporuka dodati jos malo novca i ici na SD card player... :)

Link to comment
Share on other sites

A može i da kupi nov ili relatino noviji plejer sa dobavljivim laserom.
Po meni disk iako nosaÄ digitalnog signala i dalje pruža taj magiÄni ritual sluÅ¡anja muzike Å¡to prati biranje diska,  stavljanja istog, Äitanja nekog kurioziteta na omotu isl.   Å¡to kod sd card plejera i sliÄnih uredjaja nije rijeÄ.

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Imam DVD NAD T515 koji neću menjati ali u nekoj razmeni mogu da dobijem Philips CD 304 Mk2 koliko vidim u odliÄnom stanju, a već neko vreme želim neki dobar CD pa me interesuje kolika bi bila njegova danaÅ¡nja prava vrednost. Tip ga ceni 150 evra.

Hvala unapred na odgovorima

 

Koliko god ima predrasuda prema starim ureÄ‘ajima, toliko ima predrasuda prema savremenim (ubrajam tu i polovne). Za neÅ¡to malo viÅ¡e love može da se kupi polovan par godina star CD player Äiji zvuk ne treba potcenjivati, ipak su to moderne sprave koje iako su ''komercijala'' imaju odliÄan zvuk pogotovo za uloženi novac. Po meni, treba tu posluÅ¡ati Denon, Marantz i sl. koji u budžet klasi mogu da pruže lep i moderan zvuk, a polovni (skoro novi) imaju zaista primamljivu cenu.

Link to comment
Share on other sites

federi imaju smisla samo ako je masa uredjaj uniformna u odnosu na povrsinu.

Kako to nije slucaj u 100% uredjaji ce uvek stojati krivo...

.

U tom smislu je mozda bolje neka unutrasnja guma od decijeg bicikla itd...

 

Tacno tako! 

Ja pricam o toj decijoj unutrasnjoj onoliko ali izgleda ljudi vole da bacaju pare, sta li... 

Dobro da je neko od autoriteta ovo predlozio pa mozda neko sad i proba.

I padne na ono na cemu sedi od ucinka!

 

:wave2

Link to comment
Share on other sites

^

Nema te razlike u zvuku koja bi me naterala da stavim gumu od bicikla ispod plejera u stambenom prostoru.

To je zato sto plejer koristim devet puta godisnje :)

Mada, sumnjam da to uopste pravi toliku razliku, da budem iskren. Prica se o padanju na guzicu i sl. molim uozbiljite se pobogu :)

Link to comment
Share on other sites

Molim bez onog, "rekao sam"

Problem imam i sam sa kriv za to,

Naime, otiÅ¡ao sam juÄe do tipa, zajedno smo sluÅ¡ali nekoliko CD-a na Philipsu 304 Mk2 koji onda kupih od njega. Radio je odliÄno, bez daljinskog je, ali to me i onako ne interesuje.

PoÅ¡to sam ja iz Zrenjanina, a u NiÅ¡koj Banji sam bio na rehabilitaciji, a cd sam kupio u NiÅ¡u, iako mi je prodavac rekao da bi trebalo da ostavim CD u CD-u, i da ga držim u autobusu iznad sediÅ¡ta, ja sam bez CD-a, spakovao Philipsa u zimsku jaknu i popriliÄno ga zaÅ¡titio od bilo kakvih oÅ¡tećenja u ogromnom koferu sa gomilom garderobe, "podkajlan" sa laptopom i tako ga ostavio u prtljažnik autobusa. Od NiÅ¡ke Banje do Zrenjanina, i autoputem ali bar pola puta magistralnim putevima. Srce me je bolelo kod svakog Å¡truckanja ali nisam mogao niÅ¡ta da uradim. Verovao sam da neće sve proći u redu. Kofer je sve vreme stajao na boku a samim tim i Philips.

Po povrotku kući sam ga prikljuÄio prvo samo na digitalni izlaz, stavio neko original i pustio....i niÅ¡ta na digitalnom izlazu se nije Äulo. Philips je bio proÄitao disk, video 4 pesme, koliko je i bilo i poÄeo da ga okreće. Onda sam ga ugasio, prikljuÄio na linijski ulaz i opet niÅ¡ta, stavio sam sluÅ¡alice na njega, pojaÄao i tada se Äuo veoma loÅ¡ zvuk ,ali se Äuo. Mislio sam da je do kabla od sluÅ¡alica ili CD-a pa sam stavio drugi CD unutra, isto original, ali ovog puta se nije niÅ¡ta dogaÄ‘alo. Samo bi na displeju pokazao dve nule i posle sekunde ih ugasio. Promeni osam tako nekoliko CD-a i isto. Tada sam Philipsa premestio na sto, skinuo sve kablove s njega, skinuo mu gornji poklopac da vidim da li se neÅ¡to vidi golim okom da nije u redu, ali niÅ¡ta ne izgleda poremećeno. Kada bi stisnu dugme za uvlaÄenje CD-a, mehanizam bi to odradio, postavio onaj poklopac ili držaÄ na CD i stao, motor ne bi zavrteo CD. Tada sam pogledao u Service manual-u proÄitao o servisnim test petljama (pouÄen jednim postom iz ove teme) i petlja A nije pokazivala "anomalije, dok kada sam preÅ¡ao na petlju B, pokazao mi se broj 2 i upalile su se linije 18, 19 i 20. Da bi ga resetovao, morao sam ga ugasiti, Tada sam vratio poklopac na mesto i odložio Philipsa na sigurno, popio jednu za smirenje i seo da zavapim u pomoć. Moguća reÅ¡enja su:

 

1. Neka notorna glupost za koju zna neko od Vas i šapnuće mi je na uvce

2. Odlazak kod servisera u a) Zrenjaninu - ako ga ima B) Novom Sadu - samo ne znam koji c) u Beogradu, isto kao pod B)

3. Spomenik gluposti koji će veÄno stajati kao podmetaÄ nekoj saksiji

 

Napomena da sam odmah po unoÅ¡enju u sobu, pre prikljuÄivanja u struju, osetio u njegovoj blizini jak miris kao kada ode kondezator na veÅ¡ maÅ¡ini, kada neÅ¡to od elektronike pregori, pa sam prvo pronjuÅ¡kao oko mog HiFi-a i sve popalio da proverim da li radi, u strahu da mi ga moji nisu ublu za ove tri nedelje koliko me nije bilo kući, ali sve radi kao sat. Osim Philipsa.

Ima li neko ideju, rešenje, savet, psovku, slobodno, primam sve...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...