Jump to content


Marantz PM 84 Mk2 orijentaciona realna vrednost


zeljkoprotic

Recommended Posts

  • Replies 100
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

 
cleardot.gifSuÄo svaka je na mjestu. :thumbsup2
Željko ako naletite na oglasu na PM-94 e to je onda ipak neka malo drugaÄija priÄa usamo je pitanje treba li vam takav monstrum. Ako ste zadovoljni sa svojim PM-64 a nemate potrebe za veÄom snagom onda sluÅ¡ajte muziku i uživajte. A ako vam je želja za jednim od spomenute starije braÄe baÅ¡ tolika da vrijedi razliku u cijeni od vaÅ¡eg pojaÄala ma kupite ga i opet uživajte. :)

Vjerujte mi, znam kako vam je.

Link to comment
Share on other sites

Jao ne znam u koju oblast bolesti zavisnosti da strpam ovo Å¡to mi imamo...

Jedan tip na KP ga prodaje za 500 evra, sad ga baš "opipavam" za koliko bi ga zaista dao.

Naravno da je potpuno nepotrebno da se upuÅ¡tam u tako neÅ¡to, ali dobra strana je Å¡to s prednje strane izgleda potpuno isto kao ova moja 64-ka pa mi žena nebi primetila razliku... ;-)  

A slušam ja muziku i uživam ali ima neki crv koji mi kopka i grepka po bubnoj opni...

Link to comment
Share on other sites

 jel vredi taj PM 16 tih 500 evrića?

 

to mu je realna cena danas,za te pare svira dobro,korektan phono,daljinski za njega taman sve sto treba na njemu,ima taj prepoznatljivi marantz smek zvuk,al ne preteruje sa time,dobro se nosi i sa problematicnijim zvucnicima...

Link to comment
Share on other sites

PM 84 mk2 ima kvalitetniji i ugladjeniji  zvuk od pm 16  iako mozda na izgled pm 16 izgleda ozbiljnije. Imao sam ih sve zajedno sa pm 94 koji za moj ukus ima malo usiljen zvuk i vise vredi  na izgled  kao kolekcionarski primerak. Ne mogu da shvatim ljude koji imaju smelosti da za pm 84 mk2 traze 500e

 

Doci ce im neki stari malo  jaci refresh - ovani  Marantzov receiver od 50 - 70 wati ili ne daj Boze pm 170 dc i izlomice sve to na kolena.

 

Samo pogledati potrosnju struje iz mreze  na 100 wati kod pm 16 i kod 84 mk2 i sve ce biti odmah jasno

 

Da ja uzimam za sebe pre bih si uzeo 84 mk2 do 350e  nego pm 16 za 500e

Link to comment
Share on other sites

PM 84 mk2 ima kvalitetniji i ugladjeniji  zvuk od pm 16  iako mozda na izgled pm 16 izgleda ozbiljnije. Imao sam ih sve zajedno sa pm 94 koji za moj ukus ima malo usiljen zvuk i vise vredi  na izgled  kao kolekcionarski primerak.

 

 

Meni je na primer PM 84 MK2 zvuÄao "tanko" u odnosu na PM 16. Treba napomenuti da se PM 84 MK2 dosta greje, pa posle toliko godina verovatno treba da se odradi jedan ozbiljan refresh.  Ali ukusi su razliÄiti, po meni je za taj novac "PM 16" odliÄan izbor.

Link to comment
Share on other sites

Meni je na primer PM 84 MK2 zvuÄao "tanko" u odnosu na PM 16. Treba napomenuti da se PM 84 MK2 dosta greje, pa posle toliko godina verovatno treba da se odradi jedan ozbiljan refresh.  Ali ukusi su razliÄiti, po meni, za te pare PM 16 je odliÄan izbor.

 

problem (?) oko grejanja PM84-ke je automatska quarter A klasa..do nizeg segmenta snage on radi u A klasi automatski.s jedne strane fenomenalno,barsunastiji zvuk,sve sto treba da bude po PS-u za A klasu,a Marantz je radio Esotec seriju gde je postojala opcija manuelnog odabiranja da li ces A klasu ili A/B ranije.Ni PM84-ku ja jos ne bih uvrstavao u klasican vintage,i to moze lako da se zavije u crno naspram njihovih ranijih modela,koji su generacijski jos ispred PM84...tante za kukriku sto kazu,treba poslusati i jedno i drugo (i trece) pa se odluciti kojim putem..PM80 ne bih spominjao na isti dan ni sa PM84,ni sa PM16....

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...