Jump to content


LG - zaboravi digitalne kanale...


Xtreamer

Recommended Posts

Kolege,

evo još jedne zanimljive situacije:

televizor je LG 55LB650V, a kablovski operater je Sattrakt.Koristim osnovni paket što će reći da imam onih osnovnih 12 digitalnih kanala.

U neodređenim vremenskim intervalima (nekad nakon 5 dana, nekad nakon 20, a nekad i nakon 2 dana), televizor prijavi da nema digitalnog signala.Dakle, svi analogni kanali su tu, ali nema digitalnih i nudi mi opciju da odmah krene u pretragu.Naravno, ta pretraga obuhvata i već upamćene analogne signale, pa se to oduži na 15-tak minuta...i tako u krug...

Update software sam radio već dva puta (kad me obavesti da ima nešto novo), ali ova pojava je prisutna bez obzira na verziju softvera.

Ima li neko ideju o Äemu se ovde radi ? :screwy

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Slican problem se meni javlja sa Panasonic 32E30E kod klinaca u sobi. Kablovski operater je Radijus vektor. Povremeno (ne ovako cesto kao kod Alesa) mi javi da nema zapamcenih kanala i da mogu da pokrenem pretragu. Nisam siguran da je do operatera jer na drugom tv-u (Samsung 51F8500) se ovo ne desava.

Link to comment
Share on other sites

Dalji razvoj događaja:

odneo sam tv u servis, jer mi je to savetovano iz LG centra Srbija.Na osnovu opisanog problema, kažu da je u pitanju "signalna ploÄa" (objasniÅ¡e mi da je to Å¡tampana ploÄa na kojoj se nalaze ulazi za antenski kabel i ostali ulazi) i da je to potrebno naruÄiti, a rok isporuke je 10-15 dana.Po prispeću ide zamena  i testiranje, pa izvolte nazad vaÅ¡ tv...

Dotle se mi, bez tv-a u dnevnoj sobi, porodiÄno družimo i zbližavamo, kao u lepa, stara vremena... :razz:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 1 year later...

Poz imam lg 42lb550 i problem vec duze vreme kad se upali posle malo duze pauze trazi ponovno programiranje tv i kanala sve ispocetka kao kad je prvi put to uradjeno. Uspem da ga gasenjem paljenjem prevarim ali ovo kida zivca. Jednom sam mu preko flesa radio update koji bio dostupan pre oko god dana i neko vreme je radio normalno i onda je nastavio po starom. Nisu izbacivali novi update. Sta mi je ciniti? Sta moze biti uzrok ovog problema posto do podesavanja sigurno nije?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
16 minutes ago, Willi Studer said:

Moraš da koristiš nešto od ova dva da bi digitalni signal mogao da se dekodira. Ako koristiš risiver operatera, kanali se memorišu u njemu.

Ne koristim ni jedno ni drugo. Kablovsku dobijam direktno bez risivera ili CI modula. Samo ako želim zaštićene digitalne kanale, treba mi CI modul ili risiver. Sam TV ima u sebi modul za prijem digitalnih kanala

Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Willi Studer said:

Koji je operater u pitanju? Koliko mi je poznato, digitalni kanali su uvek kodirani, upravo da ne bi cela zgrada gledala TV preko jedne pretplate. Tjuner je jedna stvar a dekoder drugo.

PostNet iz Bg koja je preuzela Ptt Kablovsku u Subotici koja je bila prva ozbiljno razvedena kablovska TV u bivšoj Jugi (1988. god)

p.s. Odneo sam danas TV u servis u SU koji servisira LG i već znaju o čemu je reč. Menjaće se ili cela štampana ploča ili samo memorijski deo. Kažu da se ta serija LG televizora od 42" pokazala prilično nepouzdana po tom pitanju. TV je star 3 god i naravno da je garancija prošla

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...