Jump to content


PetrovićIvan sistem (aka "previše taman cyrus")


petrovicivan

Recommended Posts

Sistem je odliÄan, problematiÄni su bili CD plejeri dok nisam uzeo ojva CD6. Jedino za Äime žalim je Å¡to nisam uzeo i snagaÅ¡a XPA koji mi je bio u prvoj opciji sa StraightLine-om jer bi-amping u obe varijanti (i sa mojim IIIi) daje prostorniji zvuk. Za sada IIIi sa PSX-om daje super zvuk. To će biti verovatno proÅ¡irenje kada reÅ¡im DAC. Probao sam da ga reÅ¡im sa zvuÄnom ali to baÅ¡ nije komforno jer EMU-ov drajver traži da se menja sampling rate kada se menja kvalitet izvora. Malo glupo. Iako 192/24 to je samo za interni mikser, pa kada hoću da pustim neÅ¡to sa spoljnog izvora (SPDIF ili optika) moram da prebacujem na 96/24. Plus i problem sa drajverima jer su poslednji za Vistu, neki joÅ¡ oiviji Beta rade i na Win8 ali sad trenutno krÄi desni izlaz pa ne znam da li je do beta drajvera ili je neÅ¡to zveknulo na kartici.

 

Ovo su sada sve malo veće brige nego odabir interkonekta. Pri tom oba, Van den Hul i ovaj ruÄni rad koji liÄi na Timber, imaju isti zvuk. Da li je to veoma sliÄna klasa, ili pojaÄalo nije toliko osetljivo na interkonekte, ili neÅ¡to treće, ne znam i nemam Äime da uporedim da bih provalio. Možda, kada bih imao neki dijametralno suprotan kabl, ili 3 klase iznad, onda bi se pretpostavljam Äula razlika. Trenutno nije ni bitno. 

 

Ideja mi je da uzmem jedan pokvareni Cyrus CD i u njega ubacim PC sa Thin ITX mat. ploÄom, a onda na njega zakaÄim USB D/A konverter. Takav PC ima pasivno hlaÄ‘enje i napajanje pa bi mogao da radi kao Streamer. Uz HRT ili neki sliÄan D/A konvertor, daj bože da na ebay-u naleti neki jeftin Cyrus-ov al' to je manja verovatnoća, imaću komplet ono Å¡to mi treba.

 

Usput bih jako voleo da Äujem joÅ¡ neke zvuÄnike. Iako ovi 601 S3 zvuÄe vrlo dobro, bobastiÄno s obzirom da sam pre njih imao Tannoy, tu se pravi najveća razlika u zvuku. Budžet mi neće ispratiti joÅ¡ i nekakav skok za klasu-dve za zvuÄnike, ali me jednostavno kopka da sa ovim dobrim pojaÄalom i CD-om Äujem joÅ¡ neke kutije. Biće prilike, polako...

Link to comment
Share on other sites

Kolega imas veoma iritantnu situaciju jer uslovi za dobar zvuk su tu, a nesto uvek izmice.

 

Treba se koncentrisati na resavanje zvucnika jer se najverovatnije tu krije uzrok problema, zapravo visokotonsko podrucje u senci i treba ga otvoriti i izvuci.

 

Potrebne izmene mozes postici prepravkom skretnica, ovo ipak mora da se obavi od strane strucnog lica.

 

Po meni ovo resiti na prvom mestu i odluciti da li ce ovi zvucnici ostati u sistemu ako se prilagode. Cena intervencije ne bi trebalo da predstavlja razlog da se tako nesto ne uradi sada i pocne da uziva u  :listen

 

Pozdrav

Link to comment
Share on other sites

Ne bih rekao da je uzrok problema sa tamnim zvukom u zvuÄnicima. Meni je B&W 602 S3 sa NAD pojaÄalom i viÅ¡e izvora uvek imao vrlo otvorene i izražene visoke, do te mere da sam ponekad želeo da se malo opuste, tipiÄan zvuk titanijumskog visokotnoca.

 

@petrovicivan

 

Rekoste da CD6 zvuÄi dosta bolje, ali nisam razumeo da li je sa njegovim dolaskom nestao problem tamnijeg zvuka ili je to i dalje prisutno?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...