Jump to content


Magnepan MG-1C/ Tužna pri�a sa sretnim završetkom


Retro-Man

Recommended Posts

Ovi zvuÄnici koje sam spomenuo u naslovu teme u mojoj su kolekciji 15-ak godina, u bezbrojnim kasno noÄnima sluÅ¡anjima  sa njima sam doživio mnoge sretne trenutke uživanja u  glazbi. Bilo je tu tokom godina bezbrojnih kombinacija pojaÄala svih ustroja ali od kako sam prije par godina nabavio izlaz Jeff Rowland Model One i predpojaÄalo Consonance smirio sam duhove jer su roÄ‘eni jedno za drugo. Kako sam sredinom 2013 krenuo u opsežno renoviranje kuÄe svu tehniku sam pospremio na duže vrijeme.

Nakon neÅ¡to viÅ¡e od godine dana radovi su konaÄno bili zavrÅ¡eni i doÅ¡lo je vrijeme za slatke muke zvane odpakivanje ureÄ‘aja i spajanje sistema. Na žalost taj dan se pretvorio za mene u noÄnu moru jer pri prikljuÄivanju Megova na Jefove ispostavilo se da jedan visikotonac ne radi. Pomislio sam ma sigurno je osiguraÄ i sa velikom nadom ali i sa dozom straha uzeo sam unimer i prislonio pipalice na krajeve osiguraÄa no na moju veliku žalost kazaljka se pomaknula do kraja.

Nije bilo druge nego skinuti zaštitnu navlaku i sve spojeve popno pregledati ali sve je bilo na svom mjestu.

Drugi dan sam alarmirao kuma da donese sav moguÄi instrumentarij kao Å¡to su kapacitet metar, SM metar ali opet na moju žalost kondenzator u skretnici je bio kao curica. Nakon nekog vremena konaÄno smo utvrdili  da je namotaj u prekidu i tada su tek za mene poÄele muke, kako i gdje to popraviti.

U Zagrebu je bio neki tip koji se reklamirao preko Njuškala ali nakon razgovora sa njim spostavilo se da više to ne radi.

U oÄaju sam se sjetio Zoltana iz Subotice koji je reparirao Quad ESL-57 od Dragana13 sa foruma a koji su od proÅ¡le godine u mom vlasniÅ¡tvu. Sa zebnjom u srcu nazvao sam Zoltana i iznio mu svoj problem, one desetinke sekunde dok sam Äekao njegove prve rijeÄi bile su duge kao godina. Zoltan me ozario sa svojom reÄenicom, nema problema ja sam to veÄ radio, donesite ih i biti Äe popravljeni.

 

Odneo sam ih proÅ¡le godine krajem 11 mjeseca kod Zoltana i u ugodnom razgovoru sa njim konaÄno sam smirio svoje strahove da Äu ostati bez mojih Megova. Rekao mi je da Äe promjeniti visokotonski namotaj na oba Mega i ja sam se složio, dogovorili smo joÅ¡ i promjenu zaÅ¡titnog platna Å¡to je u konaÄnici I uraÄ‘eno.

Kako je Zoltan bio u 12 i 01 mjesecu jako zauzet prije dogovorenim obavezama morao sam se strpiti ali evo danas je konaÄno osvanuo taj dan kada su moji Megovi konaÄno stigli kuÄi i zasvirali u punom sjaju.

Ovim putem bi ponovno zahvalio Zoltanu Å¡to ja unatoÄ velikim obavezama i zauzetosti naÅ¡ao vremana da spasi jedne starce i udahne im novi život. :thumbsup2:wave2

post-15891-0-11887400-1425166393_thumb.j

post-15891-0-11872300-1425166423_thumb.j

post-15891-0-48529000-1425166442_thumb.j

post-15891-0-98640000-1425166507_thumb.j

Link to comment
Share on other sites

Za ovakve stvari sam otvorio posebnu temu u offtopic-u...

 

Nema potrebe da se pozivaÅ¡ na neÄije nekompetentno (ili, makar, nekompletno) miÅ¡ljenje, kada ima izvod iz reÄnika Akademije nauka.  ;)

 

"Valda" je Äesta i uobiÄajena reÄ, ne vidim niÅ¡ta Äudno u njoj, niti mi zvuÄi iÅ¡ta loÅ¡ije od "valjda", naprotiv. Koristim oba oblika. Recimo, "valjda" upotrebljavam kada želim da naglasim da je reÄ o dilemi koje nema, ili je ne bi trebalo biti. Na primer: "Aman, valjda smo već neÅ¡to nauÄili iz toga".

 

ZvuÄi mi, za nijansu, jaÄe od "valda", rekao bih - prekorno.

 

 

Link to comment
Share on other sites

I još ti meni prebacuješ da sam tvrdoglav... :lol:

 

Ja govorim o nijansi a ti odmah o promeni suÅ¡tine i znaÄenja. Ja piÅ¡em s namerom da napravim nijansu a ti, ako je ne uoÄavaÅ¡, nikom niÅ¡ta - razliÄito gledamo na stvar i to je sve.

 

Sudeći po reÄniku, znaÄenje je isto. 

Link to comment
Share on other sites

Ljubo nisam želio biti nepristojan i upozoriti deÄke da njihova rasprava nema baÅ¡ nikakve veze sa postavljenom temom jer sam Äekao vaÅ¡ komentar.

Temu sam postavio kako bih istinskim ljubiteljima koji vole svoje ureÄ‘aje ispriÄao u Å¡to kraÄim crtama svoju agoniju koju sam proÅ¡ao sa svojim zvuÄnicima. Drugi razlog je Å¡to sam želio skrenuti pažnju da se takav ili sliÄan problem sa Magnetostaticima može vrlo uspjeÅ¡no rijeÅ¡iti i to gotovo na kuÄnom pragu a nije nevažno napomenuti da je cijena jednog takvog zahvata i viÅ¡e nego korektna.

Namjerno nisam spominjao ime firme da ne ispada da nekoga reklamiram ali mislim da veÄina ionako zna. Tko želi bilo kakvu informaciju neka me slobodno kontaktira na PP. :wave2

Link to comment
Share on other sites

Rrapaic hvala :thumbsup2 , uspjelo je i baÅ¡ uživam u glazbi. Imam toliko dobrih ureÄ‘aja koji jako dobro rade ali za ove Megove i Jeff Rowlande sam baÅ¡ vezan, to naravno nije najbolji zvuk i svjestan sam svake njegove mane ali je tako fino izbalansiran po cijelom spektru da se može sluÅ¡ati satima. Volim sluÅ¡ati glazbu u kasnim veÄernjim satima jer sam na prometnom dijelu ulice pa je poslje 23.00 mirnije, Äim zaspim uz sistem znam da je pogoÄ‘en. :hdphones:)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...