Jump to content


Vaša iskustva sa (pre)prodavcima Hi-Fi opreme


Sir_John

Recommended Posts

  • 3 months later...

Uzeo sam od njega Luxman m120a prošle nedelje, naravno rekao je da je u perfektnom stanju, sve originalno bla bla ...

Na prvo slušanje provalim da nešto nije u redu, izobličenja na oba kanala čujna samo na niskim nivoima, ali baš tihim.

Javim mu to, kaže "nema šanse pojačalo je perfektno".

Naravno odbija da mu vratim pojačalo.

Onda sam očistio sve što može da se očisti na pojačalu, promenim ic kablove, zvučničke, produžni, ma sve, i ubedim sebe da je ok, kao staro je to mora malo da zajebava, sve ok.

A nije, ne svira kako treba, nije to to.

Rešim da ga prodajem ili menjam, ali pre toga naravno da ću ga odneti kod servisera da ga proverim.

Malopre me zove majstor, kaže pojačalo gorelo, pa skrpljeno skroz amaterski s nekim kineskim tranzistorima.

Ocenio sam negativno ovog prevaranta na KP, sad vidim ocena volšebno nestala, pa zbog toga pišem ovde, možda tako sprečim da još neko prođe kao ja.

  

Link to comment
Share on other sites

Just now, Filipescu said:

Шта рећи... Немам лепих речи, па боље ништа не писати. Ако га већ средиш како треба, можда га мало и задржиш...

To je taj Filipesku, što si pitao iznad.

Kaže majstor vratiće ga u "fabričko stanje" :)

Ostaje kod mene svakako.

 

Link to comment
Share on other sites

52 minuta ranije, Miomir said:

Ja sam iz Nisa i ne kupujem nista iz ovog kraja.Kupio sam par puta ploce i nekoliko puta se prevario.Nisu svi ,ali dobar broj...

Ja sam već jednom pisao o mom iskustvu sa jednim prodavcem iz Niša kada sam hteo da kupim zvučnike, tražio sam JBL ES 100, kada sam ga zvao za oglas i pitao za zvučnike prodavac me je uporno pitao da li sam siguran da li želim te zvučnike, ima i drugih navodno boljih modela, ja sam hteo isključivo te, dogovor je bio da zvučnike preuzmem u BG koje bi poslao po prijatelju koji ide tamo usputno, i taj dan kada sam trebao da preuzmem zvučnike prodavac mi zove i javlja da je jedan zvučnik pao niz stepenice, da ne zna šta da radi, da hoće da crkne od muke itd. :D
Uglavnom posle toga sam uzeo za nijansu slabiji model JBL ES 90 nove nekorišćene zvučnike, fabrički zapakovane u kutiji, koristim ih 4 godine i zadovoljan sam sa njima tako da ih uopšte ne bih menjao.
Pošto sam kupio te nove zvučnike Nišlija prodavac me je zvao 1-2 puta dok mu nisam rekao da sam kupio druge zvučnike i da mi njegovi nisu potrebni, što je najinteresantnije taj oglas sa tim zvučnicima što su navodno pali niz stepenice je bio na Kupujem Prodajem još dugo vremena od trenutka kad sam kupio nove zvučnike tako da je verovatno bolje što je ovako ispalo i što sam kupio nove zvučnike, 

šta je tačno muljao taj Nišlija ne znam, mada sada nije ni važno.

Link to comment
Share on other sites

Najsigurnije je kupiti nov uređaj sa fabričkom garancijom. Svi mi zbog finansija pribjegavamo kupovini polovne opreme u nadi da za malo novca možemo dobiti vrhunski izgled i kvalitet nesvjesni da je to mač sa dvije oštrice. Nezahvalno je očekivati od prodavca da garantuje kvalitet uređaja koji prodaje kada ga je isti on nabavio samo radi zarade i pojma nema koga je koristio, kako i da li se prije toga kvario. Ako imamo sreće nalećećemo na ispravan komad koji nas može služiti decenijama, u suprotnom, nosimo ga kod tzv. elektroničara koji, opet, ugradnjom jeftinijih djelova degradiraju soničnost i izdržljivost uređaja.

Kupovina polovnog je lutrija, u tom slučaju je najbolje otići lično i posmatrati prodavca više nego predmet prodaje. Ako vam se učini korektnim možete očekivati da će vam, u slučaju problema, izaći u susret.

Forum je i zbog toga koristan, članovi koji planiraju prelazak na drugi sistem ponudiće svoj što je sigurnija opcija od prethodne. Zato, mišljenja sam, treba prvo pregledati oglase na forumu pa tek onda ići dalje.

Link to comment
Share on other sites

Šta da kažem. Ja sam se najžešće zay.......o kad sam išo da slušam i gledam. Aj što sam gledo, al sam i slušo. :D Još tip nadrndosan što hoću da spustim cenu!:mad:
I ništa. Kad je za par meseci počelo da kašlje, krči i prekida, mogao sam samo da ga gledam. Prodao sam ga za tačno deset puta manje para nego što sam dao i naravno bio iskren u kakvom je stanju.

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, patason said:

konsultacije sa kolegom su bile besplatne...ali ako bude morao da sazove konzilijum e to ce vec morati da se plati :P

 

jel to bese onaj forumski dobrotvor sto je sistem na poklon otisao siromasnom mladicu koji nije na forumu i verovatno nije ni na planeti zemlji...

https://www.hi-files.com/forum/index.php?/profile/27900-zarko1803/

Baš taj

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...