Jump to content


Vaša iskustva sa (pre)prodavcima Hi-Fi opreme


Sir_John

Recommended Posts

A šta se očekuje ovde ? Da FIDELITY pod pritiskom foruma obešteti PARABOLISA ili da mu ovaj oprosti što ga je tukao ?!

Mislim da su u ovom slučaju obojica pretrpeli štetu i izvukli neku pouku, kao i mi ostali i to je to.

Ovde ne postoji rešenje da svi budu zadovoljni.

 

Link to comment
Share on other sites

Nemoj da shvatiš pogrešno, nijednog trenutka ne želim da kažen da ti nisi oštećen.

Samo da je diskusija bila overkill, jer ima i tvoje krivice u celoj priči, a ona se ogleda u onome što ti je perodeformero rekao, a i Sondek. Kakvo bre poverenje, kakvi bakrači, za uređaj te vrednosti se četvore oči otvore, a ne da dozvoliš da prođe mesec dana dok ti ne primetiš nešto. Time si sebi mnoge adute uskratio 

Link to comment
Share on other sites

I dalje nije jasno da li se to što si video posle mesec dana odražava na ZVUK ili je po sredi samo saznanje da je nešto popravljano (a koliko vidim do sada nigde nisi naveo šta je to menjano u pojačalu i da li su odgovarajući elementi ti koji su zamenjeni).

Link to comment
Share on other sites

Znam, toga sam i svestan. I napisao sam cak i dva puta sta mi je cilj, ali niko izgleda ne cita.

Resenje ne postoji. Izneo sam ovu svoju besedu zbog drugih, mladjih narastaja. Da ne ponove moju gresku. I takodje sam rekao i to vise puta da je greska moja. Priznajem. Ja nemam tih problema, sam sam sebe uvalio u sve ovo, no zivot ide dalje. Audiolab svirucka, bice problem kada se opet "zakaslje", no ja to resavam. Ulozici koliko god treba para za popravku i "vencacu" se sa njim.

Link to comment
Share on other sites

5 minuta ranije, zek said:

I dalje nije jasno da li se to što si video posle mesec dana odražava na ZVUK ili je po sredi samo saznanje da je nešto popravljano (a koliko vidim do sada nigde nisi naveo šta je to menjano u pojačalu i da li su odgovarajući elementi ti koji su zamenjeni).

Loshi lemovi, koji sevide na slici su prelemljeni. Ovo sto cu reci uzmite sa rezervom jer nisam stigao da testiram : pre neki dan je opet jednom ili dva puta krcnuo, sushno prilikom reprodukcije, i to me je nateralo da krenem sa ovom pricom.  Znaci zvucno se cuje. Nadam se zek da sam sada malo jasniji. To se pre vracanja i popravke jasno i glasno culo. Da li su i koji elementi menjani, nisam gledao . Kada je moj majstora gledao i kontrolisao pojacalo, znaci pre reklamacije, samo je otvorio donji poklopac od Audiolaba, odmah je primetio loshe lemove, i na moj savet NISTA nije dirao dalje. Tok trenutka sam zvao zvao Mladena i to je to.

Link to comment
Share on other sites

1 sat ranije, parabolis said:

Kada je moj majstora gledao i kontrolisao pojacalo....

Mislim da je ovo ključ cele priče. Crv je čudo.

Takođe kažeš u prethodnom postu da nisi stigao da testiraš i da uzmemo sa rezervom to što ćeš reći, ali te to nije sprečilo da nagrdiš čoveka, jer je krcnulo i šušnulo.

Link to comment
Share on other sites

Jooj kursume, pa covece ......razmisli prvo sta pises pa onda napisi, pa zar smo mi tolike budale, ajde onako iskreno sta vidis na slikama, nemoj da izvrces mooolim te. ovo prelazi svaku granicu. Sta ti nije jasno u prethodnom postu. Ili samo provociras vec ionako uzavrelu situaciju. kada je stigao sa reklamacije sam opet cuo da krcka i pucka, i to je bio triger za celu ovu pricu.Ili ako hoces da ti posaljem br mog mob telefona preko poruka pa da ti objasnim, posto vidim da  citas onako kako ti odgovara.Reci samo, meni nije problem, slobodno.

 

Edit Infidel: ne citirati ceo prethodni post!!!

Link to comment
Share on other sites

Just now, aiwa said:
Just now, aiwa said:

 

Paranoja je čudo. Pogledaj kad se ko registrovao.

 

Kakve to ima veze ko se kada registrovao??? Normalno je da odreagujes kada mislis da nesto nije fer, a ona niska provokacija nije bila fer. Ok je reci svoje misljenje, to niko ne spori da treba  kaze svoju stranu ali  "udarati" na neciju licnost, privatnost.... To je bila poenta...

Kod tebe bi se reklo da se primecuje paranoja, parabolis nas je sve potplatio da se registrujemo... Hahaha... Smesno!

Link to comment
Share on other sites

Neću da se uplićem u ovo nego u nešto što je Mladen rekao,a to je da napiše "Rezervisano" na KP-u.To sam primetio i kod preprodavca iz Kikinde i isto iz Kovina.Ja sam jednom napisao na svog oglas"Rezervisan"i odmah sam bio opomenut da to nije dozvoljeno..Zaključak se sam nameće..

Link to comment
Share on other sites

Neki pokušavaju da diskredituju sve napore gospodina V. da odbrani lik i delo Bate Santosa, koji je svojim poštenim radom i iskrenom politikom doprineo velikom uspehu Vojske Srbije, i uvek je radio u interesu građana Srbije, a ne kao neke prethodne vlade koje su samo gledale lični interes.Naravno, narod će prepoznati sve napore gospodina V. i znati da nagradi njegov marljiv i samopregoran rad, na predstoječim izborima, uopšte ne sumLJam u to. voodoo.gif

Link to comment
Share on other sites

1 sat ranije, parabolis said:

Jooj kursume

Ne provociram, zašto bih to radio? Pokušavam da ti objasnim da si over reacted. Dakle vreme za takav ton je bilo nakon kupovine. Ne sad kad je sređen problem (ili nije ali to ne znamo za sigurno, jer sam kažeš krcnulo, šušnulo, nisam još testirao).

Niti imam koristi od pisanja u ovoj temi, niti sam zainteresovana strana. Štetu mogu da imam svakako. Mladena ne znam, a ne znam ni tebe. Jednom sam kupio od njega tjuner, po veoma povoljnoj ceni i još uveg ga slušam. Tjuner istina jeste imao bag, ali on za to nije mogao da zna, jer se bag javljao tek posle sat dva rada, a ja pretpostavljam da je fizički nemoguće da svaki uređaj koji mu prođe kroz ruke, a na desetine ih je koliko vidim, testira po dva sata. Kvar sam ja opravio kod Gox-a, Mladen je platio pola troškova na moju reč koliko je koštalo. Dakle ne mogu da imam primedbe na saradnju. No jedan kontakt sa njim nije razlog da ga branim. 

Poenta je da kad sam krenuo da čitam jutros temu, mislio sam da ti je u najmanju ruku krvni neprijatelj. A onda je priča počela da oscilira. Dakle, da lemovi su vidljivi. Ali sam stekao utisak da ti ništa tu nije smetalo mesec dana, dok ti majstor na to nije skrenuo pažnju. Da li je on znao za te lemove ili nije, ne znam. Verujem da jeste, jer je ipak vredan uređaj, pa pretpostavljam da i prodavac takve primerke pregleda detaljno. Možda ga je i nabavio sa takvim lemovima. Da li je loš lem znak pokvarenog uređaja, pa nije. I tu je cela caka. Ipak, prihvatio je da to sredi i sam kažeš da su lemovi sad ok. Ali i dalje tvrdiš da je nešto pokvareno, zato što je krcnulo šušnulo. Možda je i pokvareno, ne mogu da znam, ali možda i nije. A ti si ipak krenuo đonom. 

Po meni je, kad već nisi iskoristio nedelju dana za reklamacije i kad je već i posle mesec dana prihvatio da ispravi i te lemove o svom trošku, bio red da svoje sumnje u ispravnost pojačala utvrdiš nepobitno i da izneseš činjenice i argumente koji opravdavaju onakav ton. Ja ih nisam video.

Eto to je cela poenta. 

p.s. nije problem ni da se čujemo, zaista nemam ništa protiv tebe, kao što nemam razloga da budem za njega, pišem kao neutralni posmatrač, kome su zasmetale neke stvari.

Link to comment
Share on other sites

@parabolis

Vidi...

Poenta cele priče je da si imao vremena da ga ispregledaš i uzduži popreko, ti nisi, proš'o voz.

Sama činjenica da ti je dao 7 dana money back je po meni sasvim dovoljan razlog da mogu da verujem u iskrene namere prodavca. Imao si vremena, nisi krajnje ozbiljno shvatio (verovao si prodavcu), a kad je majstor rekao da je pojačalo popravljano proradio je Ego i osetio si se prevarenim. 

Istina je jedna: sam si kriv što si sebe doveo u ovakvu situaciju i to je ono što te boli, pa je lakše izbaciti višak frustracije na forumu i deo prevaliti na prodavca, da se lakše preboli gubitak.

Izgleda da ne kapiraš sistem po kome se kupuje nešto što je već korišćeno.

Ja sam od Mladena kupio DVD plejer Denon DVD-5000, isto sam kao i ti dobio 7 dana da se predomislim. Čim je stigao otišao je "na kanal" kod majstora koji ga je pregledao i da zeleno svetlo, ja se zahvalio i to je to. Nisam čekao da mi nešto šušne i krcne, pa da kukam na sva zvona po forumu.

Ponavljam još jednom, to što Mladen (aka Fidelity) daje 7 dana nećeš dobiti od 99% trgovaca na KP. Većina njih prodaje uređaje po sistemu, "plati i nosi, na reklamaciju ne pomišljaj".

Link to comment
Share on other sites

Ponoviću...znam koliko je teško osećati se prevarenim, ali je po mom mišljenju najbezbolnije rešenje da odneseš pojačalo zaista dobrom i proverenom serviseru da pregleda ponovo stanje pojačala, i kvalitet zamenjenih delova ili dela.Ako je potrebno zameniti sumnjivce novim, istim delom, kvalitetno zalemiti, i zaboraviti ovu epizodu i uživati u muzici.I naravno, ako te u budućnosti bude grizao crv saznanja da je nešto nekad popravljano, uvek možeš prodati uređaj ako je kvalitetno servisiran.

Link to comment
Share on other sites

19 minuta ranije, parabolis said:

Ma dzaba sam se ja ovde raspisao, ko zeli shvatice, ko ne zeli nece. Ti ocigledno ne kontas poentu. Bit stvari je da takav uredjaj ne zasluzuje tu cenu, nadam se da je jasnije. Djonom nisam krenuo, niti mi je bila namera. A ti doprinosis negativnoj konotaciji.

Pet puta sam se vraćao na prvi post koji si napisao i koji je pokrenuo celu raspravu. Nigde ne vidim da se ističe cena kao poenta tvog pisanja, napisao si da istu nećeš ni sa pominješ, ali vidim da je poluispravan uređaj, da ti je podvaljeno, da Forum služi uvaljivačima....

Ne znam ko te provocira, kao što kažeš u prethodnom postu, nadam se da ne misliš da to radim. Jedino sam želeo da ti ukažem da nije dobro u afektu pisati, ali očigledno ne vredi.

Drugo pojava one dvojice koji se registruju i istog momenta se ubacuju u temu, slučajno, malo vređa inteligenciju.

Iza toga je postala izlišna svaka rasprava, ali sam i dalje bio voljan da ti ukažem šta je meni kao nekome ko sa strane čita zasmetalo.

Link to comment
Share on other sites

Just now, perodeformero said:

onoviću...znam koliko je teško osećati se prevarenim, ali je po mom mišljenju najbezbolnije rešenje da odneseš pojačalo zaista dobrom i proverenom serviseru da pregleda ponovo stanje pojačala, i kvalitet zamenjenih delova ili dela.Ako je potrebno zameniti sumnjivce novim, istim delom, kvalitetno zalemiti, i zaboraviti ovu epizodu i uživati u muzici.I naravno, ako te u budućnosti bude grizao crv saznanja da je nešto nekad popravljano, uvek možeš prodati uređaj ako je kvalitetno servisiran.

Bice tako.Jedini ispravan put u celoj ovoj gunguli je taj.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...