Jump to content


Vaša iskustva sa (pre)prodavcima Hi-Fi opreme


Sir_John

Recommended Posts

Sta bi se tek ovde pisalo da je ovaj prodavac odlucio da ne plati popravku ili prihvati povracaj uredjaja, ne smem ni da pomislim...

 

Pa prodavac bi se etiketirao kao uvaljivaÄ, manipulator, prevarant,...Å¡to takav kakav je uistinu i jeste, ne vidim Å¡ta je tu nejasno.

Ovako, dotiÄni Goran $$$ je pokazao da to nije, da je poÅ¡ten prodavac, ali da nije sklon detaljnom pregledu svojih ureÄ‘aja, pa se opis treba uzeti sa rezervom.

I lepo je Vlada iznad napisao, razlika u kupovini novog i polovnog je samo i iskljuÄivo u tome Å¡to je novo, novo i Å¡to se OBAVEZNO dobija pisana garancija od toliko i toliko godina.

Sve ostalo bi moralo da bude isto, prodavati nešto polovno ne daje ti za pravo da se ponašaš kako ti dune i da prodaješ robu za koju ne znaš u kakvom je stanju.

Link to comment
Share on other sites

mislim da bi se tu tema o ovom pojaÄalu trebala zavrÅ¡iti jer

1 . pojaÄalo je neispravno i vraćam vam ga nazad i gotov posao

2. pojaÄalo kupljeno neispravno pa se reklamira i Äeka odgovor

3. svidja mi se pojaÄalo makar i neispravno(cena i viÅ¡e nego ok) ali eto da se popravi

ovde se kao babe sećaju koja je kojoj prodala staru Å¡argarepu pre pet godina ili proklijao luk .pojaÄalo je prodato tako kako je prodato , Äovek poslao pare za opravku , majstor popravio i pojaÄalo radi. ne vidim dalju diskusiju a vi?? :type

 

uz naravno uvažavanje svih diskutanata na ovu temu

Link to comment
Share on other sites

Ja sam kupovao pojÄalo, pitao da li je sve provereno, kao jeste. Onda je stiglo sa neispravnim potenciometrom za balans kanala.

Nakon Äega sam odluÄio da vratim iz principa, Äovek mi je rekao da ga priÄekam jer nema para da mi odmah vrati.

Å to je kod mene naravno izazvalo sumnju da će mi vratiti, ali sam odluÄio da ga priÄekam. I Äovek se stvarno posle javio, rekao mi da mu poÅ¡aljem, vratio mi je pare.

Mada bi bilo mnogo bolje da je proverio ili da nije prećutao.

Link to comment
Share on other sites

Moje prvo pojacalo sam kupio preko foruma ovde, takodje posle 5 minuta skapirao da ne radi balans potenciometar kako treba, clan se takodje ponudio da opravi o svom trosku.

A to je covek prodavao svoje pojacalo.

I sad vi ocekujete od prodavaca da bolje detektuju nedostatke kad neki ne cuju te nedostatke ni na svojim uredjajima.

Ne cuju ni audiofili neki kako treba, a kamoli/narocito preprodavci.

Link to comment
Share on other sites

To da neko ne Äuje da balans ne radi kako treba teÅ¡ko mogu da progutam, osim da je naprasno ogluveo pa zbog toga i prodaje ureÄ‘aj.

Osnovna kultura je da se pre prodaje uređaj istestira, kako bi se znalo šta se prodaje.

Balans je upravo neÅ¡to Å¡to obavezno mora da se istestira, poÅ¡to se inaÄe ne koristi i najpre može da promakne neki problem baÅ¡ sa njim.

TakoÄ‘e, ostali preklopnici se provere da li rade kako treba, prekidaÄi, tasteri,...ne vidim u Äemu je problem odvojiti par minuta...ili napisati ono Å¡to jeste, da nije testirano pre prodaje, a ne kao Å¡to obiÄno svi napiÅ¡u, sve same superlative o pojaÄalu.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

"Gm 70 je pravio Dusan Markovic iz Beograda. Pravio ga je za sebe, otud samo najkvalitetniji delovi unutra. Trafoe je specijalno po Dusanovoj specifikaciji za gm-70 pravio cuveni Ljuba iz Zemuna, koji je svojevremeno pravio trafoe za VTL. Tezina je valjda zbog masivnih dual power trafoa I izlaznog trafoa, kvalitetnih delova te solidnog kucista. Islo se na no-kompromise resenja, zato je valjda sve tako veliko I tesko. Naravno I zvuk je bez kompromisa."

 

Kupio sam to pojaÄalo i mislim da me je Äovek fino natego. Jel ste možda Äuli za Markovica i tog Ljubu iz Zemuna. Jer bi volje znat neÅ¡to o tom pojaÄalu. 

 

Dragan mi je kazao da pojaÄalo ima 28 w 2 puta a kad smo izmerili imalo je 2 puta 11w i od onih najkvalitetnjih djelova ni traga. Za svaku informaciju se veÄ unaprijed zahvalujem.

 

LP Janez (to pojaÄalo je iz oglasa kupujem prodajem).

Link to comment
Share on other sites

ÄŒovjek je veÄ izbrisao oglas nisam jih probao jer sam vjerovao na rjeÄ.Dao sam u raÄun AR 58S I SANSUI 890 ProbaÄu pripet slike a Äovjeku je ime Dragan IliÄ.Za probu nisam imao vremena jer sam morao u ljubljano nazad na posao. I nisam neki elektroniÄar zato kad sam doÅ¡ao kuÄi to je pogledao jedan serviser iz ljubljane i napravio meritve.TeÅ¡ko mi je jer vjerujem ljudima  na rjeÄ sad sam ga zvao i slao mu mail a složi priÄu da nije znao Å¡ta je unutra a gore u postu Å¡to mi ga je slao lepo piÅ¡e sve top.Tako da vidim dal taj DUÅ AN MarkoviÄ I LJUBA umotivaÄ trafota uopÅ¡te postoje.

Link to comment
Share on other sites

DuÅ¡an Marković postoji, on je zaista pravio te monoblokove.InaÄe on je poznati samograditelj, ne bavi se time profesionalno, po struci je pravnik, a inaÄe drži automehaniÄarsku radnju u Malom Mokrom Lugu.Imao sam prilike  pre godinu dve da Äujem te monoblokove, ne znam da li je isti primerak koji ste vi kupili, to je zvuÄalo razoÄaravajuće, naroÄito u poreÄ‘enju sa drugim pojaÄalom sa kojim je to veÄe poreÄ‘eno(puÅ¡-pul sa B300 lampama, rad Miroslava Petrovića MIR Audio).Zato sam Vas pitao  da li ste ga posluÅ¡ali.Osnovna greÅ¡ka je kupiti ureÄ‘aj na osnovu toga ko je pravio i Å¡ta je ugraÄ‘eno, treba sluÅ¡ati i gledati, otvoriti Äetvoro oÄiju i uÅ¡iju.Pogotovo kad su u pitanju pravljeni nestandardni unikatni modeli.Svakako i pored toga prodavac je dužan da vam da taÄne podatke

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...