Jump to content


Vaša iskustva sa (pre)prodavcima Hi-Fi opreme


Sir_John

Recommended Posts

Ne postoji.U pitanju je politika ovih oko loznice.Kad god vide nesto sto je po dobroj ceni,oni objave oglas sa nizom cenom i tako pokusavaju da naprave ovo sto si zakljucio ,ne bi li kod tebe kao kupca napravili zbrku i ogadili ti kupovinu.A samim tim ubijaju sve ostale prodaje ,osim njihove,bar se tome nadaju. Glupo,da gluplje ne moze ali ponekad i upali,zar ne?Razmislite o tome jer zaista nisu svi isti. :evil:

Kao sto si vec napisao "razmislite o tome jer nisu svi isti" mislim ovi oko Loznice...

Link to comment
Share on other sites

Sve pohvale za Mladena iz Loznice .... nedavno kupio Sony MiniDisc (MD JB980 qs) i zaista kako mi je covek rekao preko telefona da je uredjaj besprekoran tako je i bilo ... a kupio sam uredjaj naravno na rec i to pouzecem .... a kad sam jos video da isti takav model na e-bay prodaju po 3x vecoj ceni onda mi jos lakse bilo :evil: .... regards :order

Link to comment
Share on other sites

Ne kupujte bilo šta što niste LIČNO pažljivo pregledali.

Posebno ne iz gradova koji su blizu bilo kojoj granici, jer su to legla schwertz kommerz prodaje. Svi oni rade iz podruma, Å¡to ne znaÄi da nema i stvarno korektnih i poÅ¡tenih ljudi.

Link to comment
Share on other sites

Neki se kunu da su sa pojacalom koje pominjes imali referentan zvuk tako da su ih koristili i u bas nabudzenim studijima za reprodukciju ref.materijala. Ovaj Marantz je sr 7100 risiver mislim da je pojacivacki deo isti kaoi kod tvog bivseg pojacala, je mozda i jedini izbor za ovaki tip kutija pa jos lenjih do zla boga .Ali detaljnost ,odlican stereo efekat i dosta rezerve su ok.Ne znam da li zbog stajanja ili da nepoverujes sumnjam da su uopste i koriscene jos su rekao bih malo pretvrde ali mislim da ce to vremenom leci na svoje mesto....

Link to comment
Share on other sites

Po raznim vrstama oglasa cesto mogu da se nadje veliki broj modela nemackih kutija.

One ovde nisu preterano popularne, osim kod par zaljubljenika u neacko (dragann, recimo), ali imam utisak da bi upravo zbog toga mogle da imaju izuzetan odnos cena/kvalitet. Nazalost, malo se o njima govori.

Accuphase je u drugoj temi pominjao Quadral. Jedan Vulkan se prodaje van oglasa za 1500 Evra, bilo bi interesantno cuti utiske o tome...

Link to comment
Share on other sites

.................. A mi smo ODUVEK bili jedno jako Äudno tržiÅ¡te. Za mlaÄ‘e meÄ‘u vama, nas je odliÄno opisao DuÅ¡an Makavejev hoÅ¡ davne 1968. godine, filmom koji ne morate ni da gledate, samo zapamtite naslov jer on priÄa celu priÄu: "Siroma' sam, al' sam besan".................

Mislim da taj film nije rezirao D.Makavejev .... svejedno film je slika i prilika .... :evil:

Link to comment
Share on other sites

Mislim da taj film nije rezirao D.Makavejev .... svejedno film je slika i prilika .... :evil:

Pa, posle 41 godine, mislim da imam pravo da poneÅ¡to malkice i zaboravim. Možda nije bio Makavejev, a ako nije bio on, verovatno je bio Želimir Žilnik. U svakom sluÄaju neko iz tada jako mondiÅ¡ "Crnog Talasa".

Link to comment
Share on other sites

Svaka Äast na majstori! Eto vidiÅ¡, neko sasvim treći. Već sam ispozaboravljao neke ljude koji su se pojavili tada i posle manje-viÅ¡e nestali kada su drugovi u komiteju rekli da ne može sa druÅ¡tvenim parama da se slika film koji kritikuje to isto druÅ¡tvo, tj. njih. Posle se isto ponovilo sa filmom "PlastiÄni Isus", ali dobro, to je neka druga priÄa.

Link to comment
Share on other sites

Evo moje iskustvo od sinoc: Ima neki tipus u Jagodini, zove se Boris. Videh neke Focal kutije na internetu jos pre nekoliko meseci, mislim da su pravljene, ali privukao me je izgled, a Focal nije napravio los driver do sada. Kontam, to sigurno solidno svira. E sad, ja sam vec trgovao sa tim likom pre jedno godinu i po - dve, tj, nisam trgovao, vec sam otisao u Jagodinu po neki JBL i kad sam presao tih 140km, koliko treba do Jagodine, nije bio dostupan na telefon, iako je sve prethodno bilo dogovoreno... Svratio na rucak u neki restoran, posetio Zoo vrt i vratio se u Bg :):D... I sinoc, reko' ajde, mora da se tada desilo nesto, posto je po mojoj percepciji krajnje debilno da ti se neko najavi iz prilicno udaljenog grada i sve se dogovorite, pa onda iskljucis telefon i odes svojim poslom... Elem, posaljem mu ja ponudu za te kutije od 280e i on mi odgovara "Moze uslov da preuzmes kutije sutra do 12", u fazonu zad me je nesto zaj.bao (verovatno misli da je 280e premalo, ili sta vec...), kao ja kazem da ne mogu i on je sad neki baja. Razmisljam, reko' ajde, sednem u kola, odem po kutije, pa ako me opet ispali, odem u Akva park, lepo vreme :D:D ... I odgovorim mu ja: "Vazi, nije problem. Zanima me koje su snage i da li imaju grilove. Pozz". Tu prestaje komunikacija. Sve se inace desavalo u 2h, sto se vidi po vremenima na attachmentu (Yahoo server kasni 9h u odnosu na CET, tj Beotel). Dakle, imao je celo vece sinoc da odgovori, celu noc i danas do 10h, posto do Jagodine treba sat i 10 min. Sve u svemu, 14h da kaze: "Predomislio sam se" ili bilo sta...Ovo sam protumacio kao njegov strah od ozbiljne ponude koja njemu ne odgovara. Mogao je covek da kaze: "Ne moze", mogao je da kaze: "400", mogao je da kaze: "M'rs u PM"... Mislim da je krajnje nekorektno dovoditi u pitanje ozbiljnost kupca na taj nacin, na koji je on to uradio... Eto.

post-8533-128510974954_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Mislim da postoji jasna razlika izmedju sujetnog i nekorektnog prodavca i prodavca koji poseduje kvalitetne uredjaje. Uredjaje ne bih dovodio u pitanje, zato sto sam se i sam upustio u pricu da kupim uredjaje od njega, stvarno smatram da su odlicni. Stanje ne znam, nikad nisam video, ali definitivno prodaje dobre stvari. Ali to ga ne cini dobrim covekom, to ga ne cini korektnim i odgovornim trgovcem, to ne umanjuje sujetu ili sta vec... Nema veze, ja cu zvucnike kupiti od nekoga drugog, a on ce ove Fokale prodavati jos 2 godine, posto su na Kupujem-Prodajem otkad znam za taj sajt... I na kraju ce ih neko odneti za 250 ili 200... Sta sujeta i ljudska glupost moze da uradi...

Link to comment
Share on other sites

dvv, nekad umete u 5, a nekad u 5000 reci da opisete realno st®anje... Da niste neki politicar??? Bukvalno tako osecam. Mozda je zavaljao par dobrih komada, mozda je zavaljao par stotina dobrih komada... Nije bitno. U ovom (u svakom) poslu je neophodna fleksibilnost i predusretljivost koja raste geometrijskom progresijom na dnevnom nivou. Pre 5 godina je bilo 10 dobrih PHP programera u ceom Beogradu, sad ih ima 400. Rezultat??? Cena sata programiranja desetkovana, a dupeulizivastvo klijentima ucetvorostruceno. Obim posla po programeru trostruko umanjen. Mora tako. Pre 10-15 godina, 10 preprodavaca Hi-Fi uredjaja u Srbiji. Danas bar 300. Onaj ko se ne prilagodi prohtevima (podrazumeva se da ne copy-pastuje karakteristike uredjaja na nemackom, da ispostuje musteriju, da bude ljubazan i predusretljiv, a pre svega da bude jeftin), taj otpada. Sad nema viza, svi mozemo u Austriju i Nemacku da pored kontejnera nadjemo ili za 20-30e kupimo uredjaje koje nam ovde prodaju po 200-300. Nadam se da to znaci da ce taj njihov zanat da oteza i da ce morati malo da se prilagode i pomuce... Ili izumiru. Pa skoro u Becu, iz ciste budalastine, propustih da kupim Denon poa-4400 monoblokove za 300e, a ovde za njih traze 650... Ma morace da nestanu ovi nadobudni, iskompleksirani i skupi. Zakoni trzisne ekonomije prosto diktiraju takav splet dogadjaja... Musterija je uvek u pravu!!! Jako se radujem padu cena ili padu prodaje. Pa neka nadobudni, uhvatih-boga-za-jaja-i-bi-mi-malo, preprodavci, istrpe visoke cene i nedostatak ljubaznosti.. :):D:D

Link to comment
Share on other sites

Пеђолино, тог БориÑа можеш да Ñретнеш оÑим Стакленца и Ñуботом на Бубањ потоку.

Мој разговор Ñа њим:

- Јел је нешто рађено на тим ( неким ) кутијама?

- Ðе!

- Како, зар вешања ниÑу мењана?

- Ðе, то Ñу оригиналана ( ÑунђераÑта )!

Иначе кутије Ñу Ñтаре бар 20 година а и Ñве оÑтале кутије које је изложио Ñу имале замењена вешања и да буде још Ñмешније Ñва вешања Ñу била иÑте боје и нова!

Ево ја кратко и јаÑно. :)

:D зеоÐ_Ридер

Link to comment
Share on other sites

Zeon, pa tesko da nadjes tako stare kutije, a da nista nije menjano...Na kraju krajeva, dobre kutije iz tih godina ne bi se tako lako odbacivale, da im se nesto nije desilo, ili da nisu pretrpele nekakve promene...A mi promenimo vesanje ili ih namotamo, pa ih prikazujemo kao da su nove, iako to vec odavno nisu...Balkanski bezobrazluk nema granice !!!

Link to comment
Share on other sites

Zeon, pa tesko da nadjes tako stare kutije, a da nista nije menjano...Na kraju krajeva, dobre kutije iz tih godina ne bi se tako lako odbacivale, da im se nesto nije desilo, ili da nisu pretrpele nekakve promene...A mi promenimo vesanje ili ih namotamo, pa ih prikazujemo kao da su nove, iako to vec odavno nisu...Balkanski bezobrazluk nema granice !!!

Ма знам али није у реду да ми каже да вешања ниÑу мењана!

:) зеоÐ_Ридер

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...