Jump to content


mission m35i


marko329

Recommended Posts

Ja sam sluÅ¡ao m34i sa NADC326. Å ta znam, generalno je OK ali ipak nekako povuÄen i neuzbudljiv zvuk, kao da se detalji trude da se probiju ali ih neÅ¡to sputava. BX2 na istom nadu za moj ukus ima bolji, detaljniji zvuk. Kad je reÄ o sklapanju sa Arcamom tu već nemam nikakvih iskustava.

Link to comment
Share on other sites

M35i konkretno ne ali jesam M34i par puta.Meni se cini da su stariji modeli Missiona iz te srednje klase bili vredni paznje. Ovaj M34i su mi uvek bili neubedljivi zvucno kada god sam ih cuo a i "na oko" deluju manje kvalitetno od starijih floorstandera iste kuce. Citao sam okolo a i ovde na forumu cuni mi se da su dosta zanemarili kvalitet izrade poslednjih godina. Svakako ih poslusaj ako imas priliku jer sigurno drugacije zvuce od dosta manjih bx2.

Link to comment
Share on other sites

svaÅ¡ta Äovek može da proÄita ne sluÅ¡aj "struÄnjake "uzmi ove zvuÄnike i da budeÅ¡ srećan Å¡to si ih kupio , pa mi javi kakav je zvuk . zaÅ¡to uporedjujete bookshelf zvuÄnik sa ovim lepoticama od mission firme evo testa Äovek ih je kući testirao i sve detaljno napisao http://www.hifivision.com/reviews/31922-mission-m35i-detailed-review.html

 

zvuÄnici odliÄno zvuÄe i neuporedivo kvalitetnije od bx2 kojima uvek i uvek će faliti dodatni woofer i tu je kraj svakoj raspravi.

Link to comment
Share on other sites

hvala na komentarima, svakako ih necu kupit dok ih ne isprobam u mojoj prostoriji.. ako je jos neko slucajno slusao ove zvucnike neka da komentar...

Imao sam i slusao m34i 4,5 godina , a onda sam slucajno probao u istom sistemu Grundig box 550a pro , meni su Grundig kutije bile mnogo bolje (cena im je bila 50e , polovne) . Sada cesto slusam ove zvucnike http://www.kupujemprodajem.com/Canton-CT-80-18695798-oglas.htm?filter_id=20473975, i oni mi zvuce mnogo mnogo bolje od m34i . 

Pozdrav

Link to comment
Share on other sites

znaci ispada da mission m35i ne pruza kvalitet s obzirom na njegovu cijenu, nov je kostao oko 550e

 

Veliki deo te cene je otiÅ¡ao na puku veliÄinu i broj drajvera jer je ipak reÄ o jako velikom zvuÄniku namenjenom za velike prostorije, Äije je parnjak npr. Monitor Audio BX6. 

 

Iz radoznalosti, kolika je prostorija u kojoj slušaš?

Link to comment
Share on other sites

Na stranu Å¡to mi se ne sviÄ‘a sam zvuk m35i, svakako je to prevelik zvuÄnik za tu kvadraturu. Pretpostavljam da možeÅ¡ da ga nabaviÅ¡ negde povoljno pa te mami. Ja sam skoro na isti naÄin kupio AE Evo3 koji je za stepen manji zvuÄnik, u sobi je od nekih 18-20 kvadrata i jedva sam izaÅ¡ao na kraj sa prejakim basom: bas refleksi zapuÅ¡eni sunÄ‘erima, 70 cm od zida, i na kraju sam ipak morao malo dodatno da utiÅ¡am na tonskim kontrolama da ga baÅ¡ skroz uravnotežim.

 

Ako te vuÄe upgrade, složio bih se sa wwweljko-om, ako bi naleteli neki fini silver 2 to je već prava stvar.

 

A ako wwweljko sluÄajno prodaje svoje wharf Evo 20, i oni imaju mog glas.  :)

Link to comment
Share on other sites

da ispala mi je neka kombinacija za m35i, ali se i ja plasim da mi bas ne bude prejak i isto mislim da je visokotonac bolji kod bx2...

mnogo greÅ¡iÅ¡ ali biće kasno za kajanje kad kupiÅ¡ bx2 ja mislim da su pravljeni za ljude koji sluÅ¡aju muziku sa kompjutera , bolje da imaÅ¡ basa nego da ga uopÅ¡te nemaÅ¡ ,jer ako uzmeÅ¡ bx2 shvatićeÅ¡ da ti treba woofer ali ti nemaÅ¡ ulaz za woofer kao Å¡to stavlja NAD koji je shvatio da za ovako male kutije mora da se doda i woofer. Mission jedna od starih firmi za zvuÄnike koja je i danas zadržala kvalitet, za tvoju sobu neće biti previÅ¡e basa jer je dovoljno velika stvar je u pozicioniranju a to znaÄi 20 do 30 cm od zadnjeg zida jer imaju jedinu manu a to je otvor za bas pozadi. ako imaÅ¡ povoljnu priliku nepropuÅ¡taj , imaj u vidu ukoliko poželiÅ¡ da prodaÅ¡ zvuÄnike jednog dana mnogo lakÅ¡e ćeÅ¡ ih prodati nego ove bx2 . mission su osetljive 92 db preporuka za pojaÄala od 25-150 w  8 ohma ,Å¡ta Äovek viÅ¡e da poželi za malo para. ukoliko budeÅ¡ menjao pojaÄalo svako će se uklopiti.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...