Jump to content


AIMP


Dark Magician

Recommended Posts

Da li neko zna kako da najefektivnije podesim ASIO 2.0 na AIMP3 ? :) TaÄnije, zvuk zna da pucketa kada surfujem netom i sluÅ¡am muziku, nekad samo stopiram pesmu u aimpu i uÄ‘em na youtube da pogledam neÅ¡to i opet krene da pucketa i secka. Ovako izgledaju podeÅ¡avanja, a kada probam da smanjim latency tek onda niÅ¡ta ne valja, zvuÄi kao usporen/ubrzan snimak i piÅ¡ti.

 

post-30379-0-61886800-1429645779_thumb.j

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 61
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Nema u podeÅ¡avanjima 16 bit, bar nema u ovoj novoj verziji, ove vrednosti mi trebaju zbog 5.1 zvuÄnika, mislim da kad stavim stereo da onda može latency i khz da se koriguje, ali se javlja povremeno pucketanje. U suÅ¡tini, koja je razlika izmeÄ‘u direct sound i asio u tom plejeru, poÅ¡to kad stavim na ds nema pucketanja i mnogo lakÅ¡e i brže se to podeÅ¡ava jer ne dolazi do izobliÄenja. Meni se Äini samo da je asio glasniji...

Link to comment
Share on other sites

Pa ne znam, ne koristim taj plejer pa da probam... 

 

Svejedno, izbor između ASIO koji pucketa i DS koji ok radi mi i ne deluje kao neki izbor, zar ne? :)

 

SuÅ¡tinska razlika je Å¡to je ASIO u direktnoj vezi sa zvuÄnom karticom dok DS obraÄ‘uje Windows. Svakakve priÄe se pripovedaju za oba... Uglavnom, direktna veza ASIO drajvera ne mora da podrazumeva dobru stvar i obrada zvuka u Windowsu ne mora da znaÄi loÅ¡u stvar, kako se najÄešće predstavlja...

Link to comment
Share on other sites

Snajderka,

drajveri za prodigy 7.1 su matori koliko vidim. Imam istu kartu na XPu, i koristim novije drajvere. Iako na ESI sajtu stoji da je to poslednji XP drajver, rade i noviji (Vista/Win7).

1.08 sigurno radi mozda cak i 1.16, mogu da proverim kad dodjem kuci.

Link to comment
Share on other sites

Hvala na odgovorima, ostaje mi samo da pređem na direct sound ili da kada slušam muziku ništa drugo ne otvaram da ne bi došlo do seckanja.

@garson Koristim ove drajvere baÅ¡ zbog toga Å¡to svugde kaže da su to najnoviji, ne prave neke znaÄajne bagove za sada, Äini mi se da sam probala 1.08 i da mi izgleda da je muzika tiÅ¡a, ostavim toÄkić od zvuÄnika na istom podeoku i koliko se sećam da sam morala za joÅ¡ jedan podeok pojaÄati na 1.08.

@Vlajo koristila sam do pre par meseci win7 sa 1.18 drajverima za koje su Äak rekli da je popravljen bag u vezi line in i mikrofona, meÄ‘utim line in mi je joÅ¡ nekako radio, ali mikrofon uopÅ¡te ne (ukljuÄim input monitor, pojaÄam skroz i stavim na default device, znaÄi sve živo), a treba mi povremeno za skajp tako da sam se morala vratiti na xp zbog toga, a i komp mi je onako starije generacije, inaÄe aimp je odliÄno radio na wasapi bez ikakvih smetnji. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...

Stara tema, ali da pitam ovde de ne pišem po drugim temama.

Da li je neko probao najnoviju verziju  Aimp-a u odnosu na Album Player i Foobar, bolje, lošije, može li da radi KS driver ili samo Asio i Wasapi? Da ne instaliram bezveze ako je već probano.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...