Jump to content


Forum - tehnički i drugi problemi


giZ_Mo

Recommended Posts

2 sati ranije, 空也 said:

Mene recimo bole oči od veb sajtova i foruma sa tamnom pozadinom i belim slovima, jedva mogu da izdržim par minuta čitanja.

Imam isti problem, posle čitanja na takvoj podlozi igraju mi slova desetak sekundi, zavisi koliko sam dugo čitao taj sajt

Link to comment
Share on other sites

Ja za kuckanje dokumenata obavezno u Word, Excell svetlo siva pozadina. Za crtanje, samo tamno siva pozadina. Smeta mi i crna u CAD zbog previše kontrasta, šarene mi oči. Na belo ne mogu da izdržim dugo, obnevidim. I što manje osvetljenja na monitorima i telefonima. Recimo diyaudio.com je meni baš dobar za čitanje.

Link to comment
Share on other sites

7 sati ranije, srdjan_cvetkovic said:

Ok, nekome smeta crno, nekome belo.

Ne vidim zašto bi bio problem da Ljuba turi tu groznu dark temu kao opciju, pa kome se sviđa neka menja, kome se ne sviđa neka ostavi ovako.

Ljuba stavlja ono sto se njemu svidja, sta ga briga sta clanovi zele.:rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
On 9/28/2021 at 2:26 PM, 空也 said:

Da li postojanje dark teme foruma, podrazumeva mogućnost njenog izbora?

Mene recimo bole oči od veb sajtova i foruma sa tamnom pozadinom i belim slovima, jedva mogu da izdržim par minuta čitanja.

Celog života čitam knjige sa crnim slovima na belom (ili manje belom) papiru, pa je možda do toga?! :D

A da samo smanjite osvetljenje ekrana? :);)

 

resenje za vas problem mozete naci u naocarama koje imaju u sebi filter  u vidu tankog specijalnog premaza koji smanjuje belinu i refleksije sa ekrana i samim tim veoma veoma olaksavaju rad....meni kojiznam provesti i do 7-8(AutoCad drawing) sati na racunaru to izuzetno pomaze.

Link to comment
Share on other sites

1 sat ranije, sergio025 said:

koji smanjuje belinu i refleksije sa ekrana

Hvala na savetu, ja nemam problem sa isijavanjem beline ekrana, već sa "dark" temama sa belim slovima na crnoj pozadini.

Neprirodan mi je osećaj i čitanje sa crnih stranica me zamara, pošto celog života čitam knjige i štampu sa crnim slovima na belom papiru. :)

I ja puno vremena provodim radeći u Photoshop-u (dešavalo se i do 15 sati u cugu), ali mi je UI uvek podešen na svetlo sivu, nikako crnu. :)

 

 

Link to comment
Share on other sites

12 hours ago, sergio025 said:

Naocara svakako pomazu pri dugotrajnom radu,imate osecaj opustenog gledanja u ekran.....pomazu, probajte.

Najvise pomazu mlade oci. Naocare minimalno pomazu. Odgovarajuca disciplina korisnika je mnogo bitnije. Sedenja u osvetljenom prostoru, promene fokalne daljine svakih desetak minuta, tj gledanja u daljinu, sticanje vestine da se cesce trepne.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Registrovao sam dupli nalog smo da bih ostvario kontakt jer ne mogu da se ulogujem na nalog TurboMaximus. Slao sam vam i emajl (soundage...), ali ni pisma ni razglednice.

Krenulo je pre desetak dana na glavnoj mašini (Chrome, Win 10), da bi se nekoliko dana kasnije desilo i na drugoj (Chrome, Mozilla, Win 7).

Dešava se ovo:

TM-hf-Forum.jpg

Ponekad iskoči i drugi korak, formular s imejlom, ali ništa ne deluje. Problem je što više pojma nemam koju adresu sam koristio pri registraciji. Jednom prilikom izašlo je obaveštenje da je nalog blokiran, mada mislim da nisam ispucao tri pokušaja.

Dakle, šta sad biva?

Link to comment
Share on other sites

Да ли су ти раније стизале нотификације на мејл за нпр.када примиш ПП?

У том случају провери поштанско сандуче тих неколико мејл налога које си отварао за разне сврхе у којем имаш мејлове са обавештењима од ХиФи форума или сачекај администрацију да ти пошаље податак са којег си се мејла регистровао на форум.

Link to comment
Share on other sites

I ja sam imao taj problem kada sam na golo instaliranom Windozi 10 preko Chroma probao da se ulogujem na forum. Pomoglo je chrome://settings/privacy/clearBrowserData ..... "Clear browsing data (All times)" i brisanje starog zapamćenog passworda, Site Settings ... Msm sve sam počistio onako u stilu /Who cares/

Onda sam se ulogovao sa emailom koji koristim za forum i ponovo kreirao password, jer mislim da me je i to nešto zezalo....

Zezancija, ali nije strašno. :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

52 minuta ranije, Father said:Onda sam se ulogovao sa emailom koji koristim za forum i ponovo kreirao password, jer mislim da me je i to nešto zezalo....

Zezancija, ali nije strašno. :rolleyes:

Ала си му помогао, чивек није знао са којим мејлом је регистрован на форуму :lol:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...