Jump to content


Forum - tehnički i drugi problemi


giZ_Mo

Recommended Posts

2 sati ranije, Bujodrag said:

Vidim da i dalje mudrujete više nego što vam prija i da nisam pogrešio što sam se povukao.

Pozdrav za sve koji znaju da ih pozdravljam. 

Ostali, uživajte u forumu, vaš je, sami ste ga upropastili.

Veselo vam bilo, ako umete.

Budite zdravi, veseli i rumeni, spori u vredjanju i brzi u pomoći.

Ili nemojte. Nije mnogo bitno.

Ćao Bujo, živ bio.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Pozdrav!

U poslednjih mesec dana dana imam problem sa  fontovima (ovaj i još neki sajtovi, ne svi. Browseri su Opera (12.16) i IE9, svejedno. Kako to da rešim (računar nije čačkan, dešava se i kad vratim sliku sistema od pre npr. šest meseci, kada je sve bilo čitko)?
 

photo.jpg

2.jpg

Link to comment
Share on other sites

Kukali smo onol'ko da se to reši, stekao sam utisak da je nema ko da odradi to, jer zahteva vreme. Ako je suprotno onda je neozbiljno što se to ne rešava. Ima sjajnih tekstova na Forumu, odličnih analiza, zapažanja, recenzija, korisnih informacija, gre'ota je da to ostane nečitljivo, da ne kažem i sramota.

 

Link to comment
Share on other sites

2 sati ranije, Willi Studer said:

Ja sam razumeo da se WTF-u to dešava od skora i na drugim sajtovima. Mislim da treba pokušati sa apdejtovanjem brauzera.

:) Chromium Version 57.0.2974.0 (64-bit) ;) 

;) Firefox Version 53.0a1 (2017-01-05) (64-bit) :)

Dešava se tamo i samo tamo gde je prelaz na novo izdanje urađen ne vodeći računa o posebnostima. Naravno, valja imati na umu da je ćirilica svugde zahtevnija no neka druga, uobičajena, pisma. No, ponavljam, i sada nije kasno, najbolji/jasan dokaz jeste i činjenica da, ko želi dovoljno jako, uz malo truda može, i ovako, naknadno, samo na osnovu prikazanog, da iščita već napisano pa prikazano u pogrešnom code-nom rasporedu (slova/znaci napisanog se ne slažu sa slovima/znacima prikazanim na ekranu)...

Не желим да приговарам, само одговарам на то како се SW оптужује за нешто што је узроковано сасвим другом појавом.

SW je претрпео, између осталих, измене које воде ка још једноставнијем раду са оваквим захтевима, видети наведено у мом post-у... ;)

Link to comment
Share on other sites

13 sati ranije, WTF said:

Pozdrav!

U poslednjih mesec dana dana imam problem sa  fontovima (ovaj i još neki sajtovi, ne svi. Browseri su Opera (12.16) i IE9, svejedno. Kako to da rešim (računar nije čačkan, dešava se i kad vratim sliku sistema od pre npr. šest meseci, kada je sve bilo čitko)?
 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

U poslednje vreme su ucestale rasprave na forumu tipa:,,sede tri studenta u kaficu i diskutuju da li je bolji Mercedes E klase ili Audi A6, tvrdeci pri tom da su sva trojica vozili i jedan i drugi auto i da su kompetentni da diskutuju o tome. Pri tom, ni jedan od njih nece da kaze ko im je dao da voze te automobile,,.

Druga prica koja je postala cesta na forumu je otprilike ovakva:,,kaze majka za svog sina da je tako lep kao neki glumac. Bas je cudi sto to niko ne primecuje osim nje same,,.

Bilo bi pozeljno da o hi-fi uredjajima (pogotovo onim vrhunskim) pricaju oni koji ih imaju kod kuce, da objektivno iznose svoja misljenja o tome jer samo takva iskustva mogu da budu korisna clanovima foruma. Iskustva sa raznih demo testova mogu da budu takodje korisna ali je u tom slucaju ukljuceno mnogo faktora koji mogu drasticno da iskrive sliku.

,,Strucnjaci,, koji svoje ,,iskustvo,, zasnivaju na forumima, casopisima i dijagramina su precesto prisutni na forumu.

I jos nesto bih da dodam. Svaka cast onom ko zna da napravi zvucnik ili pojacalo, pa jos ako to dobro radi uspeh je jos veci.

Ali stavljati sebe u ravan inzenjera koji proizvode svetski poznate hi-end uredjaje ili tvrditi kako oni to rade cak i bolje od njih je krajnje...

izbrisao sam rec koju sam napisao 

 

Link to comment
Share on other sites

Što si takav? ... ja se na keca prepoznah!

Pa svi mi volimo da se igramo, iako smo omatorili. Izbacili nas iz peska poodavno, zaposlili, priženili, pa za njima i deca. Suzio se prostor za igru i sveo na maštarije sopstvenih dostignuća i uživanja u tome.

Ko je ikada napravio avion od papira, a da nije želeo da ga pokaže drugu kako leti, pa čak i da se nadmeću čiji je više ili duže otišao? Kada smo malo porasli merili smo neke druge dužine i hvalili se nekim drugim reckama uspeha ... :P

Svi se mi pomalo ili više, romantično zanosimo kako smo izmislili ovo ili ono i to nas čini srećnim, jer nas ta neka naša prividna stvarnost odaljava od prihvatanja svakodnevice koja je u većini slučajeva ispunjena rutinskim obavezama, koje ne moraju da budu loše ili deprimirajuće, ali su rutinske i na momente mogu da deluju dosadne.

Ove užarene rasprave i bacanja aviona, ko će dalje, o kojima govoriš @bogdan63 treba mnogo manje primati k srcu, jer ne treba zaboraviti da je sve to deo "dečije igre" koju većina od nas ne može da potisne tako lako. :oops:

Ozbiljnost i kvalitet, a na početku iskrenost renomiranih kompanija je možda bila kada su razvijali posao i bili zaneseni konstruktori i idealisti, dok nisu naleteli na nekog kapitalistu koji je uložio lovu u njihovu igru. Od tog momenta na dalje, prestaje romantika i preovladava tržište, a to se pre često čuje u njihovom zvuku.

Mi smo naivni i zaneseni, pokrenuti idealizmom bez materijalnog cilja i koristi, ranjivi i raspaljivi, čak i da se potučemo za ljuljasku na kojoj možemo najviše da se propnemo i najduže skočimo. Možda smo ne iskusni i ne potpunog znanja o svemu i svačemu, ali ovde smo se okupili da jedni drugima pomognemo, da preispitamo ono u šta verujemo, svakako korigujemo zablude, upoznamo zanimljive ljude i na kraju družimo i igramo! :D

Veliki pozdrav svima na forumu, vaš romantično zaneseni Father! :thumbsup2

 

Link to comment
Share on other sites

8 sati ranije, bogdan63 said:

...sede tri studenta u kaficu i diskutuju da li je bolji Mercedes E klase ili Audi A6, tvrdeci pri tom da su sva trojica vozili i jedan i drugi auto i da su kompetentni da diskutuju o tome. Pri tom, ni jedan od njih nece da kaze ko im je dao da voze te automobile...

 

Naravno da je BMW 5 najbolji :D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...