Jump to content


Molim za pomoc oko avr i zvucnika


slavko80bgd

Recommended Posts

Evo ovako ovde sam nov.Dobio sam harman kardon avr370 i zvucnike jamo s626. Valja li ova kombinacija s obzirom da je sve novo?Kazite mi ima li ovaj resiver snage?

 

Ako se ne varam, sluÅ¡ao sam jednom te zvuÄnike, samo na nekom Stereo pojaÄalu. OK, jak i dinamiÄan zvuk sa dosta basa. Tom HK risiveru sigurno ne fali snage, a i njegov zvuk je obiÄno opisivan kao moćan i sa jakim basom. Kakvi su kao kombinacija ne znam, ali mi deluje da je za filmske blockbustere prava stvar.

 

Sve u svemu, pusti sebi par nedelja fore da se privikneÅ¡ na zvuk i posluÅ¡aÅ¡ stvari koje inaÄe sluÅ¡aÅ¡... VidećeÅ¡ i sam da li ti odgovara ili ne.

Link to comment
Share on other sites

Uzgred, koja pojacala, tj. proizvodjac daje cvrst, brz i tacan bas?

 

DeÅ¡ava se da isti proizvoÄ‘aÄ ima serije sa dosta razliÄitim karakterom. Ja sam npr. sluÅ¡ao fantastiÄno utegnut, brz i prirodan bas iz pojaÄala Denon PMA1500 ali i opuÅ¡ten masniji bas sa manje kontrole iz Denon PMA700. Onda npr. Harman Kardon koji je tamo negde do 2000. god. pravio pojaÄala sa jednom filozofijom zvuka (otvoren sa dobrom kontrolom) a posle 2000. su poÄeli da furaju neki nabildovaniji zvuk sa viÅ¡e mesa a manje kontrole.

 

Od onog Å¡to sam liÄno sluÅ¡ao, jedino za Rotel mogu da kažem da sam uvek Äuo kontrolu, Ävrstinu, taÄnost... Ponekad Äak i preteranu u odreÄ‘enim situacijama.

 

Generalno je mnogo bolje tražiti savet u trenutku nabavke, pa da dobijeÅ¡ iskustva sa konkretnim modelima, nego uzdati se u proizvoÄ‘aÄa. Manje viÅ¡e svi oni imaju svojih dobrih i loÅ¡ih momenata.

Link to comment
Share on other sites

Nijednu od te dve liÄno nisam Äuo, ali je opÅ¡ti konsenzus da su A500,A520,A700,A720... solidno bolja pojaÄala od AX500, AX550 i sl. BaÅ¡ sam za AX500 par puta Äuo da ima muljav bas. A720 su sa druge strane hvalili praktiÄno svi koji su je imali. Sigurno će se već javiti neko ko je imao da kaže neÅ¡to viÅ¡e.

 

Å ta je ostatak sistema?

Link to comment
Share on other sites

Asus Xonar STX

 

Dek: Yamaha KX 480

 

CD Plejer: Yamaha CDX 730

 

Tjuner: Yamaha TX 580

 

 

Osim zvucne karte ostatak sistema je niza klasa, ali sta da se radi, zadovoljan sam i sa ovim sto imam.

 

Kablovi tek treba da dodju na red, kolega @Kursum mi je za interkonekt preporucio Klotz.

Link to comment
Share on other sites

Imao sam davno/1988) Yamaha AX 500 i pojaÄalo je odliÄno sa dosta snage možda malo oÅ¡triji visoki ali nije taÄno da je imalo muljav bas možda sada zbog godina i istroÅ¡enosti komponenti u njemu.

To se slazem, snage ima na pretek, iskreno meni se svidjaju ti ostriji visoki i srednji opseg je po meni sasvim zadovoljavajuci, e sad to oko istrosenosti komponenti ne bih znao, moguce je.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...