Jump to content


Izgradnja sistema do €3000.


harts

Recommended Posts

Potpuno razumijem taj stav, imam ga kući (ženÄe).

 

Apsolutno joj nije bitan kvalitet zvuka već, kako ona kaže, muzika.

 

Pošto stalno mijenjam neke žice, a i dovijeka se nešto "usvirava", njoj to ni najmanje ne smeta. Sad, kad je napokon u sistemu sve na svom mjestu, kaže... pa, dobro je, ni ranije nije bilo loše... ??? Ajd sad! A razlika u zvuku nebo i zemlja, pih.

 

Mada, zna da kaže sad je bolje nego ranije, ali kakve to ima veze sa muzikom? :screwy

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 268
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Preporuka za pokretaÄa: ako je hi-fi samo usputan i ukoliko se traži potpuna funkcionalnost ureÄ‘aja - Monitor Audio A-100 je super stvar!

U jednom dac i pojaÄalo - a i nije skupo. Zvuk je skroz fin (sluÅ¡ao sam). Jedino Å¡to, možda, može da fali jeste snage.

 

Ukoliko Vam nije potrebno viÅ¡e snage - odliÄno pojaÄalo sa integrisanim dac-om i air streamom za male novce! PosluÅ¡ajte sa Monitor audiom (npr. silverom)!

post-30244-0-30712300-1417633896_thumb.j

post-30244-0-84287600-1417633901_thumb.j

Link to comment
Share on other sites

Mislim da sto se tice tih all in one varijanti jedino po meni dolazi u obzir beoplay a9 jer je on vrhunac funkcionalnosti, minimalizma i lepote.

Ako ga drugi zvucnici "oduvaju" za te pare (2000e) onda se naravno nece uzeti.

Ali po meni ako svira kao sistem od 1500e onda tu za ljude koji slusaju muziku usput i bitna im je funkcionalnost nema dileme.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Verovatno zanimljiva vest za pokretaÄa teme: Spotify is Testing Lossless Audio

 

Dakle, ne zna se taÄno kad ali će pre ili kasnije biti jedna od opcija. Sa obzirom na strmoglavi rast bandwith-a i Äinjenicu da je konkurencija meÄ‘u streaming servisima sve veća, a neki od njih već nude lossless, mislim da će biti uskoro. 

 

InaÄe, ima li pomaka u kupovini, da li se sluÅ¡alo neÅ¡to?

Link to comment
Share on other sites

Hvala na informaciji, ovo deluje mnogo zanimljivo narocito za nas mladje koji jos uvek nismo formirali svoju kolekciju albuma.

Sto se tice pomaka brat je bio na putu i renoviranje kuce se malo oduzilo pa nece da zuri. Ali cu u toku ovog meseca gotovo sigurno otici za beograd da vidim kako mi se sta cini.

Za sada planiram da cujem:

B&O a9

Hegel u kombinaciji sa spendorom i jos necim.

Pomenutu linn kombinaciju

I nad + ma silver

Ako b&o zvuci makar 70-80% u vrednosti sistema od 2k mislim da bi njega trebao da uzme radi funkcionalnosti.

Zeleo bih da cujem sto vise sistema svakako radi moguce moje buduce kupovine gde bi se sigurno vise posvetio i mozda cak vijao neke egzoticne polovnja. :)

Link to comment
Share on other sites

Verovatno zanimljiva vest za pokretaÄa teme: Spotify is Testing Lossless Audio

Dakle, ne zna se taÄno kad ali će pre ili kasnije biti jedna od opcija. Sa obzirom na strmoglavi rast bandwith-a i Äinjenicu da je konkurencija meÄ‘u streaming servisima sve veća, a neki od njih već nude lossless, mislim da će biti uskoro.

Ja nisam naÄisto o Äemu priÄaju, jer koriste High-res kao termin, da li misle na CD kvalitet u odnosu na lossy, ili High-res iznad CD? Jer je ispod ceo deo da je skupo i sa hardverske strane. Å to je netaÄno ako priÄaju o CD kvalitetu, jer sav hardver danas može to. Internet brzine na većini mesta isto nisu problem, i neka bude opciono lossless, Å¡ta ima da se Äeka?

Ali generalno je lepo da konaÄno sve doÄ‘e na nivo, da nema potrebe za lossy kompresijom.

Link to comment
Share on other sites

Pa priÄa malo i o jednom i o drugom, zbunjuje novinara taktikom zmija gloÄ‘e kosku. :) Taj deo o skupoći se odnosi na high-res, mada ni to viÅ¡e realno nije skupo. Podržava ga većina DAC-ova, zvuÄnih karti i evo Äak i svi noviji flagship telefoni.  OÄigledno im je najveći problem Å¡to žele da zadrže instant start pesme, bez ikakvog uÄitavanja a to tenutno nisu u mogućnosti. Ali sve će to doći na red pre ili kasnije, prvo lossless, pa high-res... i slike smo na netu pre nekoliko godina uÄitavali liniju po liniju pa je to sad "davna proÅ¡lost".

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Kupljem je Hegel h80 i Neat SX3. Malo kasnije pisem utiske iz prodavnice i slusanja.

Prostorija je na kraju ispala oko 35m2, bilo mi je sporno da li ce je ispuniti bookshelf zvucnici ali je Srdjan iz AV Impulsa rekao da tu ne bi trebalo da bude nikakvih problema i ako ih bude bilo da se uvek mogu zameniti za floorstanderse uz doplatu.

Uglavnom za B&O A9 ne bih dao €500, ostale lombinacije koja sam slusao bile su odlicne i daleko bolje od svega sto sam slusao u B&O salonu.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...