Jump to content


Sistem Vladavina


gvlada

Recommended Posts

  • Replies 129
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Сами FX имају носаче за шрафове на себи и доста је утипловати два шрафа по упутству које долази са њима и монтирати их. Ако мислиш на FX коју су позади, за њих сам купио додатне носаче који су их удаљили од зидова јер су у принципу испред прозора.

Link to comment
Share on other sites

1. mislio sam na ove sa strane ali sada kada si pomenuo zadnje, može neki link za te zadnje nosače?

2. vidim da si u sredini kada slušaš/gledaš što je super ali kod mene nema uopšte prostora nazad pa bi kauč bio prislonjen uz zid. koliko je to loše ako se i br fx postave iza (levo i desno od gledaoca), da li mogu da proizvedu dobar efekat iako nema prostora nazad (nisam uopšte u sredini) a postave se na zadnji zid? 

Link to comment
Share on other sites

1. То су неки Баркан носачи за тв које не могу уопште наћи на нету.

2. Дипол и јесте добар за такву близину јер успева направити звук који се шири али због разлике у поларитету има се утисак веће удаљености. Мени није проблем да ставим и класичне звучнике због удаљености од места слушања а ове сам купио у претходном стану када ми је тросед био уз задњи зид.

Link to comment
Share on other sites

4 minuta ranije, gvlada said:

Мени није проблем да ставим и класичне звучнике због удаљености од места слушања а ове сам купио у претходном стану када ми је тросед био уз задњи зид.

da li nešto dobijaš/gubiš u filmovima kad imaš prostora nazad (kao što je kod tebe sada situacija) a staviš klasičan zvučnik umesto fx-a?

Link to comment
Share on other sites

Идеално је ставити идентичне звучнике за све канале на истој удаљености у посебно пројектованој просторији за филмове. Како то већина не може одратити на сцену ступа систем за калибрацију звука попут Одисеја. Штос је што класичан звучник тражи удаљеност од слушаоца да би се звук простирао док код наменских то се може постићи из веће близине. Суроунд звук не треба бити локализован.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ових дана били радови... урађена звучна изолација а том приликом као додатни слој стављене плута тапете, плоче. Поред још боље звучне изолације ефекат за звук система је више од очекиваног. Простор и распоред је приметно бољи, високи иако ни пре нису били нападни сада су још мирнији, присутни али на свом месту без сметања чак и на гласнијем нивоу слушања. Колико је голи зид иза система деградирао звук својим рефлексијама тек сада се примећује.

Link to comment
Share on other sites

Само зид иза система, где је рађена изолација. Са једне стране су полица са књигама и врата хармоника која када се затвори даје неравнине, а са друге стране су друге полице са књигама и дисковима. Зид иза је са тешким завесама. Ево неколико фотки са телефона, изглед са плутом и "брзински" ручак док се мајсторисало. :)

s1.jpg

s2.jpg

s3.jpg

s4.jpg

Link to comment
Share on other sites

Комовица... грипозно време... него уживо плута је тамнија. На сликама се увек просветли. И за гледање филма је одлична јер нема беле позадине која рефлектује и најмање светло.

Link to comment
Share on other sites

@acazr

 

То је занимљиво... звучници су нешто ближе зиду али без негативних ефеката на звук. Вероватно и ту спречава рефлексију, расипање јер је бас и даље чврст и утегнут.

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Нисам стигао дотле. Мени је већ "фабрички" спуштен плафон у стану тако да није проблем уградити евентуално плафонске звучнике али искрено не осећам потребу за тиме. Тренутни распоред даје фантастичан осећај звука изнад, сваки прелет авиона или цвркут птица долази одакле треба.

Link to comment
Share on other sites

Уживо изгледа стварно боље. Само на сликама је превише светло из неког разлога, црне шаре као да су пола ишчезле. Мени се стварно допада визуелно али укуси су различити.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...