Jump to content


Hifi na strogoj dijeti


Aibo

Recommended Posts

Hvala. Skokni do Milenka, vredi čuti. Inače baš gledam tvoju temu i pravim neki sličan strujni razdelnik upravo.

Mislim da sam za neko vreme završio sa uređajima, sledeća godina mi je za tjuniranja i igranja sa različitim konektorima, žicama i sl. Čisto onako u terapeutske svrhe. 3455631d63b4587c770adadd6d5205d3.jpg

Link to comment
Share on other sites

Hocu sigurno, samo kada uhvatim malo predaha sa obavezama, a i on bude slobodan u tom trenutku da me ugosti. Zanima me bas koliko lampe uticu na izlaz dac-a. Ja sam trenutno pri diskretnim opampima, cak sam i dizajnirao dva komada koja ce stici krajem godine sa assembly linije. 

Odlicno, primetices solidno uticaj zvezdastog povezivanja, znaci mnogo sabirnica za to. Samo ubaci jos jednu sabirnicu (posto na slici vidim samo dve) za uzemljenje pogotovu ako su ti sirmovani kablovi. 

E to, terapeutske svrhe 😅 

Link to comment
Share on other sites

Stiže i treća, kao i crni šrafovi za utičnice. A stvarno ne pravim ništa ovo jer me baš svrbi upgrade zvuka... Može to uvek bolje ali sam odavno bio zadovoljan njim. Sada je sve čist merak i radoznalost da se vidi dokle mogu.

Što se lampe tiče, šta znam, slušao sam ja onu golu Lampuceru nekad sa njenim napajanjem i opampom. Uradak valjda iz onog vremena kad su je grupno svi nabavljali. OK je bilo, može da se sluša ali ništa spektakularno. Zato sam i sumnjao u domete ove priče dok nisam čuo. Ovako odrađena je već nešto sasvim drugačije.

Link to comment
Share on other sites

A valja cesati taj svrab, treba imati hobi takvog tipa :)

Pazi i ovaj moj r2r pcm63p dac je odradjen sasvim drugacije. Ne postoji filter uopste, nema oversampling, i svira toliko dobro da me sramota sto sam ikad bio na delta sigma. Sve se napaja pojedinacno/odvojeno, cak i oscilator i reclock na jlsounds plocici. Jedino me kopka sto mi Milenko ubacuje crva za cevku na izlazu, a ja nisam jos u stadijumu da menjam cevke, ne u ovakvom uredjaju koji mi je 24/7h upaljen. Pitanje je i da li bi uopste mogla cev na izlaz, odredjena diskretna resenja bacaju sum zbog same prirode daca bez filtera. Bice prilike, skupicemo se jedared i slusati stosta komponenti :)

Da ne cavrljam vise, javni i kako sviri kada se malo "prokrvi". 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Poslednje pojačanje u timu je LHY SW-8 switch.

Puno je hvaljen i nema neke mistifikacije po pitnaju dizajna. Koristi se klasičan Linksys LGS108 ali nadograđen sa OXCO klokom, linearnim napajanjem i nekim filterima (iskreno se nisam udubljivao u detalje). A to su sve spakovali u prelepo masivno alu kućište koje je uživo jako lepo i odiše kvalitetom.

52818735831_1dab977fd4_c.jpg

Što se efekta na zvuk tiče, nije ga teško čuti. Tu je napredak u rezoluciji, zvuk je prosto bistriji i neki mikro detalji se bolje izdvajaju, ali je pritom čak i nekako mirniji i prirodniji. U prvom mahu mi se činilo da je nestalo neke energije sa vodećih nota, ali posle nekog vremena je povratak na D-link sa linearnim napajanjem dao osećaj da je ta energije neki bezvezni naboj koji samo podebljava glavne tonove a osiromaši ih od finih pratećih detalja i prostora koji ima SW-8 daje. E da, menjanje strujnog kabla opušteno utiče i na zvuk switch-a, mada moram da kažem da mi se za sada najviše sviđa kako radi sa ovim običnim crnim koji stiže džabe uz njega. 

Da li je razlika nebo i zemlja - nije. Umerena je ali sasvim jasno čujna i što se više navikneš na ovako rasterećen zvuk, to ti se više čini kao odlična investicija. :)

 

Link to comment
Share on other sites

могу слободно рећи (сам си већ схватио), што више опуштено и без напора подебљаваш "volume" то си ближе бољем звуку

али све је комплетније ако све то имаш истовремено и на малим гласноћама

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Lepo receno.

Sistem je dobar kada moze da se slusa glasno, a da prija, ne umara, ne "razliva se", ne zvuci kao kakofonija - prosto te tera da pojacas, ali ne zato sto nesto fali pri nizim nivoima glasnoce. Jedan od dobrih (ne i jedinih) indikatora kvaliteta zvuka je mogucnost konverzacije za vreme glasnog slusanja muzike - bez naprezanja da se jasno cuje ko sta prica.

S druge strane, treba da na nizim nivoima glasnoce ne gubi ni na sceni, ni na detaljima, ni na boji zvuka, a da je dobrim delom zadrzana i dinamika.

Link to comment
Share on other sites

3 sati ranije, Delija said:

Jedan od dobrih (ne i jedinih) indikatora kvaliteta zvuka je mogucnost konverzacije za vreme glasnog slusanja muzike - bez naprezanja da se jasno cuje ko sta prica.

S druge strane, treba da na nizim nivoima glasnoce ne gubi ni na sceni, ni na detaljima, ni na boji zvuka, a da je dobrim delom zadrzana i dinamika.

У мету 👍

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Najnovija pridošlica u sistemu je EverSolo DMP-A6 strimer. Radi pouzdano i ima lep i pregledan interfejs, finu kontrolnu aplikaciju koja radi glatko i izgleda super. Fali joj samo bolja kontrola nad playlistom koja je učitana u player da bude odlična, ali još uvek je taza  i nadam se da će to ispraviti kroz apdejtove kojih je već bilo par komada. Tu je i nativna podršku za Qobuz i Tidal i mislim sve moguće načine konekcije koji postoje - Tidal Connect, UPnP, Roon, AirPlay2.

Zvučno, analogni izlazi su dobri i sasvim u skladu sa cenom ali najviše blista kao digitalni strimer zbog čega je i podigao prašinu ovih dana na netu. Povrh svega ima i jako kvalitetnu izradu i za moje ukus vrh izgled pa je došao na test i ostao za stalno. 

52962244743_98e90184a0_z.jpg

52962170455_140cc4f12c_z.jpg

52962170450_56761dfa93_z.jpg

Link to comment
Share on other sites

VU metar ima u četiri vrste da se bira, dva od njih su totalno vintage style.

Distributer nema, kupuje se direktno ili online tipa Audiophonics. Samo što je nestašica trenutno, prodaje se više nego što su očekivali pa bude flash rasprodaja čim stigne.

DAC je sasvim korektan, nije ovo TOTL iz Sabre, to je sada ES9039 PRO... Ali nema to veze toliko, bitnije je kako se primeni. Ima vrlo čist i lepo balansiran zvuk, finu dinamiku, nema ne znam kako veliku zvučnu scenu ali je sasvim u nivou koji se očekuje za tu cifru. Ja ga ustvari koristim kao digitalni transport zakačen na moju Lampuceru koja je kod mene nepobeđena za sada.

Link to comment
Share on other sites

Inače, kome treba all in one strimer, tj. da koristi i analogne izlaze mogu toplo da preporučim i novi Innuos Pulse Mini kog ima kod nas uredno, baš ga danas slušam i jako lepo radi. Za digitalne izlaze bih se možda ipak iscimao za ovaj, vredi.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Dva komada IcePowera bolja nego jedan. Verovatno najveća razlika je u bas području koje je i moćnije i pod boljom kontrolom - pod konac što bi se reklo. Lako se čuje i veća dinamika, atak, rasterećeniji zvuk generalno i lepše raslojen. Takođe ostaje sabran na većim glasnoćama nego ranije.

Planirao sam ovo već neko vreme ali prošle nedelje u gostima kod kolege Dušana čuo demonstraciju 2 vs 1 na njegovim Focusima... i odmah sutra cimao Gorana koji je srećom imao frišku turu. 🙂

53045453237_9518488df1_z.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...