Jump to content


Hifi na strogoj dijeti


Aibo

Recommended Posts

1 sat ranije, Aibo said:

Verovali ili ne, uživo je još lepši. Ovi točkovi imaju dublju pastelno bordu nijansu koja se prelepo preliva. Na fotkama uvek ispadne malo jarkije nego u realnosti. Jedva iznesosmo ja i kolega Naum onako umorni pre neko veče kutiju do mene. 

Lep preamp Srbo, kad stigneš raspiši se o utiscima.

Link to comment
Share on other sites

3 minuta ranije, Aibo said:

Ne može na gornju, kropuje mi donji red sabtitla na filmovima. :lol: Inače bih i ja rado tako, sviđa mi se laserski izrezan pogled na one lepe foil Rike unutra... ono, kad već nema litz wire nigde. 🤣

Proseci cu ti ja onda dasku police da se to vidi 😂

Link to comment
Share on other sites

Volim je Rike i ostale pikanterije ali ne diraj mi prirodni orah što sam ga sam uljio. 😄

2 minuta ranije, srdjan_cvetkovic said:

Lep preamp Srbo, kad stigneš raspiši se o utiscima.

Utisci su da je to isti bogat tonalitet kao kod klasičnog Ai preampa, razlika zaista nije nebo i zemlja. Ali, uvek ima ono ali kad juriš još samo malo. Fulcrum donosi više autoriteta u bas području, rekao bih čak nijansu više dubine i moći, ali uz takvu kontrolu da ti se čini da soba odjednom ima manje room modova. Ne zagovaram naravno da kriši zakone fizike, ali su isti manje uočljivi kada je elektronika ovako kontroliše stvari sa svoje strane. Van bas područja je sveukupno nešto bogatijeg i prefinjenijeg zvuka, srednji i visoki su majstorski raslojeni ali sa vrlo prirodnom bojom. Čini mi se da je baš zaorkužen zvuk u pitanju, od onog da zvuči vrlo prefinjeno sa recimo starim Jazz snimcima, do toga da ume da žestoko napuni prostor energijom i ujede kad se ubaci neka agresivnija muzika.

Isto kao i prošlog puta, došao je samo na probu a ostaće za stalno. 😅

Link to comment
Share on other sites

Фантастична израда преампа, честитке за принову :wub:

офф јаче од мене…18AWG Jantzen на басс…и то доноси супернеобјашњивуштагодвећразлику…какав је тек крш од калема пре тога био када је са овим небо и земља разлиика :rolleyes:

међутим, како @SuperFi рече - нејвећу разлику доноси нонокомпромисна зв.кутија и прави прорачун од свега осталог…увек ће бити оних којима ће се више свидети ово или оно од периферије…а, најбитније је да се власнику свиди.

Link to comment
Share on other sites

4 minuta ranije, sondek said:

Silver je lepsi 😝

Zapravo silver koliko toliko lakse moze da slikom prikaze kvalitet izrade kucista. 

Jok, crni je meni perverzija i baš to što se ne vide svi detalji na prvu ga čini još interesantnijim, naravno, ovde se radi o mom ukusu i da, teško je to videti sa slika ali preamp je ogroman.

Čestitke @Aibo za prinovu!

Link to comment
Share on other sites

9 minuta ranije, ab said:

офф јаче од мене…18AWG Jantzen на басс…и то доноси супернеобјашњивуштагодвећразлику…какав је тек крш од калема пре тога био када је са овим небо и земља разлиика :rolleyes:

Interesantna si pojava moram da priznam, ali me nisi iznenadio, očekivanog si mentalnog sklopa. :lol:

Sasvim je jasno da je jače od tebe.

Link to comment
Share on other sites

4 sati ranije, Aibo said:

Apropo fancy sitnica, pustite litz i foil - kad je nešto zaliveno u vosak to je po defaultu tak cool, vintige, organsko... Isto i Path, onako veliki, bakaran i boutique. Ko samo pomisli da to ne zvuči bolje - sram ga bilo. 😁 

Када сам био у заносу и елиминисао штедњу правио сам завојницу мотану на ваздуху (беше 2,7mH/2mm solid core Cu), па сваки круг тање и равномерно епоксидом учвршћено, а на крају деебело заливено у исти…сад ми жао што сам их за ситан новац уступио колеги @vbraca (ако ово прати апострофирани колега може да потврди домет израде и звука након преузимања и уградње истих - хоћу рећи може то фино да се дотера на потребно ако се за себе ради), само зато што ме мрзело да одмотавам на нову нижу потребну вредност тада потребну…

 

Link to comment
Share on other sites

Svaka ti čast na strpljenju da epoksidiraš svoj kalem. Ja to ne bih nikad nikom dao.

Elem, u duhu priče o estetici, ja volim crnu, posebno u kombinacij sa drvenim površinama (što se vidi u celom sistemu i oko njega). Sa druge strane, obično ne volim kombinaciju crno-crveno i bio sam ubeđen da ću tražiti Goranu da mi napravi sive točkove na crnom modelu. Ipak, uživo je ova crvena tamnija, ima neki sedefasti preliv... I žena je rekla "prelepo je, kakvi sivi točkovi te spopali", te je tako i ta stvar rešena.

Izrada je, baš kao što su svi komentarisali, na svetskom nivou. Ako bih hteo da tražim dlaku u jajetu, voleo bih samo da je daljinac malo oblijih ivica. On je prelep i osećaj u ruci je premium totalno, ali sa ovom težinom i ovako oštrim ivicama je takođe hladno oružije. Moraću da pazim gde ga držim kada ljudi dovode decu u posetu.

Link to comment
Share on other sites

1 sat ranije, nickname said:

I tako je "na strogoj dijeti" postalo potpuno besmisleno :)

U svakom slučaju, odličan razvojni put i tebe kao reviewera i tvog sistema, pratimo dalje sa velikim zanimanjem.

Jeste naziv malo outdated, ali je meni draga baš kao dnevnik kroz šta se sve prošlo. Tako da temu sa sve imenom i tim prvim koracima ne bih menjao. Mada ustvari i nisu prvi, već povratak nakon faksa kao vremena solidne besparice i slušanja muzike na Altec Lansing ATP3. Pravi prvi su bili početkom 2000-ih sa NAD i B&W, i profilom koji je ovde na forumu tražio savet za iste dok sam još srednjoškolac bio, ali sam vremenom zaboravi taj nick i šifru pa je morao nastati novi. 

Iskreno, sa jedne strane se osećam kao da je ovo zvuk sa kojim bih mogao u penziju. Svestan sam da ima mana i čuo sam boljih, ali su vrline takve i u dovoljnoj količini, prema mom ukusu takođe - da mi baš ništa više ne fali i ne smeta. Sa druge strane, već imam sledećih nekoliko poteza isplaniranih (ili već pokrenutih). Boles' ko boles', al lepa. :)

1 sat ranije, Delija said:

  

 

Kakvi cr(ve)ni "tockovi"? To su izduvne mlaznice :P

Knobs, dugmad, gumbi, točkovi, mlaznice... Nisam strog kao Milka Canić, kod mene sve prolazi dok se razumemo. :lol:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...