Jump to content


Hifi na strogoj dijeti


Aibo

Recommended Posts

10 sati ranije, Thecoki said:

@AiboIzivini na off-u.

Priča se o Hifi, tako da nije off. :) Ja sam ustvari i pokrenuo temu o internom strimeru koji smatram da zvuči odlično (za ovu klasu uređaja, ti si već na nekom drugom nivou potpuno pa se ne bih mešao u tvoju perspektivu) i radi kod mene lepo na svemu sem na Qobuz Hi-Res (kao da ne bufferuje jednako dobro kao eksterni R-Pi pa je možda osetljiv na pikove u bit-rejtu). 

. . .

Evo da dodam i ja još par stvari koje sam primetio. H90 zvuči bogato i puno i na tiho slušanje, što mi se jako sviđa. Zadržava opuštenost i mirnoću i na glasno slušanje... samo kod mene trenutno bih voleo nijansu više ujeda u nekim trenucima (nagli trzaj žice, udar u bubanj...). Sad, da li je ta doza mekoće karakteristika pojačala ili ostatka mog sistema koji je bio fino štelovan za agresivniji Cyrus, ostaje da se vidi nakon malo ugađanja (svaka komponenta zaslužuje malo ugađanja ako hoćemo da budemo fer a ne navijački).

Jedna od tačaka zrelih za ispitivanje je npr. Duelund zvučnički (koji su prijatno zaobljenog zvuka što je kod mene ležalo dobro ali sam čuo u gostima kako jasno zatvaraju i omekšavaju zvuk u poređenju sa nekim XLO kablovima). Interesuje me uticaj kada se tu stavi nešto transparentnije i življe, ciljam neki Neotech UPOCC recimo... kad se budžet oporavi. 

To je ona klasika, napraviš jednu veću promenu a ona zatalasa i zatraži niz manjih. Idemo dalje, igramo se... idem uskoro i u posetu kolezi da čujem H190 i da mu zavidim malo. :D 

. . .

Inače, skvo odobrava Hegel jer odlično barata vokalima, pa zvuče puno i emotivno čak i na tiho večernje slušanje. Kaže "idući put kad nešto apgrejduješ - radi šta hoćeš ali ne smeš da pokvariš vokale". :lol:

Link to comment
Share on other sites

5 minuta ranije, Aibo said:

To je ona klasika, napraviš jednu veću promenu a ona zatalasa i zatraži niz manjih. Idemo dalje, igramo se...

He, he, ja sam se te napasti oslobodio.

Bilo je tako i kod mene dugi niz godina dok sve karike ne stanu na svoje noge, ili zapravo pokažu svoje maksimalne domete. Bolje reći dok se svakoj gedojzli u sistemu ne ugodi maksimalno.

:D

Link to comment
Share on other sites

 Neznanje ne bi trebalo da bude optavdanje za prostakluk ili slabe zivce, tu se slazemo.

To sto neko ne ume da menja brzine na manuelnom menjacu pa vise voli automatski to mogu da razumem ali da kaze ta je automatski menjac keva za reli to ne mogu.

Drugim recima, sto se tice mog licnog utiska, Hegel strimer radi odlicno. Ukoliko neko ne ume da ga koristi neka se javi, voljan sam da objasnim besplatno.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...