Jump to content


Bass refleks i izolacija u kutiji?


Bujosh

Recommended Posts

Jel to staklena vuna u BR kutiji?!  :nono

 

Ja bih liÄno POD HITNO to maknuo iz sobe, staklena vuna koja izleti kroz taj BR otvor nije ni malo zdrava (kancerogena). To se eventulano stavlja u kompresionu kutiju.

 

Da je moja, staklena vuna napolje a unutra vatelin (ona bela sintetiÄka vuna Å¡to se pune jorgani, za obe kutije koÅ¡ta manje od jedne crvene). Kod BR se uobiÄajeno oblažu samo zidovi kutije, BR port treba da je slobodan.

Link to comment
Share on other sites

...I jel bitno koliko cu staviti u kutiju toga?

 

Damping u kutiji pravi otpor kretanju vazduha i ima efekat kao da je kutija fiziÄki neÅ¡to većih dimenzija (do nekih 20%, zavisno od koliÄine damping materijala) i smanjuje malo refleksije unutar kutije.

 

Koliko treba ovde upitno je. Da se dovede na isto treba uraditi merenja pa menjati pa meriti ponovo i tako igranka... Pakovanje vatelina je oko 2 kvadratna metra, debljine par cm. Ja bih rasporedio otprilike istu koliÄinu dampinga kao sad, eventualno po zidovima kutije a ostaviti luft u sredini. Bitno je da BR port ima vazduha oko sebe.

 

Proveri pre intervencije da nisu već stavili platno na BR port u fabrici kao Å¡to je Zika napomenuo, malo mi Äudno da im se omakne baÅ¡ takav propust.

Link to comment
Share on other sites

Proveri pre intervencije da nisu već stavili platno na BR port u fabrici kao Å¡to je Zika napomenuo, malo mi Äudno da im se omakne baÅ¡ takav propust.

Ne razumem te najbolje, sta da proverim, a ni ono sto je "Zika" napisao ne karpiram. :/

 

Inace vec sam isekao vunu i napravio prostor za vazduh. (jos me oci peku od sinoc, pojma nisam imao da se radi o staklenoj vuni).

 

I meni je sve ovo cudno, kapiram da je neko pre mene mozda menjao izolaciju i to nije uradio kako bi trebalo. Ovako fabricki ne sme da bude...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...