Jump to content


Pomoc za sastavljanje sistema do 2500 evra


impuls

Recommended Posts

Istine radi to nije taÄno.... u stvarnosti nije tako - i aktivni sistemi imaju Äujnih nedostataka - u većoj meri nego pasivni. 

 

Cije istine?

 

Mozda nisi obratio paznju na ovo...

 

... jednom recju preskace se SVE ono, sto u jednom kvalitetnom sistemu sa aktivnim zvucnicima NEMA.

 

 

 

Kvalitetan aktivni sistem nikada ne moze imati vise nedostataka nego pasivni pandan. Pri tome, da ne bude zabune, kada kazem "dobar aktivni sistem", zaista ne mislim na svoj (moj je samo improvizacija), vec na sve one koje sam imao prilike da poslusam pre nego sto sam i sam odlucio jednom za sva vremena da raskrstim sa pasivnim varijantama, i svim tim potencijalnim "slabim karikama", kojih je za moj "ukus" u pasivnoj varijanti i previse.

 

Naravno, slozices se da svako od nas ima pravo na svoje misljenje, kakvo god da je, tako da...

 

:wave2

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 62
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Kad ste vec spomenuli plate cene Norveska Srbija, mogao bih da pricam satima. Da li znate da ovde ispod 22-23 krune nema nista u prodavnici, ni mleko, ni sok, ni voce a da ne pricam o mesu. Ovde sam upoznao dosta ljudi i plate, ako se izuzmu naftne kompanije, nisu uopste velike. oni koji imaju preko 2500 evra su dobro placeni. Druga je prica naftne platforme gde si odvojen od sveta i ne znas za nista drugo sem ruku do ramena masnih sa stalnim vetrom i kisom u lice. Ovde sve kosta i to ne malo, ako ulazite vozilom u centar grada kamera vam salje racun na kucnu adresu, ako zovete telefonom javni servis, to vam se naplacuje....

 

Samo su navedene audio stavke u Norveskoj povoljne, sve ostalo je da se onesvestis, cipele od 150 evra, jakne od 300-400, pivo u prodavnici 6-8 evra, koncert u filharmoniji 50-60 evra (slusao sam Elgara i Bramsa). Od audio diskova imaju EMI, ECM, Verve ali kad sam pitao za XRCD, TBM, JVC, Chesky rekli su da je to skupo i da ne uvoze. Stockfish takodje, preskupo.

 

Norveska odavde i Norveska iz Srbije nisu iste, kad pocnu da ti uzimaju na svakom koraku onda se tek osvestis. Ja i supruzi kazem da je mnogo lakse u Srbiji ziveti sa 1000 evra nego u Norveskoj sa 3 ali zato ako ces da se stisnes kao poslednji bednik i stekas, normalno je da ces u Norveskoj vise da ustedis jer vise i dobijas. Pa gradski bus je ovde 50 kruna, 6 evra, ili 720 dinara. Koliko je u Bg. Ne mozete da izadjete iz prodavvnice bez potrosenih 60-70 evra a u Srbiji mogu za 2000 da pokupujem to isto.

 

Juce kad sam se vracao razmisljao sam o uredjenju u Norveskoj i zakljucio sledece. Ovde nema velikih razlika u platama kao kod nas. najmanje plate su oko 1500 a velike 3-4 puta vece. Zato su cene 4-5 puta vece. Ako bi, recimo, Srbija odlucila da proglasi da je jedan evro 5 piuta manje, recimo 25 dinara. Tada bi i oni sa 25000 imali hiljadu evra platu. Cene u dinarima bi ostale kao sto jesu a to bi u evrima bilo kao u norveskoj. Stanovnik Srbije ne bi primetio nikakvu razliku u odnosu na dosadasnji zivot samo bi imao znatno vecu platu u evrima i mogao bi u inostranstvu da bude car. Ali bi zato oni sto imaju plate sada 200-300 hiljada imali nekoliko desetina hiljada evra sto nije slucaj u No. Tada bi realno trebalo smanjiti njima plate. posto su to uglavnom budzetske plate, vise para bi ostalo u budzetu. sa tako velikim platama i visokim cenama svi bi hteli da kupuju u susednim zemljama jer je tamo jeftinije. da bi drzava to sprecila uvela bi visoke carine i spedicijske troskove pa se ne bi isplatilo. To isto radi i Norveska drzava, stiti svoje trziste. Time je postignuta ista ravnoteza kao u Srbiji samo sto gradjanin Norveske moze da ide na godisnji odmor u inostranstvo i oseca se da zivi u bogatoj drzavi. kako Vam izgleda ovakav pogled na stvarnost?

 

Izvinjavam se forumu, mislim da ovo nije politicki post vec cisto ekonomski sa dosta pretpostavki pa smatram da treba da ostane.

 

i jos samo jedno za weljka, ako zelite stabilnu zemlju koja vodi racuna o svojim gradjanima, usmerite paznju na Nemacku. licno misllim da je to jedina stabilna zemlja ovde. samo u Nemackoj mozete da dobijete kredit sa 2,1 posto fiksnom godisnjom kamatom za sledecih 20 godina. Ko to jos moze da Vam da?

Link to comment
Share on other sites

Nije se odlucila. posto prodavnice rade u isto vreme kad i ona pa je cetvrtak jedini dan kad moze da ode da poslusa. Ja sam bio samo dokoni slusalac da joj dam sugestije. Ostala je kombinacija Focus 160 sa hegel h80, Kef LS50 sa hegel, viena acoustics Haydn sa Simple Audio, Bang Olufsen Beolab 17 sa Beosound Essence. Davone Mojo nemaju na stanju pa ne moze da se cuje. Kef LS50 ima jako mek bas, daje prijatan zvucni efekat ali ne znam da li ga mogu svrstati u hifi zvucnik, pre bih strpao u istu grupu sa Bang Olufsenom. Mislim da je i dalje Focus 160 i hegel dobitna kombinacija ili sutra kad poslusamo Haydn. da li je nekom ozda slusao ovaj zvucnik ili jos bolje uporedio zvucno sa nekim iz ove teme.

 

Interesantno je cuti i Xeo ali videcemo sutra koliko cemo sve stici.

 

ono sto sam saznao u Musik Magazinet da je Electrocompaniet izbacio vrhunski phono preamp. Nisam ga cuo. isto sam cuo da DP line jos nije u planu. Za one koji ne znaju Dynamic Precision je vrhunska norveska firma koja je na zalost propala i kupio je Electrocompaniet.

Link to comment
Share on other sites

Ostala je kombinacija Focus 160 sa hegel h80, Kef LS50 sa hegel, viena acoustics Haydn sa Simple Audio, Bang Olufsen Beolab 17 sa Beosound Essence. Davone Mojo nemaju na stanju pa ne moze da se cuje. Kef LS50 ima jako mek bas, daje prijatan zvucni efekat ali ne znam da li ga mogu svrstati u hifi zvucnik, pre bih strpao u istu grupu sa Bang Olufsenom.

 

Кеф ЛС50 Ñам Ñлушао и био пријатно изненађен. Моја лична препорука, а прелепо изгледају у проÑтору. Ðаравно захтевају добре Ñталке!

Link to comment
Share on other sites

Je si li naleteo negde na Guru speakers.To su skandinavci koje dosta hvale u Uk.Imaju model malih zvucnika za nekih 800 gbp,pa možda mogu da se uklope u budžet.U Uk ih kombinuju najÄešće uz naim dac preamp i novi shoebox snagas.Voleo bih to nekad Äuti,ali slaba Å¡ansa da ti manje poznati skandinavci dodju kod nas.

Link to comment
Share on other sites

BO-Beoplay-A9-Black-Edition.jpg

 

 

Ali stvarno, zaÅ¡to se muÄiÅ¡, pokaži devojci ovo, neka ide Steli u BG B&O salon i Äuje svoju muziku na A9, sa svog telefona/tablice, da ostane bez teksta a i ostaÄe joj tih para joÅ¡ za taÅ¡nu i cipele.

Ajd, bar joj daj da vidi ovaj moj post. Ovi svi mudruju: pa komponente, pa kablovi, pa ovo, pa ono i u krug... Zašto jednostavno, kad može komplikovano?.

 

Hvala.  :wave2

Sjajan predlog

Link to comment
Share on other sites

Cije istine?

 

Mozda nisi obratio paznju na ovo...

 

 

Kvalitetan aktivni sistem nikada ne moze imati vise nedostataka nego pasivni pandan. Pri tome, da ne bude zabune, kada kazem "dobar aktivni sistem", zaista ne mislim na svoj (moj je samo improvizacija), vec na sve one koje sam imao prilike da poslusam pre nego sto sam i sam odlucio jednom za sva vremena da raskrstim sa pasivnim varijantama, i svim tim potencijalnim "slabim karikama", kojih je za moj "ukus" u pasivnoj varijanti i previse.

 

Naravno, slozices se da svako od nas ima pravo na svoje misljenje, kakvo god da je, tako da...

 

:wave2

Å ta po tebi Äini kvalitetan aktivni sistem?

Link to comment
Share on other sites

Moj glas ide za Hegel + Focus 160 jer sam i sam nedavno razmatrao sliÄnu kombinaciju .Å to se tiÄe cena NorveÅ¡ka vs.Srbija za Hegela , siguran sam da sa Simom može da se ispregovara cena na kojoj ostatak Evrope (izuzimajući NorveÅ¡ku) može samo da vam zavidi (mislim na potencijalne kupce iz Srbije) i predstojeći Hi Files Show je prava prilika za to.TakoÄ‘e se slažem da lifestyle kombinacija  znaÄajno zaostaje za klasiÄnom audio postavkom , ipak na prijateljici je da odluÄi.Kolega Surokvl je viÅ¡e puta na forumu već napisao da H80 raspolaže odliÄnim dac-om Å¡to samo mogu da potvrdim.Želim Vam ugodan boravak u NorveÅ¡koj.

Link to comment
Share on other sites

...Å to se tiÄe cena NorveÅ¡ka vs.Srbija za Hegela , siguran sam da sa Simom može da se ispregovara cena na kojoj ostatak Evrope (izuzimajući NorveÅ¡ku) može samo da vam zavidi (mislim na potencijalne kupce iz Srbije) i predstojeći Hi Files Show je prava prilika za to....

 

Ajd' da vidimo  http://www.hi-files.com/forum/index.php?/topic/9342-av-impuls/?p=553209

Link to comment
Share on other sites

Odlicno.

 

Sto se tice prijateljice danas je dan odluke. Startujemo u 16.35 nakon njenog posla i imamo do 19h da poslusamo i odlucimo se. Posetice se sledece prodavnice

http://www.bang-olufsen.com/en/sound

 

http://mus-mag.no/items?item_category_id=4#filter=all,sort=name

 

http://www.soundgarden.no/

 

http://www.bmh.no/nettbutikk

 

http://www.hordalandhifi.no/

 

hifi klubenn je ispao sa spiska https://www.hifiklubben.no/butikker/Bergen/

 

Radi orijentacije cena 1 evro je 8,1 krunu. Recimo Kef LS50 je ovde 9995 kruna a to je kao i Hegel h80 malo vise od 1200 evra a kod nas u Srbiji je 800 evra. Javljam utiske sa slusanja i odluku.

 

Guru zvucnika nema ovde pa ne mozemo cuti.

 

Sto se tice izvora ovde svi imaju iphone, ipad i slusaju Spotify, Airplay i Wimp wireless vezom.

 

Ima jedan lokal ovde u Bergenu, zove se Apolon, imaju velik izbor piva, toceno je oko 95 kruna (12evra), i prodaju ploce i diskove. Ima dosta 180 gramskih izdanja. Inace ima jos nekoliko dobro opremljenih prodavnica diskova ali nemaju audiofilska izdanja kao sto je chesky, xrcd, tbm, blue note, stockfish. Cene ploca su oko 25 evra a diskova od 10 do 30 evra. Ona obicna svakodnevna izdanja se mogu naci po oko 7-8 evra. Imaju dobar izbor skandinavskih izvodjaca pa sam vidjao dosta jazz-a.

 

Kad smo kod jazz-a, jel znate da u bosni imaju 3 vrste djeza? Djez-ba, djez-bona i djez-va

Link to comment
Share on other sites

Radi orijentacije cena 1 evro je 8,1 krunu. Recimo Kef LS50 je ovde 9995 kruna a to je kao i Hegel h80 malo vise od 1200 evra a kod nas u Srbiji je 800 evra. Javljam utiske sa slusanja i odluku.

 

 

Уз поменути Кеф препоручио бих Primare I32 .

Link to comment
Share on other sites

Evo nas u Apolonu na pivu. Odluka je pala na hegel h80 focus 160 dab tuner i kablovi. Nisam nista sugerisao pustio sam da cuje na svim mestima dve iste pesme, osmeh joj je dosao samo na izabranom iako je kef slusan na monoblokovima aurealic i kablovima od 12 hiljada evra. Za kraj je poslusala Ann Brun jer voli da slusa. Poslusali smo i xeo ali je daleko ispod focus hegel. I naravno focus je u crnom klavir laku

Link to comment
Share on other sites

Evo nas u Apolonu na pivu. Odluka je pala na hegel h80 focus 160 dab tuner i kablovi. Nisam nista sugerisao pustio sam da cuje na svim mestima dve iste pesme, osmeh joj je dosao samo na izabranom iako je kef slusan na monoblokovima aurealic i kablovima od 12 hiljada evra. Za kraj je poslusala Ann Brun jer voli da slusa. Poslusali smo i xeo ali je daleko ispod focus hegel. I naravno focus je u crnom klavir laku

 

To je i po meni najbolja kombinacija od spominjanih i naravno da tu XEO nema sta da trazi. Ali zar tu sada nije probijen navedeni budzet?

Link to comment
Share on other sites

Evo nas u Apolonu na pivu. Odluka je pala na hegel h80 focus 160 dab tuner i kablovi. Nisam nista sugerisao pustio sam da cuje na svim mestima dve iste pesme, osmeh joj je dosao samo na izabranom iako je kef slusan na monoblokovima aurealic i kablovima od 12 hiljada evra. Za kraj je poslusala Ann Brun jer voli da slusa. Poslusali smo i xeo ali je daleko ispod focus hegel. I naravno focus je u crnom klavir laku

Kao Å¡to rekoh H-80

Link to comment
Share on other sites

Jeste budzet probijen ali sama je rekla da bi se presla da je kupila Dali sa Nad-om a bio je 21000. Kad je cula ovu kombinaciju rekla je da nema sta da se premislja, kupuje za sledecih 15 godina pa ce izdvojiti malo vise. Stvarno je ogromna razlika. Vodio sam je redosledom od najlosijeg sistema do najboljeg i svud je jesno primetila razliku. A obicno se skok na losije vise primeti nego na bolje. Prvo smo poslusali dve razlicite kombinacije Bang Olufsena i rekla da je to ok zvuk. Onda smo slusali Keff i Aurealic i rekla da ovde imam mnogo vise zvukova i da joj se vise svidja. Haydn i Simple Audio nismo mogli docekati prodavca jer je bio samo jedan ali smo zato poslusali na drugom mestu vise kombinacija Dynaudia.

 

Slusao juce Electrocompaniet zvucnike sa velikim Hegelom i preskupim kablovima i mogu reci da je tonski karakter Focusa sa Hegelom vrlo slican iako na Electrocompaniet zvucnicima ima dosta vise prostora, vazduha i prisutnosti izvodjaca. Izuzetan zvuk ali i razlika u ceni izmedju 3000 i 50000 evra nije zanemariva.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...