Jump to content


Novi integralac uz B&W 683 S2


imarkovic

Recommended Posts

  • 2 weeks later...

Da se nadovežem na temu, uprkos mojoj povredi noge na basketu, nisam stigao nigde da odem i posluÅ¡am planirane kombinacije,ALI oporavio sam se :) ne odustajem, bio sam da Äujem dynaudio i companiet (sistem od 5k eu) kombinaciju, lepo je, stvarno lepo izgleda i zvuÄi (dizajn je vrhunski), ali iskreno nisam se oduÅ¡evio onoliko kolilko sam oÄekivao, kasnije sam u jednom ozbiljnijem razgovoru sa drugom shvatio da sam sluÅ¡ao viÅ¡e zvuk, a ne muziku, a to je upravo ono od Äega želim da pobegnem, odnosno Äemu ne želim da se približim, ne zbog novca, već poente koju shvatate. Nije važno koje su komponente bile, uglavnom, hteo sam sebi da potvrdim neke stvari, pored svega u ponudi, bar Å¡to se pojaÄala tiÄe, odluÄio sam se za Exposure 3010s2, i to je jedna strana koju sam 99% reÅ¡io, uz njega bih odmah uzeo i QED Revelation. 

 

Dalje, komplikovaniji izbor su zvuÄnici. Iskreno, sviÄ‘a mi se i dynaudio, ali ne znam kako ide uz Exposure, s druge strane, ne znam da li greÅ¡im, ili sam primetio da dynaudio ima viÅ¡e analitiÄki zvuk, podseća me malo na moje monitore, a Electrocompaniet pojaÄalo bi trebalo da daje topliji zvuk. Da se razumemo, volim Äistoću zvuka, ali ne toliko da polako dolazi do analitiÄkog(studijskog). Priznajem da možda greÅ¡im i pogreÅ¡no procenjujem, ali tako mi je delovalo.

 

Znam da sam prvo gledao B&W 683, ali malo sam se razoÄarao u njih, sluÅ¡ajući razna iskustva ljudi, koji jesu i nisu ljubitelji ovog brenda, uglavnom iskrena i realna miÅ¡ljenja, da su precenjeni, a Å¡to je najgore, ne misli se prvenstveno na cenu, već na glas ili marketing, zbog kog se forsira njihov kvalitet.. Tako da, može se reći da sam polako odustao i odaljio se od njih. Druge opcije, Epos koji mi nekako ne deluje ubedljivo, Spendor, možda Neat (odbija me cena), eventualno ako budem zadovoljan nekim od Klipsch iz RF serije.. ne pada mi niÅ¡ta drugo na pamet, sem neÅ¡to iz oglasa pa da Äujem i to..? 

 

@zustroy, mislim da je Exposure u odnosu na Naim bolji izbor, a i neÅ¡to jeftiniji, a Linn Majik, pogledao sam cene, taj 140 je 190k, nije straÅ¡no, mogao bih da ga probam sa Exposure, nisam niÅ¡ta gledao o njima, ne znam kakvi su u odnosu na navedene kutije u prethodnim reÄenicama i postovima, plus ne razumem baÅ¡ povezivanje sa pojaÄalom, gledao sam manual..  Ali preko toga.. ne želim da preterujem, već planiram da dam 1800 za Exposure, ne kažem da ne treba dati za kvalitetne zvuÄnike, hoću, ali hteo bih da napravim pravi izbor, tj. ne mora nužno da koÅ¡ta a da bude kvalitetno uvek. Å ta misliÅ¡?

 

EDIT: zaboravio sam da napomenem da će glavni izvor biti PC sa zvuÄnom Xonar STX (24-192), dok se ne snaÄ‘em kasnije za neki DAC kako dolikuje, ali do tada mislim da će ovo poslužiti. 

Link to comment
Share on other sites

Nemoj da se naljutis, ali mislim da pogresno baziras kupovinu. Razocarao si se u B&W 683 S2 a da ih nisi ni poslusao? Samo na osnovu necijih stavova o tom brendu?

Voleo bi da mogu da ti odgovorim na pitanje, ali sam i ja potpuni laik i neiskisan tip u svemu ovome, ucim, polako. Do pre neki dan nisam znao sta je DAC. Toliko o tome.

 

Ja pristupam drugom logikom, na netu i forumu skupljam misljenja i ocene uredjaja na osnovu kojih pravim spisak uredjaja koje cu poslusati, trenutno je to:

 

1. B&W, Rotel, Yamaha

2. Linn, Naim

3. Monitor Audio, Yamaha

4. Ko zna sta sve jos propustam, ali ne mogu vise, za sada je ovo konacan spisak :)

 

Moze da kaze ko sta hoce, WhatHiFi moze da ocrni najgrdje, ako mi se svidja zvuk odredjene kombinacije - kupujem! Prosto. Niko ni tebi, ni mene nece vise pomoci od nas samih. Odemo, poslusamo i odaberemo. Zasto se vezujes sa Exposure? Kao sto sam i ja za Yamaha RX-2040. Pogresno, treba poslusati sve pa doneti odluku, verovatno ima nesto u toj sinergiji o kojoj se prica. Mani se Exposure-a ako druga kombinacija daje lepsi zvuk. Ja sam u jos vecem tripu jer se premisljam izmedju stereo i 5.1 sistema.

Link to comment
Share on other sites

Ja sam dao miÅ¡ljenje o konkretnoj, seriji 6, a ne o brendu generalno, koga imaÄe veoma cenim, Äak sam i pre par godina posedovao 802 matrix S2.O seriji 7 i 8 u superlativu! Exposure je fenomenalno pojaÄalo, kao Å¡to sam i napisao, pruža velike mogućnosti za uparivanje, nije izbirljivo, ali ja i dalje tvrdim (ko o Äemu.... ;) ) da je Hegel H80 bestbaj bez konkurancije! Å to se tiÄe distributerskih sinergija, pisano je dosta, ne bih se ponavljao

Link to comment
Share on other sites

EDIT: zaboravio sam da napomenem da će glavni izvor biti PC sa zvuÄnom Xonar STX (24-192), dok se ne snaÄ‘em kasnije za neki DAC kako dolikuje, ali do tada mislim da će ovo poslužiti. 

 

Ako sam dobro razumeo planirate da izdvojite preko 3000 eura za amplifikaciju i zvucnike,a da izvor bude PC sa Xonar STX dok se ne snadjete?

Link to comment
Share on other sites

@ SURKOVL

Da li si imao priliku da cujes 683 ili noviji model 683 S2? Ako si slusao 683, on je iz 2007 ako se ne varam. 7 godina je dug period, moguce je da S2 zvuce dosta bolje? Ili mislis da je generalno zvuk serije 6 neozbiljan za ozbiljniji HiFi?

@ Digital

Da li je PC neozbiljan izvor za hifi u bilo kom obliku?

Link to comment
Share on other sites

Ma ne,PC je ok i ja ga koristim,STX je vise nego OK za taj novac,nego bi ravnomernije raspodelio ulaganje u izvor,amp i zvucnike.Lanac je jak koliko i najslabija karika.Izvor je jako,jako bitan.Konkretno sa tolikim novcem bi gledao da uzmem kvalitetniji DAC odmah i resim problem izvora za vjeke i vjekova,zatim zvucnike pa pojacalo na kraju.Koliko vidim kolega se prvo odlucio za pojacalo.

Link to comment
Share on other sites

@ SURKOVL

Da li si imao priliku da cujes 683 ili noviji model 683 S2? Ako si slusao 683, on je iz 2007 ako se ne varam. 7 godina je dug period, moguce je da S2 zvuce dosta bolje? Ili mislis da je generalno zvuk serije 6 neozbiljan za ozbiljniji HiFi?

 

SluÅ¡ao sam 683, (i joÅ¡ neke iz serije )ne verujem da je drastiÄna razlika S2  u odnosu na ovaj. Na treće pitanje sam već ranije odgovorio !

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

E pa kolege, želeo bih da vas pozdravim (nije zbogom:) i saopštim evo od oktobra 31. 2014, dosta se toga promenilo, apetiti porasli i sistem sklopio (ostavljeno za kraj posta).

Nisam hteo da se odazivam i brojim strane u ovoj temi, već ću ukratko nabrojati gde sam sve bio i ukratko izneti svoje subjektivne utiske..

 

1. Prvo mesto gde sam otiÅ¡ao i sluÅ¡ao možda ne baÅ¡ tako skroman sistem obzirom na Å¡ta sam ciljao, unapred verujem da se već zna gde može da se Äuje Electrocompaniet i Dynaudio. Dakle, ECI3 integrisano pojaÄalo i CD player na jednim monitorima (ne znam taÄno o kom modelu se radi, zaboravio sam), ali manji monitori sa stalcima. Pre nego Å¡to sam Äuo, priÄao sam oko 45min. sa MlaÄ‘om i sluÅ¡ao o "toplom" zvuku koji ću Äuti. Prvi utisak je bio "super", naravno, sluÅ¡ali smo malo jazz, malo blues, ali zvuÄno za te pare ja nisam pao na dupe iskreno. PokuÅ¡ao sam da definiÅ¡em deklarisan "topao" zvuk koji je trebao da bude, ali nekako mi je bio oÅ¡tar, precizan, ali topline nije neÅ¡to preterano bilo. Elem, neubedljivo za mene. Znatiželja mi je bila da Äujem C1.4, ali naravno to nije bila opcija :-)

 

2. SluÅ¡ajući lepe stvari o DALi zvuÄnicima, poželeo sam i njih da Äujem, odnosno proÅ¡irim malo vidike, sluÅ¡ao sam jeftiniju varijantu sa Cambridge i jeftiniji Tannoy (to je bila drugareva ideja), nakon Äega je utisak bio "pffff".. zatim Densen sa Mentor-om, to je zvuÄalo dosta bolje, ali nekako mrÅ¡avo, samo tu reÄ bih upotrebio, dovoljno.

 

3. Kombinacija iz teme, ili samo deo, otiÅ¡ao sam da Äujem B&W 683S2 sa Rotelom RA-12 ako se ne varam, to je toliko bilo loÅ¡e da nisam verovao. PreviÅ¡e je bilo basa, ali Äak ni taj bas nije bio kako treba. Pretpostavljam da navedeni integralac možda nije bio pravi izbor u prezentaciji, ali baÅ¡ toliko loÅ¡e da zvuÄi, nisam oÄekivao. Bolje je zvuÄao Tannoy koji je bio 3x jeftiniji. 

 

4. Spendor A6R i Exposure 3010S2 - ovo kada sam Äuo, definitivno sam pao na dupe i posle toga viÅ¡e nigde nisam neÅ¡to sliÄno Äuo, takav zvuk i muzikalnost, detalje,  preciznost, scenu, a u isto vreme beskrajnu finoću u zvuku. U glavi se vrtela pesma "down in the hole" koja tako fenomenalno zvuÄi na ovom sistemu. ÄŒuo sam usput i sa Hegelom H80, ne bih preterano o tome, obzirom na to koliko je ovo omiljena spravica na forumu, izmeÄ‘u ostalog i zbog ugraÄ‘enog DAC-a, ali meni je ipak zvuÄalo bolje sa Exposure-om, nekako muzikalnije, lepÅ¡e, toplije, nekako duÅ¡evnije, otvorenije. Stvar izbora. 

 

5. PMC 22 i Musical Fidelity, ovo je stvarno setup koji daje veoma precizan zvuk, elegantan, ali za moj ukus nekako je previÅ¡e precizan i analitiÄki, a to nije ono Å¡to sam ja tražio, nagon ka monitorskom zvuku nije ono Å¡to bih ja mogao da sluÅ¡am po ceo dan.. Sugerisan mi je Unison kao hibrid, možda zbog dobitnog spoja preciznog i oÅ¡trog sa mekanim, iz Äega bi moglo da se dobije neÅ¡to Å¡to bi mi odgovaralo. Ali, nisam iz te priÄe, nekako me nije privuklo. 

 

6. SluÅ¡ao sam Harbeth, Focus, i Linn Majic, redosledom cene su bile 2.000, 3.000 i 1300eu, ali nisam obratio pažnju, nisam bio uopÅ¡te zadovoljan zvukom, pa mi je palo na pamet da je to tako zbog Naim pojaÄala, Å¡to se ispostavilo kao istinito. Opcija je bila da donosim drugo pojaÄalo i isprobavam, odustao sam od toga.. 

 

Propustio sam samo da Äujem Vienna Beethoven Grand sa Krell-om, ili Bladelius-om, jednostavno mrzelo me viÅ¡e da se maltretiram. Verovatno sam zaboravio gde sam joÅ¡ iÅ¡ao i Å¡ta sluÅ¡ao, ali ono bitno je navedeno. 

Odmah da napomenem, nije mi bila želja da kompromitujem ovo ili ono, samo sam izneo subjektivne utiske i ne bih želeo da neko shvati drugaÄije.

 

U meÄ‘uvremenu sam uzeo DAC Exposure 2010S2, time sam se Äastio, ubrzo sam kupio i Spendor A6R sa 3010S2 pojaÄalom i evo već nedelju dana uživam u kvalitetnoj muzici :)

Znam da je to mnogo dalje od onog za Å¡ta sam tražio savet, ali sve se obrnulo, nije ispunio oÄekivanja jeftiniji sistem, jednostavno, a ja nisam hteo da žurim sa kupovinom, uglavnom odabrao sam pravu stvar za sebe.

Link to comment
Share on other sites

E pa kolege, želeo bih da vas pozdravim (nije zbogom:) i saopštim evo od oktobra 31. 2014, dosta se toga promenilo, apetiti porasli i sistem sklopio (ostavljeno za kraj posta).

Nisam hteo da se odazivam i brojim strane u ovoj temi, već ću ukratko nabrojati gde sam sve bio i ukratko izneti svoje subjektivne utiske..

 

1. Prvo mesto gde sam otiÅ¡ao i sluÅ¡ao možda ne baÅ¡ tako skroman sistem obzirom na Å¡ta sam ciljao, unapred verujem da se već zna gde može da se Äuje Electrocompaniet i Dynaudio. Dakle, ECI3 integrisano pojaÄalo i CD player na jednim monitorima (ne znam taÄno o kom modelu se radi, zaboravio sam), ali manji monitori sa stalcima. Pre nego Å¡to sam Äuo, priÄao sam oko 45min. sa MlaÄ‘om i sluÅ¡ao o "toplom" zvuku koji ću Äuti. Prvi utisak je bio "super", naravno, sluÅ¡ali smo malo jazz, malo blues, ali zvuÄno za te pare ja nisam pao na dupe iskreno. PokuÅ¡ao sam da definiÅ¡em deklarisan "topao" zvuk koji je trebao da bude, ali nekako mi je bio oÅ¡tar, precizan, ali topline nije neÅ¡to preterano bilo. Elem, neubedljivo za mene. Znatiželja mi je bila da Äujem C1.4, ali naravno to nije bila opcija :smile:

 

2. SluÅ¡ajući lepe stvari o DALi zvuÄnicima, poželeo sam i njih da Äujem, odnosno proÅ¡irim malo vidike, sluÅ¡ao sam jeftiniju varijantu sa Cambridge i jeftiniji Tannoy (to je bila drugareva ideja), nakon Äega je utisak bio "pffff".. zatim Densen sa Mentor-om, to je zvuÄalo dosta bolje, ali nekako mrÅ¡avo, samo tu reÄ bih upotrebio, dovoljno.

 

3. Kombinacija iz teme, ili samo deo, otiÅ¡ao sam da Äujem B&W 683S2 sa Rotelom RA-12 ako se ne varam, to je toliko bilo loÅ¡e da nisam verovao. PreviÅ¡e je bilo basa, ali Äak ni taj bas nije bio kako treba. Pretpostavljam da navedeni integralac možda nije bio pravi izbor u prezentaciji, ali baÅ¡ toliko loÅ¡e da zvuÄi, nisam oÄekivao. Bolje je zvuÄao Tannoy koji je bio 3x jeftiniji. 

 

4. Spendor A6R i Exposure 3010S2 - ovo kada sam Äuo, definitivno sam pao na dupe i posle toga viÅ¡e nigde nisam neÅ¡to sliÄno Äuo, takav zvuk i muzikalnost, detalje,  preciznost, scenu, a u isto vreme beskrajnu finoću u zvuku. U glavi se vrtela pesma "down in the hole" koja tako fenomenalno zvuÄi na ovom sistemu. ÄŒuo sam usput i sa Hegelom H80, ne bih preterano o tome, obzirom na to koliko je ovo omiljena spravica na forumu, izmeÄ‘u ostalog i zbog ugraÄ‘enog DAC-a, ali meni je ipak zvuÄalo bolje sa Exposure-om, nekako muzikalnije, lepÅ¡e, toplije, nekako duÅ¡evnije, otvorenije. Stvar izbora. 

 

5. PMC 22 i Musical Fidelity, ovo je stvarno setup koji daje veoma precizan zvuk, elegantan, ali za moj ukus nekako je previÅ¡e precizan i analitiÄki, a to nije ono Å¡to sam ja tražio, nagon ka monitorskom zvuku nije ono Å¡to bih ja mogao da sluÅ¡am po ceo dan.. Sugerisan mi je Unison kao hibrid, možda zbog dobitnog spoja preciznog i oÅ¡trog sa mekanim, iz Äega bi moglo da se dobije neÅ¡to Å¡to bi mi odgovaralo. Ali, nisam iz te priÄe, nekako me nije privuklo. 

 

6. SluÅ¡ao sam Harbeth, Focus, i Linn Majic, redosledom cene su bile 2.000, 3.000 i 1300eu, ali nisam obratio pažnju, nisam bio uopÅ¡te zadovoljan zvukom, pa mi je palo na pamet da je to tako zbog Naim pojaÄala, Å¡to se ispostavilo kao istinito. Opcija je bila da donosim drugo pojaÄalo i isprobavam, odustao sam od toga.. 

 

Propustio sam samo da Äujem Vienna Beethoven Grand sa Krell-om, ili Bladelius-om, jednostavno mrzelo me viÅ¡e da se maltretiram. Verovatno sam zaboravio gde sam joÅ¡ iÅ¡ao i Å¡ta sluÅ¡ao, ali ono bitno je navedeno. 

Odmah da napomenem, nije mi bila želja da kompromitujem ovo ili ono, samo sam izneo subjektivne utiske i ne bih želeo da neko shvati drugaÄije.

 

U meÄ‘uvremenu sam uzeo DAC Exposure 2010S2, time sam se Äastio, ubrzo sam kupio i Spendor A6R sa 3010S2 pojaÄalom i evo već nedelju dana uživam u kvalitetnoj muzici :)

Znam da je to mnogo dalje od onog za Å¡ta sam tražio savet, ali sve se obrnulo, nije ispunio oÄekivanja jeftiniji sistem, jednostavno, a ja nisam hteo da žurim sa kupovinom, uglavnom odabrao sam pravu stvar za sebe.

Pa  i nisi se neÅ¡to usrećio sa tim Exposure 2010S2 evo dobio samo 3 zvezdice What hi fi a negativn karateristike su :

Against 
Can sound aggressive
Loose timing
Thin bass
Brash treble
Dated remote

Read more at http://www.whathifi.com/exposure/2010s2/review#Q5h0Ji4dQJWPzFyb.99

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...