Jump to content


Antena za beži�ni internet


SandroNS

Recommended Posts

Da li neko ima saznanja o uticaju, smetnjama i sliÄno vezano za antenu za bežiÄni internet? Imamo ponudu da jedan od provajdera, veliki igraÄ na nacionalnom nivou, postavi antenu na naÅ¡u zgradu uz zakup od 40 Eura na meseÄnom nivou. Da li je to ok cena i da li možemo imati smetnje na privatnim wi-fi ruterima...uticaj na zdravlje itd?

 

Pozdrav

Sandro

Link to comment
Share on other sites

A Å¡ta će ti to? Idi u Telenor i traži njihov Wi-fi uredjaj na koji se može povezati do 10 raÄunara. Ja sam ga uzeo u februaru i imam paket 24Gb pri brzini do 21Mbit zavisno od stanja Telenor 3G mreže za 1260,00 dinara. Napaja se iz sopstvene baterije koja se puni iz USB prikljuÄka a možeÅ¡ ga i nositi sa sobom gde-god se naÅ¡ao...

post-9628-0-20369000-1408994017_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

Nisi razumeo Gox, ne treba njemu, nego provajderu treba mesto na.krovu te zgrade.

Kad je cena zakupnine u pitanju mislim da je to malo, raspitajte se kod drugih gde su već postavljali, koliko aćaju. Å to se tiÄe smetnji mislim da ne bi trebalo da ih bude, a za zdravlje ne znam. Ima i ovakvih i onakviih teorija.

Kakav je to provajder? Mobilni, internet, fiksna ili sve to zajedno?

Link to comment
Share on other sites

Orion radi i provajding tzv. fixnih brojeva, ali kako nema infrastrukturu podzemnu, koristi te antene za prenos signala. NeÅ¡to poput daljinskog telefona. No, svejedno. Ne znam, raspitajte se. Koliko se ja secam tarife za zakupninu su bile znatno veće za takve stvari. To Å¡to se zdravlja tice, zraci sve i svja oko nas. A tek broj nuklearnih gromobrana na zgradama, Äiji je rok trajanja odavno istekao, pa sad niÄemu ne služe, samo pomalo radijaciju vrÅ¡e, da ne pominjemo. Usled svega toga, ne znam da li su povici na te antene opravdani, možda i jesu. Mislim da ozbiljna istraživanja svakako ne postoje i da je sve na nivou spekulacija.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...